Itt vagy: » Hírek » Minden meccset meg akarnak nyerni

Minden meccset meg akarnak nyerni

2012. szeptember 3., hétfő

Bemutatkozott a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat: „Az a célunk, hogy minden meccset megnyerjünk” – tette magasra a lécet a sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat edzője, Déri Csaba a szeptember 3-án, hétfőn tartott csapatbemutató sajtótájékoztató keretében.
 

    „Az a célunk, hogy minden meccset megnyerjünk” – tette magasra a lécet a sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat edzője, Déri Csaba a szeptember 3-án, hétfőn tartott csapatbemutató sajtótájékoztató keretében.

A csapattal egy időben bemutatkozott Sepsi-SIC Sportklub Egyesület. Alapító tagjai Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a szervezet alapvagyona 50 százalékának tulajdonosa, Kovászna megye 49 százalék tulajdonrészesedéssel, valamint a Tega Rt. a fennmaradó 1 százalék tulajdonosa egyetértenek abban, hogy szükség van egy intézményre, melynek fő tevékenysége a helyi élsport támogatása – mondta Ambrus József megyei tanácsos, az igazgatótanács tagja, ismertetvén az egyesület megalakulásának körülményeit. A Sepsi-SIC Sportklub célja egy intézményes keretbe tömöríteni a város élsportját. A kezdeményezésnek négy évre visszanyúló előzményei vannak, amikor a helyi és a megyei önkormányzat megváltoztatta sporttevékenységek támogatási politikáját és felkarolta mind a hivatásos, mind az amatőr sportolókat.

A 2012/2013-as idényben a Sepsi-SIC 1 millió lejes költségvetésből gazdálkodik, melynek 80 százalékát a tagok hozzájárulása alkotja. Tittesz Zoltán az egyesület ügyvezető igazgatója szerint a fennmaradó 200 ezer lejt a sportklub támogatásokból és jegyek, bérletek értékesítéséből fogja előteremteni. Mint elmondta, sikerült egy szakmailag képzett, felkészült menedzsment csapatot kialakítani, amely támogatja majd a kosárlabdacsapat munkáját. A Sepsi-SIC Sportklub igazgatótanácsa a fent említett alapító intézmények küldötteiből tevődik össze, a megyei tanácsot Ambrus József tanácsos, a Tega Rt.-t Vajna Kinga gazdasági igazgató és Sepsiszentgyörgy önkormányzatát Miklós Zoltán tanácsos képviseli, aki egyben a testület elnöke is. A klub keretében működő kosárlabda szakosztályt Rusz István vezeti. Idén a sportklub tevékenysége csupán a kosárlabdacsapat működtetésére terjed ki, de a vezetőség szerint a következő években a kör újabb sportágakkal bővül.

A Sepsi-SIC vezető edzője Déri Csaba, aki a 2008/2009-es idényben már egyszer a Román Bajnokság döntőjébe juttatta a sepsiszentgyörgyi csapatot, nagy reményeket fűz a jelenlegi játékos kerethez. A csapat összeállításánál nem csupán a kitűnő sportteljesítmény volt szempont, hanem odafigyelt arra is, hogy a lányok látványkosárlabdát játsszanak a közönség örömére. Idén a csapatban hat idegenlégiós játszik: Jasmin Bailey, Jence Rhoads, Mekia Valentine és Tabytha Wampler az Amerikai Egyesült Államokból érkeznek, Milica Ivanovic a szerb válogatott tagja, Kajdacsi Judit pedig Magyarországról jön. Továbbá a csapatot erősíti Dézsi Kata, Elena Dincă, Kelemen Kincső, Kokovay Melánia, Kolozsi Eszter és Sinka Andrea. A csapat két sportiskolás junior játékossal egészül ki Csulak Noémi és Szabó Bernadett személyében.
Bár a két hiányzó amerikai játékos csupán holnap érkezik Sepsiszentgyörgyre, a Sepsi-SIC már elkezdte az edzést. Az első hivatalos mérkőzésre a Román Kupa keretében kerül sor szeptember 12-én Sepsiszentgyörgyön, a zöld-fehérek ellenfele a nagyváradi együttes lesz.
 

Hírek