Itt vagy: » Hírek » Távoli közelségben Székelyföld

Távoli közelségben Székelyföld

2016. március 25., péntek

Egyedi színfoltja volt Székelyföld a március 3-6. között Budapesten megszervezett Utazás Kiállítás 2016 elnevezésű turisztikai kiállításnak, amelyen 28 ország 350 kiállítója vett részt.

Egyedi színfoltja volt Székelyföld a március 3-6. között Budapesten megszervezett Utazás Kiállítás 2016 elnevezésű turisztikai kiállításnak, amelyen 28 ország 350 kiállítója vett részt.

Székelyföld visszatérő vendége Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjének. A budapesti Hungexpo kiállítótérben berendezett expón újra bebizonyosodott, hogy az anyaországiak számára kedvelt úticél térségünk, ez az érdeklődők számában is megmutatkozott. A négy napos rendezvény ideje alatt az anyaországban élők főként falusi szálláshelyek, szervezett programok, gyerekbarát szállások és szabadidős tevékenységek, mofetták és gyógykezelések felől érdeklődtek. Továbbá kíváncsiak voltak a kulturális vonatkozású rendezvények, helyszínek iránt, valamint ismert és keresett esemény volt az Ezer Székely Leány Találkozó és a Csíksomlyói pünkösdi búcsú.

Dombora Lehel, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ügyvezető igazgatója szerint a szakkiállításon való részvétel azért is fontos, hogy az ilyen jellegű piaci igényeket felmérjék, és reagálni tudjanak rájuk. „Székelyföld a borvizek hazája, számos gyógykezelési lehetőséggel, ezért standunkon különböző borvizeket kóstolhattak meg az arra járók a háromszéki borvizes fürdőket működtető Aquasic Egyesület jóvoltából. Sokan érdeklődtek kiépített kempingek iránt, ami mifelénk sajnos egyelőre kiaknázatlan terület, annak ellenére, hogy számos helyszín megfelelő lenne erre a szolgáltatásra. A több ezer szóróanyag, katalógus, amellyel szakembereink Székelyföldre csábították a látogatókat, elégtelennek bizonyult.”

A tavaly első ízben Budapesten megszervezett Székely Fesztivált már várják a fővárosiak. Idén májusban kerül sor erre a fesztiválra, ahol újra megmutathatjuk értékeinket és még több turistát csábíthatunk szülőföldünkre.

Az idei Utazás Kiállításon Háromszéket a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Hargita megyét a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, Székelyudvarhelyet és környékét a Szinfotour, Csíkszeredát és környékét a Csíkinfo iroda, Gyergyószéket Gyergyószentmiklós önkormányzata, a Borvizek útját az Aquasic Egyesület képviselte.

Hírek