Itt vagy: » Hírek » Idén ismét várjuk a civil szervezetek és egyházak pályázatait

Idén ismét várjuk a civil szervezetek és egyházak pályázatait

2022. február 4., péntek

Kovászna Megye Tanácsa idén ismét meghirdette a civil szervezeteknek és az egyházközségeknek szóló pályázatát. Ebben az évben is nyolc kategóriában lehet pályázni, kiemelt támogatást kap 2022-ben a táboroztatás. Civil szervezetek, egyházak, ifjúsági és diákszervezetek, sportolók és egyesületek igényelhetnek támogatást többek között kulturális és szabadidős programok, rendezvények szervezésére, kiadványok megjelentetésére, népviselet, örökségvédelmi és sportprojektek résztámogatására, de falugondnoki szolgálat biztosítására és egyházi ingatlanok karbantartására, restaurálására is.

Két évig nem hirdettünk pályázatot, hiszen a koronavírus-járvány a civil szervezeti életet is megbénította, idén viszont minden jel arra mutat, hogy lesz lehetőség rendezvényekre, eseményekre. A költségvetésünkből egymillió lejt tettünk félre a civilek által szervezett szabadidős és kulturális tevékenységre, kétmillió lejt az egyházi pályázatokra, 150 ezer lejes ifjúsági alapot biztosítunk kizárólag az ifjúsági szervezetek részére. Ebben az évben kiemelt szerepet kap a táboroztatás, nemcsak civilek, de az egyházközségek is igényelhetnek résztámogatást nyári táborokra. Ugyanakkor előnyben részesülnek a kulturális örökség részét képező javak restaurálására leadott pályázatok” – mondta el Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A pályázati kiírásnak megfelelően pályázni lehet művelődési, oktatási-tudományos, szabadidős programok és rendezvények résztámogatására, ifjúsági szervezetek által szervezett művelődési, oktatási-tudományos, szabadidős programok és rendezvények résztámogatására, ebben az esetben a legnagyobb megítélhető összeg 10 000 lej. A megyei önkormányzat támogatja a Kovászna megyei értékek, a kulturális örökség megismertetését, megóvását, a hagyományőrzést szolgáló ruházat elkészítését célzó programokat is, ugyanakkor pályázni lehet jeles kulturális évfordulókra szervezett programokkal. Támogatják a települést, térséget, a megyét bemutató, népszerűsítő kiadványok megjelentetését. Pályázhatnak egyesületek sportprojektek társfinanszírozására egyéni- és csapatsport területén. A megyei tanács résztámogatást nyújt az elszigetelt településeken működő falugondnoki szolgálat biztosítására is. Az egyházközségek többek között működésre és fenntartásra, építésre és javításra, a kulturális örökség részét képező javak karbantartására, egyházak által szervezett engedélyezett szociális és gyógyászati programokra, kulturális-vallási múzeumok létrehozására és karbantartására pályázhatnak.

A pályázat leadható személyesen a megyei tanács iktatójában, vagy postai küldeményként, a határidő 2022. március 7-e, 12 óra. A pályázati kiírás elérhető a kvmt.ro honlapon.

Hírek