Itt vagy: » Hírek » Több mint tanfelszerelés -Töretlen sikernek örvend az Iskolatáska program

Több mint tanfelszerelés -Töretlen sikernek örvend az Iskolatáska program

2017. szeptember 7., csütörtök

Idén 2050 előkészítő osztályos diák részesül tanfelszerelésben a Kovászna Megye Tanácsa által immár ötödik éve sikeresen működő Iskolatáska Programnak köszönhetően

Idén 2050 előkészítő osztályos diák részesül tanfelszerelésben a Kovászna Megye Tanácsa által immár ötödik éve sikeresen működő Iskolatáska Programnak köszönhetően.

Az iskolakezdés első napján 998 lány és 1052 fiú részesül az 58 lej értékű,  grafit ceruzával, tolltartóval, színes ceruzával, üzenőfüzettel és névcédulával ellátott piros és kék, illetve pöttyös iskolatáska ajándékcsomagban, amelyeket szeptember 7-én, csütörtökön, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében megtartott 2017-2018-as tanév első igazgatói értekezletén vettek át az oktatási intézmények vezetői.

Kiss Imre főtanfelügyelő köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve a program fontosságát, amely évek óta szerves részét képezi az iskolakezdésnek.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke kihangsúlyozta a 2013-ban, Henning László alelnök kezdeményezésére elindított Iskolatáska program már öt éve töretlen sikernek örvend a háromszéki családok körében. „Idén 121 ezer lejt irányoztunk elő a programra, amelyből az elmúlt évekhez hasonlóan minőségi tanfelszerelés csomagot ajándékozunk a legkisebb tanulóknak, amely azt gondolom, hogy sok esetben többet jelent egy egyszerű figyelmességnél. A csomagnak köszönhetően számos nehéz helyzetben lévő szülő válláról levesszük az iskola kezdéssel járó költségeket. Az elmúlt években kikértük a tanítók véleményét a program kapcsán, örömmel nyugtáztuk, hogy elégedettek a hasznos ajándékkal, amelyet a gyerekek előszeretettel használnak. A visszajelzések szerint a szendvicses doboz az, ami rendszeresen osztatlan sikert arat. Újdonság az idén, hogy a vidéki iskolákba kiszállítottuk a csomagokat” – fogalmazott az elnök, átadva a tanfelszerelést a város szinten a legtöbb, illetve legkevesebb előkészítős létszámmal induló iskola igazgatójának, azaz a Váradi József Általános Iskolának (120 diák) és a Sepsiszentgyörgyi Speciális Iskolának (6 diák).

Vidéki viszonylatban egyébként a legtöbben az árapataki Romulus Cioflec Általános Iskolában (114 diák), legkevesebben pedig a kökösi Gábor Áron Általános Iskolában (6 diák) és a málnási Tőkés József Iskolában (6 diák) kezdik a tanévet.

A dálnoki Darkó Jenő Általános Iskola igazgatója, Bonda Annamária szerint, hatalmas segítség az iskolatáska és a benne található tanfelszerelés azon dálnoki családok számára, akik a betűk és számok világába először indítják gyerekeiket. „Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy vannak olyan gyerekek, akik a csomag hiányában iskolatáska nélkül kezdenék a tanévet, mert a szülők nem tudják azt biztosítani számukra. Az ajándék időtálló, jó minőségének köszönhetően a gyerekek évekig használják azokat, emellett pedig az ajándékok kiosztása bearanyozza a tanévnyitó ünnepséget.” – osztotta meg tapasztalatait az igazgatónő.

Hírek