Itt vagy: » Hírek » Online sorszám a gépjárművek bejegyzésénél

Online sorszám a gépjárművek bejegyzésénél

2017. február 28., kedd

Márciustól online lehet sorszámot igényelni Kovászna megyében is a Gépjármű-bejegyzési és Jogosítvány-kibocsátó Közszolgálatnál járműbejegyzésre, átíratásra, forgalomból való kivonásra, ideiglenes rendszám kiállítására és a forgalmi engedély kiváltására

Márciustól online lehet sorszámot igényelni Kovászna megyében is a Gépjármű-bejegyzési és Jogosítvány-kibocsátó Közszolgálatnál járműbejegyzésre, átíratásra, forgalomból való kivonásra, ideiglenes rendszám kiállítására és a forgalmi engedély kiváltására – a változásról hétfőn a Kovászna Megye  Tanácsa mellett működő Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP) gyűlésén is  tárgyaltak.

Grüman Róbert, a megyei önkormányzat alelnöke már korábban kérte, hogy Háromszéken ezt a kérdést vegye napirendjére a Közrendészeti Hatóság, és keressenek megoldást erre a problémára, hiszen az országban több megyében, köztük Hargita megyében is jól működik az online regisztrációs rendszer. "Online bejelentkezés esetén kevesebb az esélye, hogy sorok alakuljanak ki, hatékonyabbá válna az ügyintézés. Kovászna megyében egyelőre félmegoldás született, továbbra is kérjük a közszolgálat munkatársait, hogy ne csak a járművek bejegyzése esetén tegyék lehetővé az online programálást, hanem a jogosítványok cseréjénél és a hajtási engedély megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgánál is" – fordult a közszolgálat vezetőjéhez az alelnök, aki ígéretet kapott, hogy ezt a kérdést március hónap folyamán megoldják.

Az ATOP gyűlésén felmerült az is, hogy valós megoldást igazából az hozna, ha az egész folyamat elektronikusan  lebonyolítható lenne. A közszolgálatnál jelenleg tíz állás van (egy személyt eltiltottak a hivatala gyakorlásától, egy félnormával dolgozik), még legalább ennyire szükség volna, hogy akadálytalanul működhessenek, derült ki a szolgálat vezetőjének tájékoztatójából. A Közrendészeti Hatóság tagjai megegyeztek, hogy a későbbiekben visszatérnek a kérdésre. Az átmeneti időszakban természetesen segítenek a közszolgálat munkatársai, de a megyei önkormányzat ügyfélfogadójában is lehet segítséget igényelni.

***  Az online programálás elérhető www.drpciv.ro/rezervarecv/inmatriculare.php címen a hasznos linkek (Legaturi utile) menüpont alatt vagy a prefektúra honlapján, www.prefecturacv.ro, a Permise si Inmatriculari menüpontnál. Legtöbb két hónapra előre lehet sorszámot igényelni, aznapra legkésőbb reggel nyolc óráig kérhető programálás. A megadott napon, az időponthoz képest tíz perccel korábban teljes dokumentációval kell jelentkezni. Kovászna megyében továbbra is hétfőn 08:15-12:00 óra között lehet elméleti vizsgát letenni, a gépjármű bejegyzéshez, ideiglenes rendszám igényléshez, forgalomból való kivonáshoz hétfőn, kedden, csütörtökön 08:45-15:00 óra között, szerdán 08:45-18:00 óra között, pénteken 08:45-13:00 óra között lehet letenni a papírokat. A jogosítvány cseréjéhez, a hajtási engedély megszerzéséhez szükséges dokumentumok, fotó leadása hétfőn, kedden, csütörtökön 08:45-14:00 óra között, szerdán 08:45-14:00, 15:00-18:00 óra között, pénteken 08:45-12:00 óra között történik. A dokumentumok kiadása hétfőtől csütörtökig 14:00-15:00 óra között, pénteken 12:00-13:00 óra között zajlik.

 

Hírek