Itt vagy: » Hírek » Újabb fejlesztések, saját forrásból

Újabb fejlesztések, saját forrásból

2011. július 1., péntek

Egy jelentős beruházás kivitelezési szerződését és a megye turizmusának fejlesztését szolgáló adás-vételi megállapodást is véglegesítették és írták alá pénteken, 2011. július 1-én, Kovászna Megye Tanácsának képviselői.

Egy jelentős beruházás kivitelezési szerződését és a megye turizmusának fejlesztését szolgáló adás-vételi megállapodást is véglegesítették és írták alá pénteken, 2011. július 1-én, Kovászna Megye Tanácsának képviselői. Az első megállapodás a Bölön község központjában található, a múlt évi áradások által gyakorlatilag lerombolt híd újjáépítésére vonatkozik. Az okiratot Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke, illetve Rácz Gábor, a munkálatokat végző Zöld Híd Rt. vezetője látták el kézjegyükkel. A beruházás teljes értéke 1,3 millió lej, amit teljes egészében Kovászna Megye Tanácsának saját költségvetéséből finanszíroznak, és a tervek szerint két hónap múlva, azaz szeptemberben el is készül az új átkelő. Az Olton átívelő híddal kapcsolatosan még 2010-ben megtörténtek az első beruházások, minisztériumi forrásokból, sürgősségi eljárással. Ennek nyomán készültek el a hídlábak, a kivitelezés összértéke összesen 400 ezer lejt volt.

Szintén pénteken került sor a málnásfürdői ingatlanok visszavásárlását szentesítő adásvételi szerződés aláírására. A kilencvenes években „elprivatizált” ingatlanoknak az Olt Turisztikai Részvénytársaságtól történő visszavételéről csütörtökön döntött soros ülésén Kovászna Megye Tanácsa. Az adásvételi szerződést Tamás Sándor, tanácselnök, Kasléder József, Málnás község polgármestere, illetve a részvénytársaság képviselői írták alá. A megállapodás értelmében a megyei önkormányzat és Málnás község fele-fele arányban tulajdonosai a Málnásfürdő központjában elhelyezkedő ingatlanoknak. Az ingatlanokért a megye és Málnás önkormányzata összesen 300.000 eurót fizet, szintén fele-fele arányban. Az összeg egyenlően oszlik a két vásárló fél között, ám Málnás ebből 90.000 eurót csak a következő év májusában törleszt, az Olt Rt-nek. „A Málnásfürdői jelentős, 3,1 hektárnyi telket, egy hatvan szobás szállodát, mofettákat, vendéglőt és raktárhelyiségeket magába foglaló ingatlan-együttest a Székely Fürdőépítő Program keretén belül vásárolja vissza Kovászna Megye Tanácsa”. A megvételhez szükséges összeg kizárólag a megyei önkormányzat saját költségvetéséből származik.
„A válságos időszak ellenére Kovászna Megye Tanácsának sikerült megoldást találnia arra, hogy idén is saját forrásokból finanszírozzon a megye lakói számára nagy jelentőséggel bíró, fejlesztési beruházásokat” – mutatott rá Tamás Sándor, a pénteken szignált szerződések kapcsán.

Hírek