Itt vagy: » Hírek » Dolgoznak a 121-es úton

Dolgoznak a 121-es úton

2011. március 24., csütörtök

A Kovásznát és Kézdivásárhelyt összekötő megyei úton ma reggel kezdték meg a munkát. A kockaköves szakaszból az első darabot Tamás Sándor, Kovászna Megye tanácsának elnöke személyesen szedte fel.

A Kovásznát és Kézdivásárhelyt összekötő megyei úton ma reggel kezdték meg a munkát. A kockaköves szakaszból az első darabot Tamás Sándor, Kovászna Megye tanácsának elnöke személyesen szedte fel.

Az első macskakő március 24-től új funkciót tölt be: a megyei önkormányzat épületében hirdeti a 15 millió eurós pályázat sikerét. A csütörtöki soros tanácsülésen Tamás Sándor elmondta: komoly esélye van annak, hogy a szakasz felújítását már az idén befejezzék. Így látják ezt a kivitelező cégeknél, a Vectránál és a Valdeknél is. A munkálatok során nem csak új aszfaltszőnyeget kap a 121 számú megyei út, hiszen az átereszek és az új hidak mellett elkészülnek az eddig sok helyről hiányzó járdák is.

Az önkormányzatnak alárendelt Út és Híd Rt. átszervezése mellett döntött Kovászna Megye Tanácsa. A részvénytársaság átalakításával egyetért annak szakszervezete is, bár ezáltal néhány munkahely is megszűnik. A tevékenység átszervezésének szükségességét a cég jelenlegi gazdasági helyzete indokolja, a megszorító intézkedések hiányában akár a csőd szélére is sodródhatna a vállalat.

Borsai György szakszervezeti vezető a megyei tanács előtt elmondta: az átszervezések annak érdekében történnek, hogy az Út és Híd Rt. a továbbiakban is folytathassa tevékenységét, az átstrukturálás mellett a cég tevékenysége nem csorbul. A cég kereskedelmi igazgatója Török Sándor úgy véli, hogy ebben a helyzetben szükségszerű volt a gyökeres átalakítás, ellenkező esetben ugyanis súlyosabb anyagi veszteségek érnék a céget, az pedig halmozott elbocsájtásokhoz vezethetne. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta: mihelyt lehetőség nyílik rá, szeretnék a munka nélkül maradt személyeket újra alkalmazni.

A vonatkozó jogszabályok módosulása miatt a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetőtanácsába két új személyt neveztek ki: dr. Fülöp Csabát és Solomon Ioant.
 
Kovászna és Hargita Megye Tanácsa is elfogadott egy-egy határozatot, melynek értelmében közösen fogják a borvíz, illetve az ehhez köthető turisztikai célpontok népszerűsítését bonyolítani. Összesen 39 helyszínt népszerűsítenek majd a médiában, kiadványok által és turisztikai vásárokon.

A testület döntött a Szociális Gondozási és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság keretén belül működő, a mozgássérültek jogainak betartását biztosító tevékenységének ellenőrzésére létrehozott speciális bizottság megalakításáról is.

A megyei tanács az összes napirendre tűzött határozattervezetet elfogadta.

Hírek