Itt vagy: » Hírek » Több pénz szociális ellátásra

Több pénz szociális ellátásra

2013. április 9., kedd

Hatra bővült azon civil szervezetek listája, amelyek Kovászna megyében 2013-ban valamely szociális ellátási tevékenységet folytatnak. A szerződések aláírására április 9-én, szerdán került sor Kovászna Megye Tanácsának épületében.
 

Hatra bővült azon civil szervezetek listája, amelyek Kovászna megyében 2013-ban valamely szociális ellátási tevékenységet folytatnak. A szerződések aláírására április 9-én, szerdán került sor Kovászna Megye Tanácsának épületében.

Az aláírást követő sajtótájékoztató keretében Tamás Sándor, a megyei önkormányzat vezetője kifejtette: „A szociális szférában vannak olyan tevékenységek, amelyeket az önkormányzat nem tud maradéktalanul felvállalni. A civil szférával és az egyházakkal találtuk meg azt a módot, amelynek keretében különböző tevékenységeket támogassuk. Idén bővült a rendszer, minden pályázónak biztosítottunk támogatást, és azt is örömmel mondhatom el, hogy a tavalyi évhez képest nőtt a támogatás összege is.” A tanácselnök rámutatott: a Böjte Csaba neve által fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány öt otthont is létrehozott a megyében: Kovásznán, Esztelneken, Kézdiszentéléleken, Sepsibükszádon és Árkoson is. Az alapítvány tevékenységét jövő évben még nagyobb mértékben támogatják majd, hiszen addigra mindegyik intézmény megszerzi a támogatáshoz szükséges akkreditációt.

Vass Mária a Szociális Gondozási és Gyerekvédelmi Vezérigazgatóság igazgatója elmondta, az általa vezetett intézmény 2007-től kezeli a pályázati alapot. A pályázatok kiírásakor elsősorban olyan szolgáltatásokra figyelnek, amelyeket az igazgatóság ellátási tevékenységéből hiányoznak, vagy prevenciós jelleggel bírnak. Az alap 2007-től folyamatosan nőtt, az idén 270 000 lejt fordítanak ilyen jellegű tevékenységekre.
A civil szervezetek által folytatott tevékenységek javarészt otthoni gondozásból, fogyatékkal élő fiatalok ellátásából, nappali központok működtetéséből állnak. Az idei keret a következőképp oszlik el a pályázók közt: a Diakónia Keresztény Alapítvány számára 109 000 lej, a Caritas számára 85 000 lej, a Háromszéki MÁRA részére 20 000 lej, a Vöröskereszthez 9 000, Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára 30 000 lej, valamint a Laura Ház számára 17 000 lej jut.

 

Hírek