Itt vagy: » Hírek » Pincér és szakács képzésre várják a jelentkezőket

Pincér és szakács képzésre várják a jelentkezőket

2017. szeptember 22., péntek

„A Művészeti és Népiskola felnőttoktatási projektjei keretén belül a művészeti tevékenységek mellett a konkrét, megélhetést biztosító képzésekre is hangsúlyt fektetünk. Az a célunk, hogy azokon a területeken, amelyeken a helyi vállalkozók hiányról számolnak be, plusz képzési lehetőséget hozzunk létre, azok számára, akik itthon akarnak érvényesülni” – fogalmaz Gáj Nándor, a sepsiszentgyörgyi intézmény vezetője

A Művészeti és Népiskola felnőttoktatási projektjei keretén belül a művészeti tevékenységek mellett a konkrét, megélhetést biztosító képzésekre is hangsúlyt fektetünk. Az a célunk, hogy azokon a területeken, amelyeken a helyi vállalkozók hiányról számolnak be, plusz képzési lehetőséget hozzunk létre, azok számára, akik itthon akarnak érvényesülni” – fogalmaz Gáj Nándor, a sepsiszentgyörgyi intézmény vezetője.

A megyei önkormányzat fenntartásában működő Művészeti és Népiskola hat hónapos szakképzést indít, 2017. október 1-vel kezdődően. „Kézdivásárhelyen zajlik majd az oktatás: a helyi szakiskolával már rengeteg kérdésben egyeztettünk, a nézőpontjaink azonosak. Úgy gondoljuk, hogy annak a képzésnek van értelme, amellyel el lehet helyezkedni. Ügyes emberekre van igény, a Kovászna megyei vendéglátósok folyamatosan keresnek pincért és szakácsot. Arról sem szabad megfeledkezni azonban, hogy a szakma pillanatok alatt kirostálja a felkészületlen embereket. Magyarországi és helyi szakemberek bevonásával arra fektetünk hangsúlyt, hogy aki ezt a kurzust elvégzi, az akárhol helyt tudjon állni” – fogalmazott az intézményvezető.

Az igazgató elmondta: a képzés után államilag elismert diploma is jár, tehát a lediplomázott személyeket szakképzett munkaerőként alkalmazzák majd. A képzés összesen 240 elméleti órából, valamint 480 gyakorlati oktatásban eltöltött órából áll. Ezek mellet a beiratkozóknak lehetősége lesz arra is, hogy angol vagy német nyelvet tanuljanak, itt természetesen a vendéglátásban használt szaknyelv elsajátítása az elsődleges cél. „Benne van ugyanakkor a képzési csomagban a román nyelv tanulása is, hiszen azt tapasztaljuk, hogy egyre több román anyanyelvű turista keresi fel Székelyföldet érdeklődve az itteni kultúra és gasztronómia iránt” – tette hozzá Gáj Nándor.

A jelentkezők részletesebb információkat a nepiskola.com címen találhatnak.

Hírek