Itt vagy: » Hírek » Tanácsülés karácsonyi dalokkal

Tanácsülés karácsonyi dalokkal

2009. december 23., szerda

Rendhagyó módon magyar, román és roma gyerekek fellépésével kezdődött Kovászna Megye Tanácsának utolsó 2009-es ülése. Az iskolások a közelgő ünnephez méltó betlehemes dallamokat, énekeket adtak elő.

Rendhagyó módon magyar, román és roma gyerekek fellépésével kezdődött Kovászna Megye Tanácsának utolsó 2009-es ülése. Az iskolások a közelgő ünnephez méltó betlehemes dallamokat, énekeket adtak elő.

Az önkormányzat döntött a Kovászna Megye Legrendezettebb Falva címet viselő projektről is. A program célja arra ösztönözni a településeket, hogy ne csak minél tisztábbak, hanem rendezettek is legyenek. A megyei tanács szakbizottsága arra is hangsúlyt fektetett, hogy ne csak a település utcái, hanem az azokat övező környezet is legyen szemétmentes. Mivel a program nagyobb befektetéseket is igényel, az önkormányzat megduplázta a nyerteseknek szánt támogatást 50 000 lejről 100 000 lejre. Tamás Sándor elnök elmondta: „A majdani nyertes községi önkormányzatnak nyújtott támogatás a továbbiakban is ösztönözni fogja azokat az embereket, akik tenni akarnak a településekért”.


Az önkormányzati képviselők egyhangúan fogadták el a 2010-es évben felújításra kerülő 5 megyei út technikai dokumentációját is. Február elsejével kezdődően megszűnik a megyei Utakat Vagyonkezelő Igazgatóság. A tanácshatározat értelmében az igazgatóság hatáskörét a megyei tanács keretében működő osztály veszi majd át. Az átalakítás jelentős megtakarítást eredményez, a külön fizetett adminisztrációs személyzet munkáját Kovászna Megye Tanácsánál végzik majd. Klárik László megyemenedzser szerint az átszervezés a hatáskörök tisztázásán túl nagyobb hatékonyságot is biztosít az osztálynak. Marin Nicolae Gheorghe, az igazgatóság eddigi vezetője nyugdíjba vonul, helyét ideiglenesen Incze Gyula veszi át.


A hídvégi és lemhényi idősek otthona, valamint a kézdivásárhelyi Szociális és Gondozási Központban gondozott felnőtt mozgássérültek jövő évi, havi átlagos ellátási költségeiről is egyöntetű döntést hozott a megyei tanács. A testület egyhangúlag fogadta el egy, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi kórház vagyonkezelésében lévő terület bérbeadását is, valamint a megye brüsszeli képviseletének megalakításáról szóló határozat módosítását és kibővítését.
 

Hírek