Itt vagy: » Hírek » Megnyílt Erdővidék turisztikai információs irodája

Megnyílt Erdővidék turisztikai információs irodája

2021. július 15., csütörtök

Mától a térségbe látogatók rendelkezésére áll az erdővidéki turisztikai információs iroda, amely Barót központjában, a Diákdomb szomszédságában, a Kossuth Lajos utca 142-es szám alatt található. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a megyei és a baróti önkormányzat által közösen létesített központ keddtől péntekig, 10 és 16 óra között várja az érdeklődő turistákat.

Az információs iroda létrehozása a piacról érkező igényre ad választ, hiszen már a koronavírus járvány előtt megnőtt az érdeklődés Erdővidék iránt, ami most a járványügyi helyzet javulásának köszönhetően még hangsúlyosabbá vált. „Az egyesület a létesítménnyel immár egy turisztikai információs hálózatot működtet Kovászna megyében, melynek célja nemcsak az adott kistérségbe érkezők eligazítása, hanem az is, hogy a különböző régiókban létesült infopontok egymást erősítsék, a megye minden szegletéből ajánlva célpontokat, látványosságokat, turisztikai infrastruktúrát, ami a teljes háromszéki desztinációt szolgálja” – emelte ki Godra Árpád, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület vezetője.

Az iroda fontos csatorna kíván lenni a helyi vállalkozók és vidéki közösségek számára is, mely által népszerűsíthetik szolgáltatásaikat. Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke kiemelte, a megyei önkormányzat megteszi a hatáskörébe tartozó infrastrukturális beruházásokat, a turisták idecsalogatása és a térségbe tartása az már a helyiek feladata. „A fejlesztések által Erdővidéket visszacsatoljuk Székelyföld vérkeringésébe, összekötjük Hargita és Brassó megyével. A térség turisztikai körforgásba való bekapcsolása az itt élőkön, az idegenforgalmi szolgáltatást biztosító vállalkozókon múlik.”

Benedek Huszár János, Barót polgármestere örömét fejezte ki a baróti iroda megnyitása kapcsán, mely hozzátesz az Erdővidéket meglátogató turisták tájékoztatásához és újabbak bevonzásához. Az elöljáró köszönetét fejezte ki mindazoknak, aki Erdővidék hírnevét és értékeit öregbítik az arisztokratikus vonásokat vagy népi jelleget felkaroló turizmus révén. „Előnyökkel és hátrányokkal is rendelkezünk, melyet egyensúlyba kell hoznunk. Az iroda feladata lesz pedig Erdővidék községei értékeinek is az ismertetése. Nem állunk meg a városhatáron” – fogalmazott a polgármester arra kérve az iroda munkatársát és a megyei turisztikai egyesületet, hogy népszerűsítsék a vidék természeti, kulturális és épített örökségeit.

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület fenntartásában Háromszéken a baróti turisztikai iroda mellett Sepsiszentgyörgyön és Kovásznán működik információs pont, melyek a térség promoválása mellett egymás munkáját is hivatottak szolgálni. Kézdivásárhelyen, Csernátonban és Zabolán pedig a helyi önkormányzatok működtetnek hasonló létesítményeket.

Hírek