Itt vagy: » Hírek » Mixertanfolyam és verseny

Mixertanfolyam és verseny

2017. április 12., szerda

Szinte észrevétlenül alakult ki a különböző kevert italok iránti érdeklődés az elmúlt évtizedek során

Szinte észrevétlenül alakult ki a különböző kevert italok iránti érdeklődés az elmúlt évtizedek során: ehhez nem volt elég a vendéglátóipar folyamatos felívelése, kellett hozzá az is, hogy a piacon egyre több típusú szeszes, illetve alkoholmentes ital is megjelenjen.

A Művészeti és Népiskolának feltett célja, hogy reagáljon a munkaerőpiac igényeire: az elmúlt időszakban több alkalommal is szervezett olyan képzéseket, amelyek a háromszéki vendéglátós munkaadók irányából érkező igényeket fedik le.

Az iskola művészeti tevékenységét sokan ismerik. A célunk rövid és hosszú távon is, hogy a szakmai képzésekre fektessünk hangsúlyt. Az is célkitűzésünk, hogy a felnőttképzés is megjelenjen a tevékenységünkben, az elmúlt bő évben ezen a területen sok tanfolyamot tartottunk. A szakoktatás hiányosságait próbáljuk lefedni, hisz azt tapasztaljuk, hogy az oktatási rendszer és a munkaerőpiaci lehetőségek egyre távolodnak egymástól. A helyi vállalkozók igényeit ismerjük, illetve folyamatosan egyeztetünk velük: a cél minden esetben ugyanaz, hogy olyan képzéseket szervezünk, amelyek megélhetést adnak azoknak, akik elvégzik a tanfolyamot. Azt akarjuk, hogy aki nálunk szerez diplomát, az tudjon dolgozni, tudjon megélni a munkájából, hogy színesítsük a lehetőségek palettáját” – fogalmaz Gáj Nándor, az iskola vezetője.

Az egyik ilyen képzés a brassói Mihai Fetcu által lebonyolított Mixertanfolyam. Ez a folyamatban lévő kurzus arra teremt lehetőséget, hogy azok, akik már mixerként dolgoznak, vagy éppen most sajátítanák el a szakma alapjait, megfelelő elméleti és gyakorlati hátteret kapjanak. A kevert italok széles skálán mozognak, vannak röviditalok, de úgynevezett longdrinkek is. A koktélok egyre népszerűbbek a nagyobb forgalmú bárok, klubok esetében is.

A mixertanfolyam iránt tanúsított érdeklődés hatására a Kovászna megyei Művészeti és Népiskola, a sepsiszentgyörgyi Old Man’s Pub, a Tatratea, illetve a Sanct Georgius közös szervezésében kerül sor a Saint George Summer mixer versenyre. A helyszín április 27-e, Old Man’s Pub: a 21 órakor kezdődő megértettetésen két forduló is lesz. Az első körben a résztvevők három klasszikus, kevert standard italt készítenek el. Az első egy long drink, amelyhez Tatra Teat használnak fel, a második a Cosmopolitan, a harmadik feladat pedig egy B52 shot elkészítése. A második fordulóban minden versenyző egy saját maga által kitalált italt készít el, amelynek a Gunpowder Gin képezi az alapját. Ez lesz a Saint George Summer Coktail címre törő ita

A nyertesek promóvideó készítést, vásárlási utalványt, továbbképzési lehetőséget és italcsomagot vihetnek haza. A nyertes italt a nyár során több helyszínen lehet majd fogyasztani is. A versennyel, illetve a jelentkezéssel kapcsolatos információkat részletesebben a nepiskola.com, vagy az artecovasna.ro címen érhetnek el az érdeklődők.

 

Hírek