Itt vagy: » Hírek » Mikóújfaluban újraindult a délutáni oktatás

Mikóújfaluban újraindult a délutáni oktatás

2021. május 6., csütörtök

Május 5-től huszonkét mikóújfalusi kisdiák részesül délutáni oktatásban és meleg ebédben Kovászna Megye Tanácsa, a Diakónia Alapítvány, Mikóújfalu önkormányzata és a helyi Fejér Ákos Általános Iskola együttműködésének köszönhetően.

Az oltmenti község több alkalommal pályázott a megyei önkormányzat Háromszéki Települések Modernizációs Programján keresztül délutáni oktatásra. A helyi életminőséget javító intézkedéseink által a fejlesztések mellett a háromszéki családoknak is segítséget kívánunk nyújtani. A tanítás utáni iskolai tevékenység (after-school) is az egyik ilyen felzárkóztató programja a megyei önkormányzatnak, felkarolja a gyerekeket és a szülőket egyaránt. Éppen ezért a megyei tanács az elmúlt években közel 100 ezer lejt fordított erre a célra. A 2017-ben elindított programra ez idáig Mikóújfalu, Árkos, Málnás, Csernáton, Zabola és Zágon pályázott” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. 

Mikóújfalu önkormányzata okosan használja fel a helyi és megyei erőforrásokat, választ adva a közösség igényeire. „A községben nagy szükség van a délutáni oktatásra, ezért újra összefogtunk a mikóújfalusi gyermekekért. Mikóújfalu Helyi Tanácsa a Diakónia Alapítvány és Kovászna Megye Tanácsa támogatásával, valamint a Fejér Ákos Általános Iskola segítségévével heti négy alkalommal huszonkét diáknak biztosít meleg ebédet és délutáni oktatást. Két friss végzős egyetemista fiatalt is munkához segítettünk ezzel a programmal. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a gyerekek bepótolják az elmúlt tanév hiányosságait” – összegezte Demeter Ferenc polgármester.

Az őszi iskolakezdésre a községi önkormányzatok továbbra is pályázhatnak délutáni oktatásra Kovászna Megye Tanácsánál. A dokumentumokat szeptember elejéig nyújthatják be az érintettek. Az igényléshez szükséges iratok megtalálhatóak a www.kvmt.ro honlapon.

Hírek