Itt vagy: » Hírek » Székelyföld segít

Székelyföld segít

2010. október 19., kedd

Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 3-3 millió forintnak megfelelő lejt adományoz a magyarországi vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 3-3 millió forintnak megfelelő lejt adományoz a magyarországi vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítésére. A megye és a város vezetői a következő tanácsüléseken javasolják az összeg elkülönítését erre a célra.
„Háromszék és Veszprém megye között több mint húsz éve erős kötelék van, így szívszorítva néztük ezt a példátlan természeti katasztrófát. A két önkormányzat felajánlja segítségét, de arra kérünk minden székelyföldit, hogy lehetőségeihez mérten segítsenek a bajba jutott embereken” – fordult Háromszék lakosságához Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
„A világ legtermészetesebb dolga, hogy ha nemzettársaink bajba kerülnek, akkor segítsünk. A sepsiszentgyörgyi árvíz idején mi magunk is megtapasztalhattuk, mekkora ereje van a szolidaritásnak, az összefogásnak” – hangsúlyozta Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere. 
Magánszemélyek felajánlásaikat a Pro Georgio Sancto Egyesület segélyezési számlaszámára utalhatják: RO86BRDE150SV18185421500, BRD - Sepsiszentgyörgy.

 

 

 


 

Hírek