Itt vagy: » Hírek » Már 90%-ban kész a kórház

Már 90%-ban kész a kórház

2016. január 11., hétfő

2016. június 30-ig kell lezárni azokat az Európai Uniós projekteket, amelyeknek az eredeti határideje idén december 31. lett volna.

2016. június 30-ig kell lezárni azokat az Európai Uniós projekteket, amelyeknek az eredeti határideje idén december 31. lett volna.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a december 17-i,rendkívüli tanácsülés keretében elmondta: „Megfeszített tempóban zajlik a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház felújítása, az év végére a munkálatok azonban 90 százalékig készülnek el. Rendkívüli módon kellemetlen lett volna, ha ezt a projektet nem tudjuk elszámolni, hiszen a beruházás összesen 60,8 millió lejbe kerül,amiből 27 milliót az intézmény felszerelésére fordítunk. Országszerte sok a nehézség, de Kovászna megyében egész jó ütemben halad a munka, a késés ellenére is. Az építkezés enyhe csúszásának nem a kivitelező az oka, sokkal inkább a jogszabályok által diktált ellentmondásos feltételek. A munkálat befejezése szempontjából az a fontos, hogy a következő félévben bizonyosan át lesz adva a kórház”.

Az egészségügyi intézmény felújításán jelen pillanatban is több fronton zajlik a munka: a kórházi felszereléseket, gépeket már teljesen átadták, azokat, amelyek a már felújított épületrészekben kapnak helyet, már fel is szerelték, üzembe is helyezték. Az
épületújítás ütemével párhuzamosan zajlik a felszerelés is, az új épületbe nem csak műszerek, hanem új ágyak és egyéb, a betegek komfortját szolgáló berendezési tárgyak is kerülnek.

A tanácsülés napirendjére tűzött határozattervezeteket maradéktalanul elfogadták.

Hírek