Itt vagy: » Hírek » Új hidat avattak Bodokon

Új hidat avattak Bodokon

2009. november 26., csütörtök

Pezsgősüveggel avatta fel Tamás Sándor megyei tanácselnök a frissen elkészült bodoki hidat. 1974-ben mosta el a patak a hajdani fahidat. 2009-ig, 35 éven át „ideiglenesen” kerülő úton közlekedtek a helyiek és a borvizet szállító teherautók is.

Pezsgősüveggel avatta fel Tamás Sándor megyei tanácselnök a frissen elkészült bodoki hidat. Az önkormányzati vezető a november 26-i átadás kapcsán elmondta: „Bodokon jól használták ki a kormányprogramok által nyújtott lehetőségeket. A megyei önkormányzat mindig támogatja azokat a községek, azokat az embereket, akiknek konkrét elképzeléseik, konkrét pályázataik vannak”.

 Bodokon 1974-ben mosta el a patak a hajdani fahidat. 2009-ig, 35 éven át „ideiglenesen” kerülő úton közlekedtek a helyiek és a borvizet szállító teherautók is. A helybéliek több mint három évtizede panaszkodnak a télen csúszós útra, ahol néha még az autók is nehezen tudtak közlekedni.

 A frissen készült hídról Fodor István polgármester elmondása szerint a beruházást hasonló léptékű munkálatokhoz viszonyítva olcsón végezték el, mindössze 13 milliárd régi lejbe került. Az alacsony költség az alkalmazott technológiának köszönhető: drága betonoszlopok helyett egy négyméteres áteresz adja a híd stabilitását, amely bordázott, horgonyzott és krómmal futtatott fémből készült. Ilyen típusú hidakkal a külföldi autópályákon is lehet találkozni, Székelyföldön viszont először Bodokon alkalmaztak ilyen megoldást.

Hírek