Itt vagy: » Hírek » Magyar nyelvű tájékoztatás a koronavírusról az oktatási intézményekben

Magyar nyelvű tájékoztatás a koronavírusról az oktatási intézményekben

2021. február 18., csütörtök

Kovászna megye 221 iskolájának és óvodájának biztosít magyar nyelvű Covid-19 tájékoztató plakátot Kovászna Megye Tanácsa. Az ismertető anyagokat a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség osztja szét a napokban. 

 

Az oktatási minisztérium román nyelvű, a koronavírus megelőzését célzó tájékoztató táblákkal látta el az oktatási intézményeket. A fotókkal és szöveggel ellátott négy típusú ismertető tábla részletesen illusztrálja, hogy milyen a helyes maszkviselés, a megfelelő kézmosási technika, részletezi a másfél méteres távolság betartásának fontosságát, valamint külön információs tábla szól arról, hogy a gyerekek hogyan legyenek biztonságban az iskolába való visszatéréskor.

Ez mind szép és jó. Hasznos akkor lesz, ha a magyar gyerekek az anyanyelvükön is tájékoztatást kapnak a koronavírus-járvány megelőzéséről. A diszkriminatív megnyilvánulásra egy szülő hívta fel a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat figyelmét az iskolakezdést megelőzően, mely levélben fordult az oktatási minisztériumhoz és a tanfelügyelőségekhez. Ezért összefogva Sepsiszentgyörgy önkormányzatával és a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel a román nyelvű tájékoztató pannókat lefordítottuk magyarra és vállaltuk az nyomtatását is. Így minden olyan Kovászna megyei oktatási intézménybe juttatunk el A3-as méretű plakátokat, ahol magyar gyerekek tanulnak. Ez közel ötezer szóróanyagot jelent” – emelte ki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.  

A tájékoztató anyagokat, a tanfelügyelőségen keresztül az oktatási intézmények a napokban kapják kézhez.

 

Hírek