Itt vagy: » Hírek » Óvodások tanácsosok helyett

Óvodások tanácsosok helyett

2011. március 16., szerda

Tervezés, tárgyalás és kivitelezés helyett kicsit szokatlanabb munkanapja volt március 16-án a megyei tanács vezetőségének: az intézményt napközisek látogatták meg.

Tervezés, tárgyalás és kivitelezés helyett kicsit szokatlanabb munkanapja volt március 16-án a megyei tanács vezetőségének: az intézményt napközisek látogatták meg.

A látogatás során a Hófehérke napközisei nem csak az intézménnyel ismerkedtek: mivel az elmúlt időszakban az Európai Unióról tanultak, egy kicsit a tagországokról és ezek közt Erdélyről is beszélgettek Tamás Sándor elnökkel. Talán a legtöbb felnőtt nem tudná kapásból, hogy hány tagországa van is az EU-nak, a gyereknek azonban nem okozott gondot ez a kérdés sem: „27” hangzott a válasz kánonban. „Nem Magyarországon lakunk, de magyarok vagyunk” – állapították meg az ovisok Tamás Sándor kérdésére.

Az Uniós zászló, a hazai és a magyar zászló után előkerült a megye zászlója is: némi magyarázattal a címerhez, amelyen a kardot tartó páncélos kar és a tipikusan székely szimbólumok a Nap és Hold is megtalálhatók. A legizgalmasabb azonban mégiscsak a séta volt, hiszen a tanácselnök személyesen mutatta meg látogatóinak a Sepsiszentgyörgy központjában kiállított Erdélyi Körképet, amely Lengyelországból érkezett Háromszékre.

A napközisek március 15-re elkészítették a 12 pont saját változatát is: volt, aki azt kérte, hogy a magyar ember ne szemeteljen, és volt, aki azt kérte, hogy legyen mindenki okos, de ne legyen nagyokos. A tanácselnök arra is ígéretet tett, hogy továbbítja a kérést Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek.
 

Hírek