Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Székely rendszám és matrica

Székely rendszám és matrica

2009. június 17., szerda

Debrecenből üdvözöljük a kezdeményezést: Székelyföld-jelzéssel látták el a hivatali autókat Háromszéken. Ez egy apró, de biztos lépés a székely autonómia felé...
 

Debrecenből üdvözöljük a kezdeményezést: Székelyföld-jelzéssel látták el a hivatali autókat Háromszéken. Ez egy apró, de biztos lépés a székely autonómia felé...

SIC-jelzésű (Terra Sicolorum, Székelyföld latin nevének rövidítése) rendszámtáblákkal szerelték fel a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal és a Kovászna megyei tanács által használt hivatali gépkocsikat. A kezdeményezés célja a Székelyföld identitásának erősítése. Antal Árpád polgármester és Tamás Sándor megyei tanács-elnök azt remélik, a Hargita megyei tanács, illetve a két megye polgármesteri hivatalai is követik a példát.


CV-10-SIC – hétfőtől ezzel a rendszámmal közlekedik Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnökének szolgálati gépkocsija, egy három hónapja vásárolt ezüstszínű Volkswagen Passat. Hasonló számtábla – CV-11-SIC – látható ezentúl Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester hivatali autóján, egy Renault Mégane-on is.A SIC-matrica az újságárusoknál 10 lejért megvásárolható. Tamás Sándor elmondta, minden székelyföldi település önkormányzatát arra biztatják, hogy a lehetőségük szerint cseréljék le a hivatali autók rendszámát, a térség polgárait viszont arra kérik, hogy ragasszák fel autójukra a Székelyföldet jelképező matricát.

Antal Árpád elmondta, üdvözlik a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését, a .sic legfelsőbb internetes tartománynév levédésével kapcsolatban, és arra buzdítanak, hogy mindenki támogassa aláírásával annak megszerzését.

Az eredeti cikk ITT olvasható.
 

Hírek