Sunteți aici: » Știri

Știri

Dezvoltarea Spitalului Județean rămâne o prioritate
Joi, 18 mai 2023

Consiliul Județean Covasna s-a reunit joi,18 mai, într-o ședință online cu scopul de a aproba o investiție importantă pentru dezvoltarea Spitalului Județean și pentru a decide câteva aspecte esențiale în cazul unor proiecte legate de bugetul județului.

Modernizarea infrastructurii: trei proiecte finalizate cu succes
Joi, 27 aprilie 2023

Consiliul Județean Covasna s-a reunit joi, 27 aprilie 2023, în ședința ordinară cu scopul de a aproba, printre altele, devizul general și indicatorii economici, actualizați, la terminarea lucrărilor, pentru 3 obiective de investiți, cuprinse pe ordinea de zi.

Număr record de solicitări la concursul de proiecte
Vineri, 7 aprilie 2023

Investiții importante în sănătate, rectificări bugetare, proiecte pentru ONG-uri și unitățile de cult, proiect european pentru o platformă e-asistență socială, refugiu montan și observator, raportul de activitate al Consiliului Județean pentru anul 2022 – sunt cele mai importante teme care s-au aflat pe agenda Consiliului Județean Covasna, întrunit în ședință joi, 6 aprilie.

La sfârșitul lunii mai, cărțile vor fi din nou în centrul atenției la Arena Sepsi(Book)
Luni, 3 aprilie 2023

După succesul oarecum neaşteptat, dar foarte îmbucurător al primei ediţii SepsiBook, organizatorii târgului de carte şi festivalului de literatură contemporană de la Sfântu Gheorghe au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primele informaţii despre ediţia a II-a, care va avea loc în perioada 25-28 mai, tot la Arena Sepsi.

CJ Covasna integrează strategia de coordonare în proiectele sale de dezvoltare
Vineri, 10 martie 2023

Consiliul Județean Covasna și Primăria Orașului Baraolt au încheiat un acord de asociere în vederea reabilitării Spitalului Orășenesc Baraolt, Județul Covasna. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean, care s-a desfășurat joi, 9 martie, la Casa Orășenească de Cultură Baraolt, s-au aflat și alte investiții importante pentru modernizarea județului Covasna.

Luni, 27 februarie 2023

Consiliul Județean Covasna s-a reunit luni, 27 februarie 2023, într-o ședință extraordinară, desfășurată online, cu scopul de a aproba două proiecte urgente propuse pe ordinea de zi de președintele Tamás Sándor.

Apel de depunere proiecte pentru finanțare nerambursabilă
Joi, 9 februarie 2023

Consiliul Județean Covasna lansează apelul de proiecte către ONG-urile și unitățile de cult care doresc să depună cerere de finanțare nerambursabilă pentru opt categorii diferite. Termenul limită de depunere a proiectelor este 10 martie, iar implementarea acestora trebuie să se facă între 3 aprilie și 4 decembrie 2023.

Bugetul 2023 – un exemplu de gestionare responsabilă a banului public
Joi, 2 februarie 2023

Consiliul Județean Covasna, reunit în ședința ordinară de joi, 02 februarie, a adoptat bugetul județului pentru anul 2023. Acesta se ridică la 91 de milioane de euro, adică 455 milioane de lei. Deși este la aproximativ același nivel cu bugetul de anul trecut, din cauza inflației și a creșterii prețurilor, nu va avea totuși aceeași valoare și necesită o gestionare responsabilă. Deci este un buget al responsabilității.

Se anunță un an plin de evenimente la Sfântu Gheorghe
Joi, 19 ianuarie 2023

Și anul acesta va fi unul bogat în evenimente comunitare și culturale la Sfântu Gheorghe. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, și viceprimarul Vargha Fruzsina au prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă comune la Cinema Arta, programul evenimentelor organizate de cele peste 20 de instituții partenere.
Anul trecut, la Sfântu Gheorghe au fost organizate peste 1.500 de evenimente și 2.200 de proiecții de film, astfel că au fost peste 4 evenimente și 6 filme pentru fiecare zi din an, pe lângă expozițiile permanente din muzee și spații expoziționale. În reşedinţa de județ, 25 de festivaluri și evenimente comunitare au completat oferta permanentă a instituțiilor, ceea ce înseamnă peste 800 de evenimente.

Sărbătoare  a Culturii Române cu surprize şi multă emoţie
Luni, 16 ianuarie 2023

Sărbătoarea Culturii Române, care s-a desfăşurat duminică seara la Centrul  de Cultură Arcuş –  Casa Muzicii, din Sfântu Gheorghe, a avut  în centrul programului său decernarea Premiului Háromszék pentru Cultură. Protagoniştii acestui moment,  marcat de o autentică emoţie, au fost Petre Străchinaru – laureatul, Jánó Mihály istoric de artă, care a susţinut discursul de laudatio, şi Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, care a înmânat Premiul Háromszék.

Planuri de modernizare la început de an
Joi, 12 ianuarie 2023

În ședința de joi, 13 ianuarie, Consiliul Județean Covasna a aprobat repartizarea a peste 38,1 milioane de lei, suma corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat, care reprezintă fond la dispoziția Consiliului Județean Covasna.

Trei localități covăsnene au devenit oficial stațiuni turistice de interes local   
Sâmbătă, 31 decembrie 2022

35 de noi stațiuni turistice de interes local au fost incluse recent pe lista stațiunilor din România. Între acestea, trei se află în Județul Covasna.

Câștig definitiv în instanță: steagul Județului Covasna rămâne oficial
Miercuri, 21 decembrie 2022

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că Steagul Județului Covasna poate fi folosit în continuare în mod oficial. Decizia este definitivă și vine în urma acțiunii Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, care, în decembrie 2021, a depus la Curtea de Apel Brașov o cerere de chemare în judecată a Guvernului României și a Județului Covasna, prin care solicita anularea HG 989/2021 privind aprobarea modelului steagului Județului Covasna. 

Autoritățile locale au dat dovadă de solidaritate la sfârșit de an
Joi, 15 decembrie 2022

Joi, 15 decembrie, a avut loc ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Covasna din acest an. Principala temă inclusă pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetară.

Consiliul Județean Covasna, aproape de elevii și profesorii cu performanțe remarcabile
Luni, 12 decembrie 2022

Consiliul Județean Covasna a acordat premii pentru performanțele obținute la olimpiadele și competițiile sportive școlare de nivel județean, pentru anul școlar 2021-2022. În total, 510 elevi și 223 de profesori pregătitori din 41 de școli din județ au fost recompensați pentru eforturile depuse și pentru rezultatele obținute. Valoarea totală a premiilor este de 110 mii lei.

Trasee cicloturistice integrate în Județul Covasna
Joi, 8 decembrie 2022

Județul Covasna intenționează să solicite finanțare din fondurile europene aferente PNRR, pentru construirea a două trasee integrate de ciclism, în parteneriat cu județele Brașov și Sibiu precum și cu județele Harghita și Mureș. Având în vedere faptul că termenul de depunere a documentației este unul foarte strâns, Consiliul Judeţean Covasna a fost convocat miercuri, 7 decembrie, în şedinţă extraordinară de îndată.

Cele mai bune pălinci și distilate de fructe din Transilvania au fost premiate vineri
Luni, 28 noiembrie 2022

Pentru ca o pălincă să iasă bună, e nevoie de fructe de calitate, dar și de pricepere - iar Transilvania nu duce lipsă nici de una, nici de cealaltă. Dovadă este faptul că, la apelul lansat pentru prima ediție a Transylvanian Spirit” – Concursul de pălincă și distilate de fructe din Transilvania, au fost trimise 868 de mostre, din care 543 au fost premiate. Astfel, în cadrul galei de acordare a premiilor, au fost decernate 28 de premii Champion, 127 de aur, 192 de argint și 196 de bronz.

Tamás Sándor: „Vom putea încheia anul 2022 fără probleme”
Joi, 24 noiembrie 2022

Investițiile și câteva proiecte importante din domeniul sănătății și al siguranței comunității au fost temele principale trecute pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Covasna, care s-a reunit joi, 24 noiembrie, în comuna Chichiș, la invitația administrației locale.

25 de ani de existență a DGASPC Covasna
Vineri, 18 noiembrie 2022

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna a împlinit 25 de ani de la înființare. Cu acest prilej, în data de 17 noiembrie, la Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe, reprezentanții instituției au susținut o conferință pe tema asistenței sociale și a protecției copilului .

A fost lansată Harta Digitală a Apelor Minerale
Joi, 10 noiembrie 2022

Prezentată în data de 10 noiembrie la Băile Bálványos, Harta Digitală a Apelor Minerale, BalneoMap, cuprinde localitățile cu potențial balnear din Regiunea de Dezvoltare Centru și integrează resursele balneare din județele Covasna, Harghita și Mureș. BalneoMap își propune să devină un centralizator complex de informații și un instrument interactiv al balneologiei.

Autoritățile județene sunt pregătite corespunzător pentru intervențiile de deszăpezire
Luni, 31 octombrie 2022

Întreținerea drumurilor județene va fi asigurată și în această iarnă de SC Drumuri și Poduri SA Covasna, conform deciziei Consiliului Județean Covasna adoptate în ședința ordinară din octombrie. În lunile de iarnă care vor urma, societatea respectivă, aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna, va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului. Din aceste baze vor porni utilajele atunci când condițiile meteorologice vor impune acest lucru.

O bază Salvamont va fi construită în comuna Bixad
Joi, 20 octombrie 2022

Întrunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Covasna a adoptat joi, 20 octombrie, o serie de hotărâri privind rectificarea bugetului, construirea unei baze a Salvamont, serviciile de întreținere pe timp de iarnă a drumurilor județene, solicitarea declasificării documentelor cu informații secrete de stat, dar şi depunerea jurământului de către un nou consilier județean.

 Transylvanian Spirit – promovarea pălincii de calitate
Marți, 18 octombrie 2022

În luna noiembrie, municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui prima ediție a Transylvanian Spirit – Concursul de pălincă și distilate de fructe din Transilvania, un eveniment organizat de către Consiliul Județean Covasna și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AGROSIC. Cei interesați pot să-și înscrie mostrele de pălincă până la data de 31 octombrie.În luna noiembrie, municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui prima ediție a Transylvanian Spirit – Concursul de pălincă și distilate de fructe din Transilvania, un eveniment organizat de către Consiliul Județean Covasna și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AGROSIC. Cei interesați pot să-și înscrie mostrele de pălincă până la data de 31 octombrie.

Lucrările de modernizare a Muzeului Național Secuiesc se apropie de final
Luni, 10 octombrie 2022

Reabilitarea Muzeului Național Secuiesc din Municipiul Sfântu Gheorghe este încă în desfășurare, însă în curând se va încheia. Pe lângă lucrările din interior, în prezent, eforturile se concentrează pe amenajarea parcului dendrologic, aflat în curtea instituției.

Programele de dezvoltare la nivelul Județului Covasna continuă și se înmulțesc
Joi, 29 septembrie 2022

Întrunit în ședința ordinară, Consiliul Județean Covasna a adoptat joi, 29 septembrie, o serie de hotărâri privind rectificarea bugetului propriu și al instituțiilor publice de interes județean, precum și privitoare la modernizarea drumurilor județene, la construirea pistelor de biciclete pe șosele din afara localităților și la casele de tip familial.

Dezvoltarea bioeconomiei inteligente în Județul Covasna
Vineri, 16 septembrie 2022

Asociația ASIMCOV, împreună cu Consiliul Județean Covasna, a lansat programul Consolidarea capacității de dezvoltare a bioeconomiei inteligente în Județul Covasna. Proiectul își propune evaluarea și consolidarea capacității de dezvoltare a ecosistemului de bioeconomie inteligentă în Județul Covasna, pentru o dezvoltare sustenabilă, prin implicarea comunităților locale, a actorilor economici și a administrației publice locale. O întâlnire de lucru din cadrul programului, cu participarea reprezentanților autorităților locale, a anumitor ONG-uri și instituții publice, a avut loc joi, 15 septembrie în sala mare de ședințe a Consiliului Județean.

Kürtőskalács – Festivalul Deliciilor Dulci, ediția a IV-a, s-a încheiat cu succes
Luni, 12 septembrie 2022

Cea de-a IV-a ediție a „Festivalului Deliciilor Dulci – Kürtőskalács”, desfășurată în centrul Municipiului Sfântu Gheorghe, în weekendul 9-11 septembrie, s-a încheiat duminică seara cu concertul trupei funk rock Magna Cum Laude și s-a dovedit a fi un adevărat succes.  

Noi pași parcurși în proiectele de dezvoltare a turismului și de eficientizare energetică cu fonduri PNRR
Vineri, 9 septembrie 2022

În ședința de vineri, 09 septembrie, Consiliul Județean Covasna a decis, printre altele, continuarea următoarelor etape ce trebuie parcurse către finalizarea a două proiecte finanțate din fondurile europene aferente Planului național de redresare și reziliență (PNRR). Este vorba despre proiectul de „Reabilitare a Castelului Mikó”, prin care Castelul Mikó din Olteni va deveni Muzeu Ecvestru Secuiesc, și despre un proiect pentru creșterea eficienței energetice în trei clădiri ale Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf" Sf. Gheorghe.

Județul Covasna are un nou partener instituțional extern: Raionul Cimișlia din Republica Moldova
Vineri, 9 septembrie 2022

În cadrul ședinței de vineri, 9 septembrie, Consiliul Județean Covasna a semnat un acord de cooperare cu Consiliul Raional Cimișlia din Republica Moldova, reprezentat printr-o delegație, condusă de Mihail Olărescu, președintele Raionului Cimișlia. Ședința a fost urmată de o conferință de presă, în cadrul căreia semnatarii au vorbit despre domeniile de colaborare, precum și despre avantajele reciproce pe care aceasta le va aduce.

La sfârșitul lucrărilor ședinței de vineri, președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, și președintele Consiliului Raional Cimișlia (R. Moldova), Mihail Olărescu, au semnat un acord de cooperare, care reprezintă concretizarea unor demersuri și întâlniri oficiale, începute încă din toamna anului 2017 și derulate atât în județul Covasna, cât și la Cimișlia.

 

Programul „Școala după școală” continuă și în acest an
Luni, 5 septembrie 2022

Prin toate măsurile pe care le ia pentru îmbunătățirea calității vieții în mediul rural, Consiliul Județean Covasna urmărește să sprijine familiile covăsnene în asigurarea unui trai decent. În acest scop, autoritățile locale din mediul rural pot depune cereri de acordare de sprijin financiar pentru Programul „Școala după școală” și pentru anul școlar 2022-2023.

 

Noutăți