Itt vagy: » Hírek » Térfigyelő kamerákat szerelnek a megyehatárra

Térfigyelő kamerákat szerelnek a megyehatárra

2012. február 10., péntek

Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke aláírta a Brahms Internațional elnevezésű, brassói székhelyű szakvállalattal azt a szerződést, amely értelmében a cég vállalja, hogy térfigyelő kamerákat helyez el a megye négy településén.

Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke aláírta a Brahms Internațional elnevezésű, brassói székhelyű szakvállalattal azt a szerződést, amely értelmében a cég vállalja, hogy térfigyelő kamerákat helyez el a megye négy településén. A községeken főútvonalak haladnak át, illetve három közülük a megyehatáron található. A községek Kökös, Sepisbükszád, Bereck és Réty.

Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke elmondta, hogy a kamerák elhelyezése a Kovászna Megyei Rendőrkapitányság és a megyei önkormányzat együttműködése nyomán valósul meg. Az elöljáró hozzátette, hogy a felszerelés költségét teljes egészében az önkormányzat vállalja magára. A beruházás teljes érték  218.717,8 lej. A szakvállalat szerint a készülékeket a szerződéskötéstől számítva egy hónapon belül fel lehet szerelni.

„A térfigyelő kamerák elhelyezése egyértelműen a lakosság közbiztonságának növelését szolgálják. Tekintettel arra, hogy a megyében történő lopások, és más bűncselekmények többségét megyén-kívüliek követik el, a helyszínek kiválasztásánál a fő szempontot ez a tény határozta meg” - magyarázta Henning László.
 

Hírek