Itt vagy: » Hírek » Újdonság a vendéglátásban: érintésmentes OKOS megoldás a hagyományos papír alapú menük helyett

Újdonság a vendéglátásban: érintésmentes OKOS megoldás a hagyományos papír alapú menük helyett

2020. június 11., csütörtök

Egyedi ötlet segíti a vendéglátó egységek munkáját, a vendégeknek a kínálat eléréséhez mindössze az okos-telefonjukra van szükségük. Már háromszéki vendéglők is alkalmazzák a sepsiszentgyörgyi Contactonomy startup vállalkozás Contactless Menü megoldását. 

Egyedi ötlet segíti a vendéglátó egységek munkáját, a vendégeknek a kínálat eléréséhez mindössze az okos-telefonjukra van szükségük. Már háromszéki vendéglők is alkalmazzák a sepsiszentgyörgyi Contactonomy startup vállalkozás Contactless Menü megoldását. 

A nemrég indult vállalkozás alapötletét átírta a koronavírus-járvány, így az eltervezett marketing- és értékesítés-kezelési adatközpontú rendszerrel való piacra lépést elhalasztva, egy olyan terméket álmodtak meg, amely gyakorlati, gyors és mindennapi segítséget tud nyújtani a HoReCa (Hotels, Restaurants, Cafés) szektornak. 

„Arra törekedtünk, hogy konkrét megoldást kínáljunk, úgy a vendéglőknek, mint vendégeiknek. A cMenü-vel csökkenthető a vírus terjedésének kockázata, amely elősegíti a vendégek biztonságérzetét, ugyanakkor egyedi élményt is nyújt. A klasszikus étlapok vagy itallapok rendszeres tisztítását minisztériumi rendelet írja elő és nagy figyelmet igényel, különösen a mostani helyzetben. A megoldásunk pedig olyan érintkezésmentes technológiákon alapul, mint például az NFC vagy a QR kód. Mindössze a hagyományos értelembe vett fizikai, nyomtatott, menüre kínálunk egy digitális, virtuális alternatívát, nem a pincéreket szeretnénk helyettesíteni, elvenni a munkájukat” – részletezte a fejlesztés kapcsán Dolcsig Szabolcs, a Contactonomy vállalkozás alapítója.

A piac pozitívan reagált az egyedülálló innovatív kezdeményezésre, rövid idő alatt több városból is érkezett megkeresés. A praktikussága mellett gazdaságos is, hiszen az egy éves előfizetési díj kevesebb, mint a 3-4 hétre elegendő egyszer használatos menü nyomtatási költsége. A cMenü jelenleg három változatban (Lite, Lite+ ill. Pro), valamint a vendéglők méretei szerinti előfizetési csomagokban érhető el.

A megyei önkormányzat és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület vendéglátó egységekkel, intézményekkel, vállalkozókkal és egyesületekkel azon dolgozik, hogy Háromszék biztonságos hely legyen a turisták számára, a cMenü applikáció pedig éppen ezt a célt szolgálja – emelte ki Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke, gratulálva a kezdő vállalkozónak. „Dicséretes, hogy az elmúlt két évben Kovászna megyében a Központi Régió vállalkozásfejlesztési programja révén, a megyei önkormányzat, a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Egyesülete (ASIMCOV), valamint a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával olyan innovatív ötletek és vállalkozások születtek, amelyek nemcsak munkahelyeket hoztak létre, de a helyi gazdaságnak új színfoltot és irányt is biztosítottak” – tette hozzá.

Hírek