Itt vagy: » Hírek » Vonzó Háromszék Moldovában

Vonzó Háromszék Moldovában

2017. április 12., szerda

A Moldovai Köztársasági Kisinyovban (Chișinău) április 6-9. között megszervezett Turism.Leisure.Hotels-2017 nevű vásáron népszerűsítették térségünket a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársai

A Moldovai Köztársasági Kisinyovban (Chișinău) április 6-9. között megszervezett Turism.Leisure.Hotels-2017 nevű vásáron népszerűsítették térségünket a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársai.

A háromszéki egyesület a Románia standon volt jelen, ahol többek között a világszerte egyedinek számító, Dr. Benedek Géza kardiológus által kidolgozott Kovászna-modellt népszerűsítették. A Tündérvölgy páratlan természeti adottságainak gyógyító hatását felhasználó szív- és érrendszeri betegségek kezelését az országos érdekeltségű fürdővárosban vehetik csak igénybe a gyógyulni vágyók.

Emellett Kovászna és Bálványos nyújtotta wellness csomagokat és a gyógyturizmushoz kapcsolódó ajánlatokat is promoválták a szakemberek. A megyét népszerűsítő szóróanyagok is szép számban elfogytak, a turistának fontos, hogy a kezelések mellett szabadidejükben kirándulásokon is részt vegyenek, ehhez pedig ismerniük kell a térséget.

„Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület februárban csatlakozott a Romániai Turisztikai Egyesületek Föderációjához (FAPT), amely révén számos szakmai előadáson, többek között a Business to business elnevezésű konferencián is részt vettünk, ahol helyi, illetve külföldi turisztikai ügynökségek találkoztak és mutatták be térségük ajánlatait” – fogalmazta meg tapasztalatait Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ügyvezető igazgatója. „A találkozók révén új szakmai partnerekre találtunk, felvettük a kapcsolatot külföldi turistákat toborzó ügynökségekkel. Különböző szállásadókkal beszélgetve meggyőződtünk, hogy Moldova számunkra potenciális turistákkal rendelkező ország” – tette hozzá.

Hírek