Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Megújult Kovászna megye tanácsának honlapja

Megújult Kovászna megye tanácsának honlapja

2010. január 25., hétfő

Kétnyelvű – magyar és román – honlappal rukkolt elő Kovászna Megye Tanácsa január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az eddigihez képest messze összetettebb weboldal háromezer eurójába került a testületnek.
 

Kétnyelvű – magyar és román – honlappal rukkolt elő Kovászna Megye Tanácsa január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az eddigihez képest messze összetettebb weboldal háromezer eurójába került a testületnek.
 
A román és magyar nyelv mellett hamarosan angolul is olvashatóak lesznek az intézménnyel kapcsolatos tudnivalók – jelentette be Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke, a honlap ismertetésének kezdetekor. Az önkormányzati vezető egyben a megújult internetes oldal létrehozásának szükségességét is magyarázta, éspedig az intézményt ezügyben ért számtalan kritikával.
Ami az oldalt illeti, az eddigiekkel ellentétben most már nem csak a testület határozatai, tervezetek, illetve más, a törvény által előírt anyagok tekinthetők meg, hanem a megye földrajzáról, gazdaságáról, illetve a legfontosabb eseményekről is megtalálhatók adott információk. Utóbbiak esetében természetesen a teljesség igénye nélkül lehet keresni, mivel a legtöbb esetben csak rövidebb leírást találni. A településekkel kapcsolatos több információ is helyett kapott a honlapon, illetve a Székelyföld rövid leírása is megtalálható.


Henning János (felvételünkön jobbra, Tamás Sándor társaságában) alelnök a költségvetést illetően elmondta: a honlap alapját képező „motor”, amit egy sepsiszentgyörgyi vállalat készített, összesen háromezer euróba került. Henning szerint ez egy igencsak előnyös ár, mivel jelenleg az igényesebb honlapok ára ezer és egymillió euró között mozog. A tulajdonképpeni cél az volt, hogy minél hatékonyabbá tegyék a közérdekű információkhoz való hozzájútást, az eddigi weboldal ugyanis pont ebből a szempontból volt nagyon lassú és hiányos. A honlap egyben az ügyintézés gördülékenyebbé tételét is szolgálja, mivel űrlapok és tipusnyomtatványok is megtalálhatók, illetve letölthetők, magyar nyelven is. A weboldal egyébbként több címen is elérhető, ezek a következők: www.kvmt.ro, www.kovasznamegyetanacsa.ro , illetve a www.cjcv.ro.
Ami a turisztikai, kulturális vagy részletesebb gazdasági információkat illeti, a honlap a megfelelő intézmények linkjeit is tartalmazza. Ami pedig a frissítést illeti, ezeket a testület munkatársai végzik, a témától függően.
 

Nagy D. István

Az eredeti cikk I T T olvasható.

Hírek