Itt vagy: » Hírek » Székelyföldi aranyérem a nemzetközi pálinkaversenyen

Székelyföldi aranyérem a nemzetközi pálinkaversenyen

2020. február 3., hétfő

A Székelyföldi Pálinkamustra díjazottjai Közép-Európa legnagyobb pálinkaversenyén, a XI. Quintessencen is megállták a helyüket. Számos elismerést hoztak haza magán és bérfőzetők, illetve kereskedelemben kapható párlatok kategóriában. 

 

A Székelyföldi Pálinkamustra díjazottjai Közép-Európa legnagyobb pálinkaversenyén, a XI. Quintessencen is megállták a helyüket. Számos elismerést hoztak haza magán és bérfőzetők, illetve kereskedelemben kapható párlatok kategóriában. 

 

A közel 1600 benevezett minta közül Erdélyből 141 érkezett a versenyre és ebből 98 kapott érmet. A részvételi minta arányához képest nagyszerű eredményeket értek el a hazai benevezők: az erdélyi cégek tíz Champion díjat hoztak el a 27-ből, a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis 2019-es Champion díjas vadmálnája nyerte el a rangos verseny közönségdíját, a Székelyföldi Pálinkamustra győztese, a csíkdelnei málnapálinka pedig aranyérmet kapott a magyarországi megmérettetésen. 

 

Dezső Tibor, a Potio Nobilis tulajdonosa bírálóként és versenyzőként egyaránt visszatérő résztvevője a Quintessence versenynek. Az esemény értékelése kapcsán elmondta, több olyan versenyzővel is találkozott a magyarországi versenyen, akik a Székelyföldi Pálinkamustrán is részt vettek. Közülük a Quintessence győztese, aranyérmese a csíkdelnei János A. Előd és Vass Csongor málnapálinkája lett, illetve több termékük is díjat kapott. „Ezek az eredmények is visszaigazolják azt, hogy az első székelyföldi megmérettetés színvonalas volt, jól bíráltunk és jól választottuk ki a legjobbakat. A Sepsiszentgyörgyön megszervezett verseny dobbantó volt a nemzetközi szintű megmérettetésekhez. Nagyon fontos visszajelzés mindannyiunk számára, hogy aki a hazai pálinkamustrán érmet kapott, az bárhol megállja a helyét termékével” – fogalmazott a Székelyföldi Pálinkamustra szakmai partnere.  

Hozzátette: „A legjobbaktól akarunk tanulni.” A két verseny szervezői között partnerség jött létre. A Quintessence szakemberei az idei Székelyföldi Pálinkamustrán bírálói tréninget tartanak, a verseny lebonyolításában és bírálatban is segítenek. 

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke kiemelte: „A kiválóan elkészített székelyföldi pálinka bárhol megállja a helyét. Ezt igazolják a nemzetközi szintű megmérettetésen elért eredmények is. Gratulálunk a nyerteseknek és örülünk, hogy a tavaly első alkalommal megszervezett Székelyföldi Pálinkamustrával egyfajta megmutatkozási lehetőséget és hajtóerőt tudtunk biztosítani mindazoknak, akik számára fontos a minőségi pálinka elkészítése. Az a célunk, hogy tovább bővítsük és fejlesszük a rendezvényünket, az idei megmérettetésen a magánszemélyek mellett a cégek is benevezhetnek.”

A 2020-as Székelyföldi Pálinkamustrára ősszel kerül sor, Sepsiszentgyörgyön.

 

Hírek