Itt vagy: » Hírek » Új mentő- és tűzoltóautókat vásárol a megye

Új mentő- és tűzoltóautókat vásárol a megye

2012. március 27., kedd

Tamás Sándor: „Elsődleges célunk az emberek biztonsága, ezért: a tavaly csatlakoztunk az országos SMURD-rendszerhez, a megyebeli kórházak felújítása folyamatban van, új mentőautóknak új garázs épül és új tűzoltóautókat is vásároltunk. Igény azonban ennél többre is van: hiszen nehezen megközelíthető helyekre a segítség gyorsabban is érkezhetne.
 

„Elsődleges célunk az emberek biztonsága, ezért: a tavaly csatlakoztunk az országos SMURD-rendszerhez, a megyebeli kórházak felújítása folyamatban van, új mentőautóknak új garázs épül és új tűzoltóautókat is vásároltunk. Igény azonban ennél többre is van: hiszen nehezen megközelíthető helyekre a segítség gyorsabban is érkezhetne. A megyei önkormányzat most Európai Uniós alapokból új, különleges rendeltetésű járműveket vásárol” – közölte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A Központi Fejlesztési Régióhoz tartozó hat megye újabb közös projektjének célja a meglévő sürgősségi járműpark kiegészítése: az erre vonatkozó beszerzési folyamat az idén kezdődik, a járműveket pedig következő évben veszik át Háromszéken. A pályázatban Brassó, Fehér, Hargita, Kovászna, Maros és Szeben megye vesz részt, a pályázat összértéke 20 356 621 lej.

„A teljes összeg nagyjából arányosan oszlik a megyék közt. Kovászna megyében mi összesen hét járművet vásárolunk: két mentőautót, három nehéz terepre is alkalmas tűzoltóautót, valamint egy kisebb és egy nagyobb kapacitású fecskendős autót. Ezek összértéke 3,4 millió lej. A megyei önkormányzat önrésze 2 százalék, amely a költségvetésben már rendelkezésre áll." - tette hozzá az önkormányzati vezető.
 

Hírek