Sunteți aici: » Știri

Știri

Joi, 3 noiembrie 2011

În 3 noiembrie a avut loc la Covasna reuniunea grupului de lucru al AER (Assembly of European Regions - Adunarea Regiunilor Europene) pentru implementarea sistemului e-Health.

Sâmbătă, 22 octombrie 2011

În cadrul conferinţei-atelier, intitulată „Studii asupra Ţinutului Secuiesc”, ce a avut loc sâmbătă, 22 octombrie, la Arcuş, Tamás Sándor, preşedintele consiliului judeţean a anunţat că Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale îşi va deschide sucursală la Sfîntu Gheorghe.

Vineri, 21 octombrie 2011

Faptul că Muzeul Breslelor din Tîrgu Secuiesc a devenit o instituţie culturală de nivel înalt, se datorează în mare parte fondatorului, iar mai târziu directorului instituţiei, Incze László. Specialistul, care a decedat acum câţiva ani, a lăsat moştenire oraşului un muzeu valoros, fapt pentru care am semnat şi eu cererea pentru ca instituţia să poarte numele fostului său conducător, cererea fiind lansată de Cercul Prietenilor lui Incze László – a declarat Tamás Sándor.

Marți, 18 octombrie 2011

În perioada 17–19 octombrie, delegaţia landului Brandenburg din Germania a organizat o vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Centru. Una dintre destinaţiile vizitei a fost judeţul Covasna. Marţi, 18 octombrie, delegaţia s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţii administraţiei publice judeţene şi cu oameni de afaceri locali.

Luni, 17 octombrie 2011

Ieri, reprezentanţii autorităţii publice județene, mai mulţi reprezentanţi ai Asociaţiei „Lumea Pierdută”, precum şi, cu mic cu mare, localnicii din Căpeni s-au adunat sub ulmul de aproximativ 300 de ani, „candidatul” din Trei Scaune al competiţiei „Arborele anului din România”, ediţia a II-a, pentru a-i încuraja în continuare pe toţi cei interesaţi să-şi exprime votul pentru arborele preferat. Evenimentul este legat de următoare staţie a seriei de programe intitulată „Covasna, casa noastră”.

Joi, 13 octombrie 2011

La Sfîntu Gheorghe a avut loc întâlnirea organizaţiilor participante la programul Natura 2000, scopul acesteia fiind ca asociaţiile care se îngrijesc de diferitele zone protejate ale Ţinutului Secuiesc să aibă posibilitatea de a face schimb de experienţă despre activitatea ecologică din județ şi să găsească soluţii pentru problemele comune.

Vineri, 7 octombrie 2011

Soare strălucitor, acompaniament de fanfară şi atmosfera zilelor comunei organizată în mijlocul verii au caracterizat starea de spirit de la inaugurarea bazei de tratament de la Olteni, realizat în cadrul programului „Drumul Apelor Minerale”.

Miercuri, 5 octombrie 2011

Timp de peste trei luni de zile Biblioteca Județeană „Bod Péter” nu a avut conducător. Szonda Szabolcs, fiind revocat din funcție în urma deciziei judecătorești etichetată drept antimaghiară, a fost singurul care a candidat pentru funcția de director al instituției. La examenul de concurs pentru ocuparea postului ce a avut loc în data de 5 octombrie, el a obținut media de 9,98.

Vineri, 30 septembrie 2011

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, respectiv Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Antal Árpád şi Rácz Károly, primarii municipiilor Sf. Gheorghe, respectiv Tg. Secuiesc au semnat, vineri, 30 septembrie, la sediul autorităţii administraţiei publice judeţene, şapte contracte de finanţare pentru proiecte depuse în cadrul POR, în valoare totală de 115 milioane de lei.

Miercuri, 28 septembrie 2011

Fondul pentru Mediu din subordinea Ministerului Mediului și Pădurilor condus de Borbély László a acordat un sprijin financiar în valoare de 38 milioane lei pentru șapte localități ai județului Covasna.

Vineri, 23 septembrie 2011

Vineri, 23 septembrie, într-un cadru festiv și cu atmosferă plăcută a avut loc inaugurarea noului pod de la Belin. Peste o sută de participanți au urmărit defilarea fanfarei pe podul recent finalizat.

Joi, 11 august 2011

Joi, 11 august, la Tg. Secuiesc a avut loc deschiderea festivă a Concursului profesional al serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, etapa naţională, în prezenţa ministrului administraţiei şi internelor, Traian Igaș.

Vineri, 5 august 2011

Cea de a zecea ediţie a Zilelor Comandăului a început vineri, 5 august, la prânz cu un eveniment neobişnuit. În această dată a avut loc „botezul” şcolii din localitate în prezenţa lui Bajtai Erzsébet, soţia ambasadorului Ungariei, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, şi a invitaţilor din ţara-mamă, printre care Bige Lajos, cel care a donat bibliotecii locale aproape zece mii de volume, respectiv în prezenţa foştilor şi actualilor pedagogi ai instituţiei.

Luni, 1 august 2011

Consiliul Judeţean a decis cumpărarea Hotelului Bodoc, de la S.C.T.A Oltul SA. Cel mai mare hotel al municipiului strică imaginea centrului de ani de zile, în timp ce lucrările de modernizare au fost întrerupte de mai mulţi ani.

Sâmbătă, 30 iulie 2011

Primii vizitatori sosiţi la Galopul Secuiesc, organizat pe Platoul „Óriáspince-tető” de la Moacşa, au fost întâmpinaţi de o privelişte asemănătoare cadrelor filmelor istorice. Înainte de deschiderea evenimentului, monumentul de la Moacşa – unul dintre cele mai impresionante monumente ale regiunii Trei Scaune – a fost învăluit de o ceaţă densă, fapt ce nu a stricat însă buna dispoziţie a husarilor.

Joi, 28 iulie 2011

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna a preluat, oficial, noul sediu. Imobilul situat în strada Presei din Sf. Gheorghe, a fost modernizat cu finanţare din bugetul propriu al administraţiei judeţene, lucrările având valoarea de 2 milioane RON.

Duminică, 24 iulie 2011

În data de 23 iulie, la Bodoc, totul se învârtea în jurul apei minerale: Festivalul „Aquarius” s-a desfăşurat în paralel cu Zilele Bodocului şi a avut loc, de asemenea, inagurarea băii Sütei.

Sâmbătă, 23 iulie 2011

„Toate popoarele care au reușit să dăinuie peste timp simt în sinea lor puterea originii. Astfel, și noi, secuii, prin cele mai profunde eșecuri și succese ale noastre simțim în sinea noastră puterea originii de opt sute, de nouă sute de ani. În acest loc, în Micloșoara, cea mai veche așezare consemnată al Ținutului Secuiesc a început istoria și existența noastră și în acest loc începem să construim viitorul nostru” – a declarat Tamás Sándor.

Miercuri, 13 iulie 2011

Aquarius - acum puteți descărca formularul de participare pt. concursul de clătite.

Marți, 5 iulie 2011

„Dezvoltarea rurală are o importanță deosebită, atât în județul Harghita, cât și în județul Covasna, deoarece marea majoritate a populației trăiește încă în mediul rural” – s-a afirmat marți, la etapa a doua din acest an a seriei de conferințe intitulată „Ținutul Secuiesc de succes”, ce a avut loc în Sf. Gheorghe, la sediul Consiliului Județean Covasna.

Vineri, 1 iulie 2011

Vineri, 1 iulie, reprezentanții Consiliului Județean Covasna au finalizat și au semnat un contract de execuție pentru o investiție importantă, precum și un acord de vânzare-cumpărare prin care se va sprijini dezvoltarea turismului județean,

Miercuri, 29 iunie 2011

Cele două județe, Covasna și Harghita lucrează pentru elaborarea unui proiect comun, denumit Strategie de cooperare interjudețeană care vizează îmbunătățirea procesul decizional atât la nivel politic cât și la nivel administrativ.

Marți, 28 iunie 2011

„Perioada trecută a dovedit faptul că singura noastră şansă de a avansa este să evaluăm forţele noastre şi, în Ţinutul Secuiesc, să ne bazăm numai pe noi înşine. Vom putea avansa numai dacă clarificăm ce fel de Ţinut Secuiesc ne dorim din punct de vedere politic şi al dezvoltării!” – a subliniat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, marţi, 28 iunie 2011, la Aita Mare, această localitate fiind prima staţie a programului intitulat „Cutreierarea judeţului”, iniţiat de administraţia judeţeană.

Marți, 7 iunie 2011

La Bruxelles, reacțiile furtunoase de acasă nu au afectat inaugurarea Biroului de reprezentanță al județelor din Ținutul Secuiesc. Luni, 6 iunie, Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, împreună cu vicepreședinții Demeter János și Henning László au ținut o conferință de presă cu detaliile inaugurării Biroului de reprezentanță.

Duminică, 5 iunie 2011

Manifestarea, cuprinzând cele trei județe: Covasna, Harghita și Mureș, a început cu concertul artistului Gryllus Vilmos, în cunoscutul loc de pelerinaj Perkő din Sînzieni.

Miercuri, 1 iunie 2011

În data de 1 iunie, Borboly Csaba şi Tamás Sándor, preşedinţii celor două consilii judeţene, Harghita şi Covasna, au deschis Biroul de Reprezentanţă al județelor Harghita și Covasna.

Miercuri, 25 mai 2011

Zilele Ţinutului Secuiesc, Galop Secuiesc şi Registru Secuiesc – Multitudine de manifestări culturale

Sâmbătă, 14 mai 2011

Manifestarea organizată pentru prima oară în judeţ şi intitulată „Ziua familiilor secuieşti”, care a avut loc sâmbătă, 14 mai, a depăşit toate aşteptările de vreme ce s-au înregistrat 140 de familii participante, ceea ce a însemnat mai mult de 400 de persoane.

Vineri, 6 mai 2011

Turtă dulce, „kürtőskalács”, dulciuri, sarmale, piftie, slănină cu boia, gem, miere, pălincă, brânză, urdă, muştar, pâine şi tăiţei de casă, mai precis, tot ce excită simţurile – vizual, olfactiv, gustativ şi nu numai.

Joi, 5 mai 2011

La masa rotundă organizată joi, 5 mai, la consiliul judeţean s-a discutat despre aspectele cheie ale patrimoniului construit, în primul rând, despre cele ale patrimoniului maghiar din Ţinutului Secuiesc. La consfătuire a participat şi doamna Hegedüs Csilla, consilier pe probleme de patrimoniu al ministrului culturii.

Noutăți