Itt vagy: » Hírek » Nőtt a Háromszékre látogató turisták száma

Nőtt a Háromszékre látogató turisták száma

2017. május 31., szerda

Az idei első negyedévben a tavalyhoz képest huszonöt százalékkal nőtt a Kovászna megyébe látogató turisták száma, derült ki a Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból, amelyeket Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke ismertetett

Az idei első negyedévben a tavalyhoz képest huszonöt százalékkal nőtt a Kovászna megyébe látogató turisták száma, derült ki a Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból, amelyeket Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke ismertetett. Az adatsor szerint a központi régióban Háromszéken a legnagyobb a növekedés aránya, Kovászna megyében az első három hónapban 27,7 százalékkal nőtt a turisták száma, országosan a második helyen szerepel Kolozs megye után, ahol 31,3 százalékos növekedést regisztrálnak.

Az elmúlt években elindított, Háromszék turisztikai kínálatát, természeti értékeit népszerűsítő kampány gyümölcse kezd beérni, véli a tanácselnök, aki reményét fejezte ki, hogy a nyári idényben még nagyobb ütemű növekedés lesz, hiszen június-július időszakában fontos lovas eseményeknek ad otthont Kovászna megye. „Júniusban huszártoborzó lesz, júliusban az országos kettesfogathajtó verseny második fordulóját Bodok községben tartják, majd a 7. Székely Vágtára várjuk a helyiek mellett a turistákat is" – emelte ki a tanácselnök.  Májusi soros ülésén arról döntött a megyei tanács, hogy ötvenezer lejjel támogatja az országos kettesfogathajtó versenyt, amelynek helyszíne Oltszem lesz, ahol európai standardoknak megfelelő fogathajtó pályát alakítottak ki közösen a bodoki önkormányzattal.

Az év második felében ismét román bloggereket, turisztikai szakírókat és újságírókat várunk Háromszékre, hogy megismerkedjenek a megye idegenforgalmi lehetőségeivel, terveink között szerepel nemzetközi újságírócsapatot is meghívni Kovászna megyébe. Azt tapasztaltuk, hogy az ilyen típusú tanulmányutaknak nemcsak jó a visszhangja, hanem konkrét eredményeket is hoz, többek között ennek köszönhetően jelent meg Háromszék, mint turisztikai úti cél a Blue Air légitársaság magazinjában, amelyet április és május hónapban lehetett olvasni a Blue Air járatokon" – tájékoztatott Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

 

Hírek