Sunteți aici: » Știri

Știri

Ţinutul Secuiesc, în apropiere îndepărtată
Vineri, 25 martie 2016

Ţinutul Secuiesc a reprezentat o pată de culoare unică în cadrul Târgului Internaţional de Turism „UTAZÁS 2016”, din Budapesta ce a avut loc în perioada 3–6 martie şi la care au participat un număr de 350 de expozanţi din 28 de ţări.

Vineri, 5 februarie 2016

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează concurs la sediul Consiliului Județean Covasna din Sf. Gheorghe, p-ța Libertății nr. 4
pentru ocuparea funcției vacante de: consilier.

Marți, 26 ianuarie 2016

În cursul lunii noiembrie 2015 au fost recepţionate toate cele 6 autospeciale complexe de intervenţie achiziţionate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”.

Joi, 14 ianuarie 2016

În cursul lunii noiembrie 2015 au fost recepţionate toate cele 6 autospeciale complexe de intervenţie achiziţionate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”.

Spital Judeţean modern pentru Covasna
Luni, 11 ianuarie 2016

Luni, 21 decembrie conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna şi reprezentanţii presei au vizitat împreună lucrările de investiţii ce se desfăşoară în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”.

Reabilitarea spitalului judeţean, finalizată în proporţie de 90%
Luni, 11 ianuarie 2016

Proiectele finanţate din fonduri europene ale a căror dată de finalizare era 31 decembrie 2015, trebuie finalizate până la data de 30 iunie 2016.

Reabilitarea şcolii din Dalnic – rezultat al efortului comun
Luni, 11 ianuarie 2016

Clădirea Şcolii Gimnaziale „Darkó Jenő” din Dalnic, reabilitată la exterior şi interior, a fost inaugurată oficial vineri, 18 decembrie. Costurile investiţiei se ridică la 404 mii lei. Acesta este un proiect la care Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a contribuit cu suma de 75 mii lei, cea mai mare parte din cheltuieli fiind suportată din bugetul local. În acelaşi timp, au lucrat mult şi sătenii: au adus lemne pentru construcţii şi au ajutat pe parcursul desfăşurării lucrărilor.

Anul viitor, se va înfiinţa la Comandău un cabinet stomatologic şi o farmacie
Luni, 11 ianuarie 2016

La Comandău a avut loc, în ziua de 3 decembrie, şedinţa extraordinară în teritoriu a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, în cadrul căreia consilierii judeţeni au votat pentru acordarea Asociaţiei Clubul Sportiv Sepsi SIC a unei noi sume de 367.500 lei. Tot în cadrul acestei şedinţe, plenul CJ a votat alocarea sumei de 32 mii lei pentru Muzeul Naţional Secuiesc, sumă din care se va reabilita mecanismul ceasului din turnul clădirii galeriei de artă, aflată în centrul oraşului Sfântu Gheorghe.

Marți, 20 octombrie 2015

1

Timp de 40 de ani deşeurile nu vor mai crea probleme
Miercuri, 7 octombrie 2015

Uzina de prelucrare a deşeurilor de la Leţ – vehicule speciale pentru sortarea, transportul şi prelucrarea deşeurilor, linie de sortare, spațiu de compostare şi de depozitare a deșeurilor – este investiția cu cea mai mare valoare a Consiliul Județean Covasna.

Conferinţă pe tema drepturilor lingvistice, la Sfântu Gheorghe
Vineri, 2 octombrie 2015

„Limbi regionale şi drepturi lingvistice în Europa” a fost tematica conferinţei ce a avut loc vineri, 24 septembrie, în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Covasna, în organizarea Serviciului de Asistenţă Juridică pentru Minorităţi „Mikó Imre”, Consiliului Judeţean Covasna şi a Centrului de Informare Europe Direct Sfântu Gheorghe.

La Zăbala, biserica reformată renovată a primit un steag al judeţului
Vineri, 2 octombrie 2015

Biserica reformată din Zăbala, considerată una dintre cele mai reprezentative monumente istorice ale judeţului Covasna, se află în lucrări de renovare de ani de zile. În cadrul serviciului divin festiv de duminică, 27 septembrie, au fost sintetizate eforturile depuse în ultima perioadă şi s-a arborat steagul judeţului Covasna pe lângă drapelul naţional al Ungariei.

Vineri, 2 octombrie 2015

Consiliul Judeţean Covasna a premiat şapte dintre elevii care au obținut mediile cele mai mari la Evaluarea națională și la examenul de Bacalaureat din acest an.

Marți, 29 septembrie 2015

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasnaorganizează concurs la sediul Consiliului Județean Covasna din Sf. Gheorghe, p-ța Libertății nr. 4
pentru ocuparea funcției vacante de:

Aquarius 2015
Luni, 7 septembrie 2015

AQUARIUS – FESTIVALUL APEI MINERALE

12 SEPTEMBRIE 2015, COVASNA, Piața Kőrösi Csoma Sándor

Continuă lucrările de reabilitare a drumurilor judeţene
Luni, 7 septembrie 2015

Judeţul Covasna a primit 6,5 milioane lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile comunale şi judeţene, în urma rectificării bugetare.

Vineri, 17 iulie 2015

Vernisajul expoziţiei de fotografie intitulată „Imagini magice, Ţinutul Secuiesc” a avut loc în data de 7 august, în sala de expoziţii a Bibliotecii Judeţene din Békéscsaba. La realizarea evenimentului care a fost organizat pe marginea relaţiilor de înfrăţire, au colaborat: Consiliul Judeţean Covasna, Autoguvernarea Judeţului Békés, Camera Club Siculorum, precum şi Grupul de creaţie KépVidék.

Vineri, 17 iulie 2015

Miercuri, 28 august, va avea loc inaugurarea depozitului de deşeuri transformat şi modernizat din oraşul Întorsura Buzăului, realizat în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Covasna”, proiect derulat de Consiliul Judeţean Covasna.

Vineri, 17 iulie 2015

Un vis mai vechi al locuitorilor din Chiuruş a devenit realitate: azi, 17 septembrie 2013, s-a dat în folosinţă noul pod peste pârâul care trece la marginea dinspre Covasna a satului, astfel că, tractoarele şi căruţele vor putea ajunge acasă fără probleme de pe câmp şi pe timp de ploaie.

Vineri, 17 iulie 2015

Programul „Primul Ghiozdan”, considerat unul dintre cele mai de succes programe ale Consiliului Judeţean Covasna, a fost încheiat marţi, 10 septembrie, când ghiozdanele au fost predate directorilor instituţiilor de învăţământ.

Vineri, 17 iulie 2015

În judeţul Covasna, medicii sosiţi din Ungaria au efectuat analize medicale în localităţile Brateş, Telechia, Pachia şi Comandău. Programul de evaluare a sănătăţii populaţiei din localităţile rurale s-a derulat prin intermediul medicilor şi asistenţilor Spitalului „Hetényi Géza” din judeţul Jász-Nagykun-Szolnok.

Vineri, 17 iulie 2015

Visit Háromszék – adică Vizitează Trei Scaune, acesta este titlul paginii de Facebook lansat de unul dintre colaboratorii voluntari ai Consiliului Judeţean Covasna, Máthé Zoltán. Prezentarea paginii a avut loc cu ocazia aniversării a 137 de ani de la înfiinţarea comitatului Trei Scaune.

S-au prezentat strategiile de dezvoltare de la nivel regional,  județean și al municipalității
Joi, 16 iulie 2015

Miercuri, 1 iulie, a avut loc conferinţa de presă în cadrul căreia au fost prezentate proiectele din judeţul Covasna şi municipiul Sfântu Gheorghe.

Merele şi ce-l însoţeşte
Joi, 16 iulie 2015

Ne bucurăm de faptul că şi copiii din Micfalău au obţinut rezultate semnificative la concursul de desen organizat de către Consiliul Judeţean Covasna, dovedind prin acesta că calitatea educaţiei în şcoală, cunoştinţele şi abilităţile elevilor sunt identice cu cele ale elevilor de la oraşe.

Vechea moară transformată în loc de cazare confortabil şi primitor
Joi, 16 iulie 2015

Complexul turistic care şi-a deschis porţile vineri, 3 iulie, în Cernat, poate constitui un etalon al unităţilor de cazare din Transilvania.

Subunitate de intervenţie la Baraolt
Joi, 16 iulie 2015

Consiliul Judeţean Covasna va sprijini reabilitarea tronsonului de drum cuprins între Comandău şi Păpăuţi cu suma de un sfert de milion de lei şi va aloca fonduri în valoare 200.000 mii lei pentru înfiinţarea unui punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, precum şi pentru construirea unui garaj pentru autospeciale de intervenţie în oraşul Baraolt – a decis plenul CJ în şedinţa extraordinară ce a avut loc vineri, 10 iulie.

Spre un management mai eficient al ariilor naturale protejate din judeţul Covasna
Joi, 16 iulie 2015

Echipa Centrului Judeţean pentru Protecţia Naturii, Dezvoltare Rurală şi Salvamont şi specialişti din cadrul Consiliului judeţean Covasna au participat la o sesiune de instruire pe tema Managementul ariilor protejate.

Scurtmetraje premiate în cadrul Programului „Mărul”
Joi, 16 iulie 2015

La Concursul de scurtmetraje lansat de Consiliul Judeţean Covasna, în cadrul Programului „Mărul”, au participat în total cinci şcoli din judeţ, cea mai activă şcoală fiind Liceul „Mikes Kelemen” elevii căruia au realizat trei scurtmetraje, dar printre participanţi s-au numărat şi multe şcoli din mediul rural. Ceremonia de premiere a scurtmetrajelor a avut loc în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Covasna, din data de 1 august.

A doua ediție a Bienalei de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc ia startul şi anul acesta
Miercuri, 24 iunie 2015

A doua ediție a Bienalei de Artă Fotografică din Ţinutul Secuiesc va fi organizată anul acesta cu scopul de facilita dialogul între artiştii fotografi din Ţinutul Secuiesc şi fotografi de talie internațională, precum şi de a promova, la nivel internaţional, valorile Ţinutului Secuiesc. Vineri, 19 iunie, organizatorii acestei ediţii, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, Consiliul Judeţean Covasna şi Clubul de Foto Camera Club Siculorum, cu sprijinul Consiliul Judeţean Harghita şi al Centrului Cultural Judeţean Harghita, au susţinut o conferinţă de presă care a avut ca temă lansarea bienalei.

Noutăți