Sunteți aici: » Știri

Știri

Amintirea lui Fejér Ákos păstrată vie la Micfalău
Sâmbătă, 12 mai 2012

A fost un om de neclintită integritate care nu cunoştea cuvântul imposibil. „Se poate realiza totul, trebuie doar să vrei” – a fost sloganul lui, formulă care îi caracterizează toată viaţa şi activitatea lui, el nu a rămas niciodată la nivelul voinţei, ci a transformat-o în fapte. Aceste cuvinte au fost rostite la festivitatea de la Micfalău organizată în memoria profesorului Fejér Ákos, fiind ridicat şi un stâlp funerar sculptat în lemn şi, tot cu această ocazie, a avut loc şi inaugurarea căminului cultural reabilitat.

Vor să îmbunătăţească calitatea vieţii în zonele rurale
Joi, 10 mai 2012

Academia Asociaţiei Regiunilor Maghiare din România (AARMR) cuprinde toată Transilvania şi este înfiinţată cu rolul special de a fi factorul ralierii economice, culturale şi sociale ale localităţilor în afara oraşelor.

Dialog cu oamenii
Luni, 7 mai 2012

Luni, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, aflat în compania primarului Fodor Imre, a vizitat localităţile aparţinătoare comunei Ilieni.

Mesaj de la Ighiu: Suntem împreună şi clădim viitorul împreună
Joi, 3 mai 2012

În acest an, în mai multe localităţi covăsnene, precum şi în toată Transilvania sunt organizate o serie de evenimente dedicate comemorării a 300 de ani de la naşterea lui Bod Péter. Obiectivul acestor manifestări este acela de a prezenta şi a aduce cât mai aproape de sufletul unui public larg opera şi activitatea marelui personalităţi Bod Péter, istoric, preot reformat şi scriitor.

Aproape 800 de participanţi la Ziua familiilor covăsnene
Marți, 1 mai 2012

E bine să trăieşti în familie! – transmite inscripţia având diacriticele în formă de floare deasupra intrării Centrului de plasament din Tîrgu Secuiesc. De 1 mai, pentru picnicul în familie toate condiţiile sunt asigurate: muzică de voie bună, mâncare pregătită la foc deschis, îngheţată, un târg al produselor tradiţionale secuieşti, program festiv şi concertul dat de Orbán Ferenc şi prietenii.

La Bixad a fost modernizată clădirea primăriei
Marți, 24 aprilie 2012

În după masa zilei de astăzi, 24 aprilie, a avut loc festivitatea de inaugurare a clădirii primăriei de la Bixad. La eveniment au participat, pe lângă reprezentanţii autorităţii publice judeţene şi conducerea tineretului, reprezentanţii autorităţii publice locale şi aproape o sută de localnici.

Consulul general al Ungariei în vizită la Baraolt
Luni, 23 aprilie 2012

Dr. Zsigmond Barna Pál, reprezentant al Consulatului General al Republicii Ungare, din Miercurea-Ciuc, a vizitat, duminică, zona Baraoltului. La biserica reformată de la Biborţeni, primul obiectiv vizitat, în discursul său, consulul general a subliniat: în relaţiile maghiaro-maghiare trebuie găsite acele puncte care unesc naţiunea maghiară.

Viitorul începe cu luarea deciziilor
Duminică, 15 aprilie 2012

Acum 170 de ani, la vârsta de 58 de ani a trecut în nefiinţă lingvistul Kőrösi Csoma Sándor. La Covasna şi în satul natal, Chiuruş, şi în acest an, s-au organizat trei zile de evenimente pentru comemorarea morţii marelui savant secui.

Vom „ţese” o plasă socială mai deasă
Vineri, 13 aprilie 2012

În anul 20007, Consiliul Judeţean Covasna a lansat primul concurs de proiecte pentru fundaţii şi asociaţii având ca obiect de activitate servicii de asistenţă socială. În timp ce în primii ani au primit sprijin financiar doar două organizaţii, anul trecut au beneficiat de finanţări cinci organizaţii pentru şase tipuri de activităţi.

O nouă instituţie în cadrul administraţiei judeţene
Joi, 29 martie 2012

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din 29 martie a Consiliului Judeţean Covasna au fost incluse, printre altele, rectificarea bugetului propriu al judeţului Covasna, înfiinţarea, în cadrul consiliului, a unei instituţii noi, precum şi validarea mandatului de consilier judeţean al dlui Benedek Barna-József.

Judeţul Covasna va achiziţiona noi ambulanţe şi autospeciale
Marți, 27 martie 2012

Tamás Sándor: „Obiectivul nostru principal este asigurarea siguranţei oamenilor, pentru care, anul trecut, ne-am afiliat sistemului naţional SMURD, modernizarea spitalelor din judeţ este în curs, pentru noile ambulanţe se construieşte un garaj nou şi am achiziţionat noi autospeciale pompieri."

Modernizarea spitalului continuă
Miercuri, 21 martie 2012

Bugetul judeţului Covasna şi, indirect, al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Fogolyán Kristóf” a fost majorat cu aproximativ 5,4 milioane lei ca urmare a sprijinului financiar aprobat de către Ministrul Sănătăţii, Ritli László.

Vor colecţii şi expoziţii itinerante
Sâmbătă, 17 martie 2012

Artişti plastici, directori de muzeu, istorici de artă şi conducători ai administraţiei publice au discutat la Sfîntu Gheorghe despre înfiinţarea Muzeului de Artă al Transilvaniei.

Registru agricol modernizat
Marți, 13 martie 2012

Sistemul de evidenţă computerizată prezentat marţi, 13 martie, la sediul Consiliului Judeţean Covasna, poate să aducă un pas important în evidenţa terenurilor agricole şi a efectivelor de animale.

Anul memorial Bod Péter la bibliotecă
Joi, 23 februarie 2012

La Sfîntu Gheorghe, la biblioteca care poartă numele lui Bod Péter, preot reformat şi istoric literar născut acum trei sute de ani, a avut loc festivitatea de premiere a concursului intitulat „Aventurile lecturii”.

Anul memorial Bod Péter a debutat la Cernat
Miercuri, 22 februarie 2012

Seria manifestărilor dedicate Anului memorial Bod Péter a debutat miercuri, 22 februarie 2012, la Cernat, cu o festivitate discretă, dar urmărită cu un viu inters.

Camere de supraveghere la limita de judeţ
Vineri, 10 februarie 2012


Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a semnat contractul cu firma Brahms Internațional, potrivit căruia firma braşoveană va instala camere de supraveghere în patru localităţi ale judeţului, şi anume: Chichiş, Bixad, Breţcu şi Reci.

Împreună pentru Sepsi BC
Joi, 9 februarie 2012

La sediul Consiliului Judeţean Covasna, s-a discutat joi despre situaţia echipei feminine de baschet Sepsi BC din Sfîntu Gheorghe, care, anul trecut, a jucat în Divizia A. La conferinţa de presă a participat Tamás Sándor, preşedintele consiliului judeţean şi Antal Árpád András, primarul municipiului Sfîntu Gheorghe, precum şi Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, alături de Alina Daniela Moantă, antrenor federal şi Horia Păun, manager federal.

Echipa Sfîntu Gheorghe câştigătoare
Duminică, 5 februarie 2012

Turneul internaţional de handbal feminin a fost câştigat de echipa din Sfîntu Gheorghe. Cupa Carpaţilor, înfiinţat în 1996, a avut loc pentru prima oară în judeţul Covasna. În perioada 4–5 februarie, în Sala Sporturilor „Szabó Kati” pentru Cupa Carpaţilor s-au întrecut echipe din Horná zem, Voivodina, Ungaria şi Transilvania.

Muzeul va purta numele lui Incze László
Joi, 2 februarie 2012

. Muzeul, care îşi datorează existenţa muncii statornice a lui Incze László, şi-a deschis porţile acum 40 de ani, mai exact pe trei martie” – a spus preşedintele Tamás Sándor în deschiderea şedinţei Consiliului Judeţean Covasna ce a avut loc la Tîrgu Secuiesc.

Mai mulţi bani pentru gospodari
Vineri, 27 ianuarie 2012

„Vrem să creştem numărul proiectelor care trec cu succes etapele de evaluare ale concursurilor de proiecte în domeniul agriculturii şi zootehniei” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Joi, 29 decembrie 2011

Fodor István, primarul comunei Bodoc, a prezentat cele trei autoutilitare achiziţionate prin măsura 322 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, precum şi a conducătorilor locali.

Joi, 22 decembrie 2011

Distribuirea pachetelor cu produse alimentare provenind de la Fondul alimentar de urgenţă UE, în judeţul Covasna, a fost finalizată înainte de sărbători. Cu această ocazie, nevoiaşii au primit nu numai făină, ci şi alte alimente nealterabile ca: lapte praf, mălai, paste făinoase, orez şi biscuiţi.

Miercuri, 21 decembrie 2011

Consiliul Judeţean Covasna, întrunit în ultima sa şedinţă ordinară din acest an, a aprobat suplimentarea numărului de posturi al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” cu 12 posturi de medici rezidenți, printre care şi un medic oncolog şi un medic pediatru.

Luni, 19 decembrie 2011

La Ghidfalău, potabilizarea apei se realizează în patru bazine, numeroase vane şi printr-un sistem complex de conducte, iar alimentarea cu apă potabilă a satelor aparţinătoare comunei se realizează potrivit standardelor europene.

Vineri, 16 decembrie 2011

Din sumele defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată, Guvernul a alocat pentru judeţul Covasna suma de 4.178.000 lei, pentru finalizarea unor lucrări de investiţii începute în baza O. G. nr. 7.

Miercuri, 30 noiembrie 2011

„Am încredere în imparţialitatea justiţiei noastre, în pofida faptului că am dubii în ceea ce priveşte obiectivitatea” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, la şedinţa ordinară din 30 noiembrie.

Luni, 28 noiembrie 2011

Demeter Zoltán, secretarul Asociaţiei Speo-Turistice şi de Protecţia Naturii „Lumea Pierdută” din Baraolt, a preluat diploma dovedind în mod oficial că ulmul de la Căpeni a câştigat cea de-a doua ediţie a competiţiei „Arborele Anului în România”, cu peste 13.000 de voturi valide.

Sâmbătă, 26 noiembrie 2011

La sfârşitul săptămânii, ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a verificat personal lucrările pe drumurile din judeţul Covasna, fiind mulţumit de evoluţia acestora. Sâmbătă, 26 noiembrie, la Ojdula, ministrul a declarat că vor fi bani şi pentru întreţinerea drumurilor naţionale existente.

Vineri, 25 noiembrie 2011

Uniunea Pedagogilor Maghiar din România, Filiala Sfîntu Gheorghe a acordat Premiul pentru întreaga activitate pentru 26 de profesori din judeţul Covasna.

Noutăți