Itt vagy: » Hírek » Vállalkozókkal tárgyalt, kopjafát avatott Seszták Miklós

Vállalkozókkal tárgyalt, kopjafát avatott Seszták Miklós

2015. március 17., kedd

A háromszéki és erdővidéki 1848-49-es szabadságharc emlékhelyeinél rótta le kegyeletét március 14-én, Dr. Seszták Miklós, Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere.

 

A háromszéki és erdővidéki 1848-49-es szabadságharc emlékhelyeinél rótta le kegyeletét március 14-én, Dr. Seszták Miklós, Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere.

Szombaton, már korán reggel Gábor Áron eresztevényi emlékművénél kopjafát avatott az anyaországi politikus, majd Erdővidék felé vette útját, ahol a bodvaji vashámornál tartott megemlékezésen vett részt. „Uraim, ha csak ez a baj, úgy én mondom, hogy két hét alatt lesz ágyú, lesz muníció, amennyi kell.(...), s ha mához két hétre Szentgyörgy piacán hat ágyú nem lesz felállítva, s ha azokkal próbalövésnél célt nem találok, akkor én magam állok tízlépésnyire az ágyú elibe céltáblának” – idézte Gábor Áron szavait Seszták. „Akik ismerték, jól tudták, hogy a hős tüzértiszt valóban képes lett volna az ágyú elé állni, ha az első lövésre csődöt mond” – folytatatta a miniszter, aki Gábor Áron érdemei mellett a háromszéki ágyúöntés jelentőségét is hangsúlyozta.

Korábban, március 13-án, pénteken, Seszták Miklós, Kovászna megyei látogatása során a helybéli vállalkozókkal is találkozott egy hosszabb, zártkörű beszélgetés erejéig. Az eseménnyel kapcsolatban Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta: „A találkozót nem csupán mi, hanem a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is kezdeményezte. A kamarával együtt azt akarjuk elérni, hogy egy-egy ilyen jellegű találkozó keretében a mi vállalkozóink világosabb képet kapjanak a magyarországi gazdasági helyzetről, potenciális üzleti és támogatási lehetőségekről. Eredményeket az ilyen típusú találkozásoktól nyilván hosszú távon várunk, egészen konkrétan új munkahelyek formájában. Épülnek Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön az ipari parkok, amelyektől azt várjuk, hogy többek közt magyarországi befektetőket is vonzanak a régióba.”

 

Hírek