Itt vagy: » Hírek » Sporttermet adtak át Ozsdolán

Sporttermet adtak át Ozsdolán

2009. december 20., vasárnap

A felsőháromszéki polgármesterek és az ozsdolai helyi tanács meccse volt az első olyan hivatalos mérkőzés, amelyet a frissen elkészült sportcsarnokban játszottak.


A felsőháromszéki polgármesterek és az ozsdolai helyi tanács meccse volt az első olyan hivatalos mérkőzés, amelyet a frissen elkészült sportcsarnokban játszottak. Az ozsdolai sportcsarnok közel 45 milliárd régi lejbe került és a 18. hasonló jellegű sportlétesítmény a megyében. Az helyi vezetők közül végül a polgármesterek kerültek ki győztesen, 5–3-ra verve a tanácsosokat.

A megyei tanács elnöke, Tamás Sándor emlékeztetett: 2007-ben Borbély László, volt fejlesztési miniszter az ozsdolaiak kérésére gondoskodott arról, hogy a kis méretűre elképzelt épület terveit módosítsák. Ennek eredményeképpen készülhetett el a nagyobb befogadóképességű, 150 férőhelyes ingatlan. Az átadóünnepségre advent negyedik vasárnapján, december 20-án került sor, az eseményen mintegy 400 ember vett részt.  Alkalomhoz illően az ozsdolai gyerekek karácsonyi műsorral léptek fel. Az átadást megelőzően szentmisére került sor, amelyen Brânduş D. Vasile Silvestru polgármester, Olosz Gergely felsőháromszéki parlamenti képviselő és Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke is részt vett.

Az elmúlt években Kovászna megyében számos sportcsarnok épült, többek közt Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen, valamint Bereckben, Gelencén, Bodokon, Vargyason és Zabolán is.
Tamás Sándor elmondta: a megkezdett munkálatok mellett új beruházásokat is tervez a megyei tanács, 2010-ben többek közt befejezik az Ozsdolát is érintő Kézdivásárhely – Foksány útszakaszt is.
 

Hírek