Itt vagy: » Hírek » Végéhez közeledik az ECOATITUDINE környezettudatosságot ösztönző kampány - Kovászna megye az élvonalban

Végéhez közeledik az ECOATITUDINE környezettudatosságot ösztönző kampány - Kovászna megye az élvonalban

2017. október 11., szerda

A nyári hónapokban is folytatódott a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD Kovászna) környezettudatosságot ösztönző kampánya, augusztus végéig közel 90 tonna szelektíven gyűjtött, újrahasznosítható hulladék gyűlt össze

A nyári hónapokban is folytatódott a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD Kovászna) környezettudatosságot ösztönző kampánya, augusztus végéig közel 90 tonna szelektíven gyűjtött, újrahasznosítható hulladék gyűlt össze. Az ECOATITUDUNE nevet viselő országos kampányba Háromszék először kapcsolódott be, a megyéből tíz település iskolái neveztek be. A kovásznai, bodzafordulói, nagyajtai, bardoci, mikóújfalusi, bodoki, rétyi, esztelneki, berecki, maksai tanulók, vezető tanáraik, az ott élő lakosok, valamint a megyében működő négy hulladékgazdálkodási vállalat (Tega R.T, GospCom Kft, Gostranscom Kft., IBSV Bodzaforduló) erőfeszítéseinek köszönhetően a megye az elsők között van a programban. 

"Az a célunk, hogy ösztönözzük a lakosságot a szelektív hulladékgyűjtésre és ezt már érdemes gyerekkorban elkezdeni, ezért is próbálunk meg először iskolásokat megszólítani. A számok azt igazolják, hogy a háromszékiek nyitottak erre, közös összefogással az európai uniós előírásokat is teljesíteni tudjuk" – emelte ki Ambrus József, a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület igazgatója.

A kampányban résztvevő települések közül a műanyag, petpalack, papír, karton és fémhulladék gyűjtésében Kovászna, míg az üveggyűjtésben Réty vezet, de elismerés illet minden résztvevő települést, mert mindannyian bebizonyították, hogy odafigyeléssel a szelektív gyűjtés is rutinná válhat, ezzel is hozzájárulva környezetünk tisztaságáért és gyerekeink jövőéért.

Az ECOATITUDUNE környezettudatosságra ösztönző kampány 2017. október 31-ig tart. Az egyesület arra kér mindenkit, hogy kövessék az Öko-tudatosítási kampányban résztvevők tevékenységét a www.ecoatitudine.eu honlap ”concursuri” menüpont alatt és értékeljék, biztassák egy ”like”-kal munkájukat!

 

Részleges eredmények:

Sárgazsák (műanyag, petpalack papír, karton és fém):

1.Kovászna, 2. Bodzaforduló, 3. Maksa

Zöldzsák (üveg):

1. Réty, 2. Kovászna, 3.Bodok

 

Hírek