Itt vagy: » Hírek » Valóra váltott miniszteri ígéretek

Valóra váltott miniszteri ígéretek

2010. április 21., szerda

Valóra váltotta ígéretét Cseke Attila egészségügyi miniszter – számolt be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki elmondta a megyei egészségügyi intézményeknek 1.935.000 lejt utal ki a szaktárca. 

Valóra váltotta ígéretét Cseke Attila egészségügyi miniszter – számolt be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki elmondta a megyei egészségügyi intézményeknek 1.935.000 lejt utal ki a szaktárca. Az erről szóló értesítés szerint a kovásznai városi kórház 850.000 lejt kap a hőközpont és az épület felújítására, a kézdivásárhelyi pszichiátria épületének javítására 800.000 lejt, míg a megyei mentőszolgálatnak 285.000 lejt utalnak ki. 

Miniszteri látogatás Kézdivásárhelyen 2010. március 5.

Tamás Sándor ugyanakkor azt is elmondta, hogy Cseke Attila szaktárcavezető figyelembe véve a kórházigazgatók javaslatait az esetek pontértékének (TCP) kiegyenlítését is jóváhagyta. Ennek értelmében a biztosító esetenként egységesen legalább 1390 lejt számol el a kórházaknak, ahogyan az intézmények ezt évek óta kérték. A Cseke Attila miniszter által jóváhagyott rendelet április elsejétől érvényes, tehát a biztosítóval az idei szerződéseket már erre a tarifára köthetik meg. “Háromszékről a kézdivásárhelyi kórházat érinti pozitívan ez az intézkedés, ami nagyon fontos, hiszen ugyanazért az ellátásért más és más összeget kapott például a Valeni de Munte-i kórház, mint a kézdivásárhelyi” – mutatott rá Tamás Sándor. 

Miniszteri látogatás Kézdivásárhelyen 2010. március 5.

Kelemen András, a kézdivásárhelyi kórház igazgatója üdvözölte az egészségügyi miniszter döntését. Elmondta, hogy míg a kézdivásárhelyi kórháznak korábban 1290 lejt számoltak el, addig például a vulkáni kórház 1621 lejt, a lupényi pedig 1494 lejt kapott, tehát nagyok voltak az eltérések, ezért a kiegyenlítés jól jön a háromszéki egészségügyi intézményeknek.

Hírek