Itt vagy: » Hírek » Sikeres Székelyföld stand Budapesten

Sikeres Székelyföld stand Budapesten

2015. március 3., kedd

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület immár visszatérő kiállítónak számít Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén.

 

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület immár visszatérő kiállítónak számít Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén. A február 26-március 1. között megszervezett Utazás 2015 kiállítás Székelyföld standján a háromszékiek mellett társszervezőként a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás is képviseltette magát, de ugyanitt kaptak helyet a Sóvidék-Hegyalja, Csík, Udvarhely, Gyergyó és környékét, illetve Nyárádmentét népszerűsítő szakegyesületek is, így sikerült lefedni Székelyföld területi turisztikai ajánlatát.

Az idén külön reklámot jelentett az is, hogy Románia díszvendégként szerepelt az expón. A kiállításon tapasztalt érdeklődés is azt bizonyítja, hogy Székelyföld azon térségek közé tartozik, amely látványosságaiban, természeti adottságaiban vonzó turisztikai célpontnak számít. Az ezeket bemutató kiadványok, az idegenforgalmi egységek szálláshelyeket reklámozó szórólapjai és programcsomagjai mellett az érdeklődők a térség jellemző gyógyvizeit is megízlelhették.

Fazakas-Csoma Szidónia, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársa szerint a főként szombaton és vasárnap nagy látogatottságnak örvendő Székelyföldi standnál, leginkább egyéni érdeklődők kerestek kirándulási célpontokat. „A tapasztalat azt mutatja, hogy a Magyarországon élők szívesen látogatnak térségünkbe, és nem feltétlen csoportosan. Ennek egyik fő oka, azonos a kultúra és nyelv, amely utóbbi lehetővé teszi az idegenforgalmi vezető nélküli barangolást. A kiállításon való részvételünk célja elsősorban nem az értékesítés, hanem, hogy megteremtsük a Székelyföld iránti igényt a turisták körében.”

A turisztikai szakember arra is kitért, hogy bár a hazai turisztikai minisztériumnak köszönhetően létrehozott Románia standon többnyire erdélyi kiállítók vettek részt, a Székelyföld brand kiépítése és a turisztikai célpontú népszerűsítés céljából fontos, hogy külön standdal is képviseljék a térséget, amelynek költségeit Kovászna és Hargita megye fedezi. A román országos képviseleten belül nincs mód nagyobb regionális jelenlétre, így a stand alulról jövő szervezésben magára vállalta a Székelyföld márka reklámját.

 

Hírek