Itt vagy: » Hírek » Magán veseközpontot létesítettek

Magán veseközpontot létesítettek

2009. november 13., péntek

Kovászna megyében a dialízisre szorulók november 13, péntektől a B Braun Avitum magánkórház szolgáltatását is igénybe vehetik. A német–osztrák cég Európa több országában is működtet hasonló szolgáltatásokat.

Kovászna megyében a dialízisre szorulók november 13, péntektől a B Braun Avitum magánkórház szolgáltatását is igénybe vehetik. A német–osztrák cég Európa több országában is működtet hasonló szolgáltatásokat. A B Braun menedzsere Christian Grohr elmondta a cég stratégiájának megfelelően minőségi technikai felszereléssel és gyógyászati fogyóárukkal célozzák meg a helyi piacot.

 


Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke kifejtette, az önkormányzat prioritásai közt szerepel az egészségügyi szolgáltatások bővítése. Továbbá elmondta, az egészségügyi ellátási rendszer javításában, fejlesztésében Kovászna Megye Tanácsa az elkövetkezendőkben is támogatja a hasonló létesítményeket.

 


A sepsiszentgyörgyi dialízisközpont a 12 éve alapított, Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház keretében működő hasonló jellegű létesítmény tapasztalatait használja fel – közölte Dr. Ivácson Zsófia szakorvos. A B Braun Romániában még 6 hasonló jellegű létesítményt működtet, a cég további központok létrehozását is tervezi. A sepsiszentgyörgyi befektetés értéke megközelítőleg 1,5  millió euró.
 

Hírek