Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Második félévre ígérik a kiflit

Második félévre ígérik a kiflit

2010. február 5., péntek

Második félévtől a napi tejadag mellé az iskolások asztalára kerül a kifli is — ígéri Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. Mint arról többször is beszámoltunk, a tej-kifli program lebonyolítása igazi fiaskónak bizonyult az idei tanévben Háromszéken: az első félévben a diákok csak a tejet kapták meg, a péktermékekre meghirdetett versenytárgyalást ugyanis megfellebbezte az egyik részt vevő cég, s miután az óvásokat elbíráló hatóság elutasította a kérést, a bíróságon kereste igazát.

Második félévtől a napi tejadag mellé az iskolások asztalára kerül a kifli is — ígéri Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. Mint arról többször is beszámoltunk, a tej-kifli program lebonyolítása igazi fiaskónak bizonyult az idei tanévben Háromszéken: az első félévben a diákok csak a tejet kapták meg, a péktermékekre meghirdetett versenytárgyalást ugyanis megfellebbezte az egyik részt vevő cég, s miután az óvásokat elbíráló hatóság elutasította a kérést, a bíróságon kereste igazát. A törvényszéki procedúra elhúzódott, ezért újabb versenytárgyalást hirdetett meg a megyei önkormányzat, hacsak nem történnek újabb fellebbezések, a második félévtől a napi kifliadagot is megkapják a gyermekek.


Az eset tanulságos is lehet: a polgármesterek többsége ugyanis belátta, milyen csapdákat rejt, ha a megyei önkormányzat bonyolítja le a programot, Henning szerint ezért a következő tanévtől a helyi tanácsok vállalják az ügyet. Kisebb összegekről lévén szó, más az eljárás, aminek egyik előnye, hogy a helyi vállalkozók is nagyobb eséllyel rúghatnak labdába, amint az a szomszédos Hargita megyében történik, ahol már idéntől a települési önkormányzatok bonyolítják le a programot. Háromszéken is már korábban felmerült az effajta ,,decentralizáció" ötlete, mindeddig azonban a polgármesterek ódzkodtak vállalni a szervezést.

Farcádi Botond írása I T T olvasható.
 

Hírek