Sunteți aici: » Știri

Știri

S-au plătit daunele produse de animale sălbătice
Vineri, 31 octombrie 2014

Până la sfârşitul lunii octombrie au fost achitate banii pentru cele 71 de solicitări de despăgubiri din judeţul Covasna, însumând un total de 189.781 lei. Cererile de despăgubiri au fost aprobate de Ministerul Mediului, condus de Korodi Attila (UDMR).

Echipamente de irigare pentru fermierii din Ozun
Vineri, 31 octombrie 2014

Recolta va fi mai bogată şi în anotimpurile secetoase, iar cantitatea de lapte produsă va rămâne constantă datorită echipamentelor de irigare achiziţionate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, pentru Asociaţia Crescătorilor de Bovine Ozun.

Ministrul Agriculturii îi încurajează pe fermieri
Vineri, 31 octombrie 2014

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a efectuat sâmbătă o vizită în judeţul Covasna. Ministrul a afirmat că vor creşte subvenţiile acordate cultivatorilor de cartofi, respectiv crescătorilor de animale, dar odată cu eliminarea cotelor de lapte, producătorii de lapte trebuie să se pregătească să facă față concurenței externe.

Bedő Albert, maestru al silviculturii
Vineri, 31 octombrie 2014

În zilele noastre, cea mai mare onoare pentru un silvicultor din Bazinul Carpatic este să fie decorat cu medalia comemorativă „Bedő Albert”. Silvicultorul originar din Valea Crişului a fost comemorat cu ocazia conferinţei silvice organizată de Societatea Maghiară Tehnico-Ştiinţifică (EMT) din Transilvania, la castelul din Arcuş.

Combină de tocat siloz pentru Composesoratul Băţanii Mari
Miercuri, 1 octombrie 2014

La data de 30 septembrie a.c., a avut loc predarea oficială a combinei de tocat siloz Composesoratului, respectiv Asociaţiei Crescătorilor de Bovine Băţanii Mari, utilajul fiind achiziţionat de către Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic.

Perlele Ţinutului Secuiesc la Hatvan
Miercuri, 1 octombrie 2014

„Scopul nostru este să promovăm Ţinutul Secuiesc şi, în cadrul acestuia, Trei Scaune, în rândurile tinerilor şi adulţilor din ţara-mamă” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, ademenindu-i pe locuitorii din Hatvan să vină în Transilvania.

Miercuri, 10 septembrie 2014

La Festivalul Apei Minerale o cursă specială va pleca la ora 10:00 din statia de autobuz din centrul orasului Sf. Gheorghe și se va întoarce la ora 17:00. Transportul este gratuit.

Camere de supraveghere video la Sânzieni
Luni, 1 septembrie 2014

Pe parcursul următoarelor două săptămâni, în Sânzieni se vor monta două camere de supraveghere video – această măsură având ca scop asigurarea unui climat de siguranță și securitate publică.

Comunele Brateş şi Vârghiş vor avea reţea de canalizare
Luni, 1 septembrie 2014

Luni, 25 august 2014, s-au semnat contractele pentru realizarea reţelelor de canalizare în comunele Brateş şi Vârghiş, contracte finanţate din Fondul de Mediu. La evenimentul ce a avut loc la Primăria Brateş, au participat Korodi Attila, ministrul Mediului, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, precum şi edilii comunelor respective.

Continuă reabilitarea spitalului judeţean
Luni, 1 septembrie 2014

Reprezentanţii Consiliul Judeţean Covasna şi cei ai firmei Baumeister S.R.L. din Sfântu Gheorghe au semnat joi, 28 august a.c., contractul de lucrări aferent proiectului Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf“, proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, Axa 3 şi programat a se realiza până la 31 decembrie 2015.
Î

Luni, 18 august 2014

Cu punerea în funcţiune a Centrului de tratament balnear din Belin s-a finalizat proiectul „Drumul apelor minerale”. Asemeni „fraţilor” săi din Băile Şugaş, Vâlcele, Malnaş-Băi şi Olteni, baia construită la marginea comunei aşteaptă pe cei dornici să se însănătoşească cu bazine de apă caldă şi rece, saună şi aparate de sport.

Luni, 18 august 2014

Fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, Orbán Árpád, i-a fost inaugurată duminică, 10 august, o placă memorială la Breţcu. Placa memorială, creaţia artistului plastic Petrovits István, a fost amplasată pe clădirea Centrului Cultural din Breţcu care fost construit cu sprijinul fostului preşedinte al CJ. La dezvelire au participat: Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, d-na Paizs Mária, văduva lui Orbán Árpád, precum şi Dimény Zoltán, primarul comunei Breţcu.

Duminică, 3 august 2014

La pasul Nyerges a avut loc comerorarea bătăliei din 1849

La comemorarea a 165 de ani de la bătălia de la pasul „Nyergestető” a participat, lângă președintele UDMR Kelemen Hunor și președinții de consiliilor județene Harghita și Covasna, Borboly Csaba, respectiv Tamás Sándor, și primul ministru al României, Victor Ponta.

Concurs pentru pompieri
Vineri, 27 iunie 2014

Duminică 29 iunie se va organiza la Leț Concursul Județean al Pompierilor Voluntari ediția centenară. Echipele de pompieri voluntari se vor aduna la intrarea în localitate la ora 9, defilând pe strada principală spre terenul de sport, iar după deschiderea oficială va începe concursul. Organizatorii sunt Consiliul Județean Covasna, Inspectoratol pentru Situații de Urgență și Primăria Boroșneu Mare.

Lansare proiect
Vineri, 27 iunie 2014

Lansarea proiectului „Managementul adecvat al ariilor naturale protejate Munţii Bodoc-Baraolt, Dealul Ciocaş - Dealul Viţelului, Tinovul Apa Roşie, Tinovul Apa Lină-Honcsok, Oltul Superior, Râul Negru, Ciomad-Balvanyos şi Mestecănişul de la Reci”

24 de autospeciale au grijă de noi zi de zi
Vineri, 27 iunie 2014

Pentru judeţul Covasna, în ultimii 4 ani au fost achiziţionate în total 13 autospeciale pentru incendii şi 11 ambulanţe. Majoritatea acestora au fost achiziţionate cu fonduri europene, în cadrul unui proiect derulat de Regiunea de Dezvoltare Centru.

Optimism la Asociaţia Clubul Sportiv Sepsi-SIC
Vineri, 27 iunie 2014

În cadrul şedinţei ordinare din 26 iunie a.c., consilierii judeţeni au adoptat în unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind actualizarea monografiei economico-militare a judeţului Covasna, elaborată de Consiliul Judeţean Covasna din dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale.

Directorul general adjunct al Companiei Regiotrans, în vizită la Târgu Secuiesc
Luni, 23 iunie 2014

După cartografierea stării trecerilor la nivel cu calea ferată, la invitaţia secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, István Zoltán, directorul general adjunct al Companiei Regiotrans, Nedea Ion, a sosit în vizită la Târgu Secuiesc şi a convenit cu conducerea oraşului şi judeţului asupra reparaţiilor care sunt necesare la trecerile la nivel cu calea ferată.

Produse secuieşti la Békéscsaba
Luni, 23 iunie 2014

La conferinţa intitulată „Valorile şi hungaricum-urile Bazinului Carpatic” care a avut loc în judeţul înfrăţit cu judeţul Covasna, în cadrul Festivalului berii şi Paradei ciolanului de la Békéscsaba, Ţinutul Secuiesc a fost reprezentat prin directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AGROSIC, Orbán Miklós, care, în cadrul conferinţei, a oferit o prezentare despre produsele secuieşti.

Harta judeţului oferită drept cadou de către Consiliul Judeţean Covasna
Luni, 23 iunie 2014

Consiliul Judeţean Covasna şi firma austriacă specializată în cartografiere Schubert & Franczke au elaborat împreună harta bilingvă a judeţului Covasna. Cele 730 de hărţi vor fi distribuite în curând grădiniţelor şi şcolilor, precum şi instituţiilor publice, unităţilor de poliţie şi primăriilor din judeţ.

Mai mulţi bani pentru programe sociale
Marți, 15 aprilie 2014

Restructurarea finanţărilor centrale limitează în mod sever posibilităţile asociaţiilor, fundaţiilor şi ONG-urilor specializate în acordarea serviciilor de asistenţă socială – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, la conferinţa de presă ce a avut loc joi, 4 aprilie.

S-a discutat despre ajutoare, lucrări de irigaţii
Marți, 15 aprilie 2014

Se pregăteşte noua strategie de dezvoltare rurală a României: Nagy Tamás Péter, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, s-a consultat cu fermierii locali şi reprezentanţii asociaţiilor producătorilor.

Judeţul Covasna a primit 5,5 milioane de euro pentru investiţii
Vineri, 4 aprilie 2014

Una dintre beneficiile intrării la guvernare a UDMR-ului constă în faptul că, în prima jumătate a anului, judeţul Covasna va putea folosi pentru investiţii infrastructurale 25 milioane de lei (5,5 milioane de euro), sumă alocată de Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice. Consiliul Judeţean Covasna achită datoriile acelor comune şi oraşe în care lucrările de la reţeaua de apă şi canalizare au fost executate în proporţie de peste 60 la sută.

Concursul de benzi desenate, organizat în cadrul Programului „Mărul”
Joi, 3 aprilie 2014

Premiile concursului: echipamente pentru laboratoarele de biologie şi chimie ale şcolilor (tuburi de sticlă, aparat de distilare, echipamente pentru experiențe chimice şi electrochimice).

Program judeţean de reabilitare
Luni, 3 martie 2014

Consiliul Judeţean Covasna s-a întrunit joi, 27 februarie, în şedinţă lunară şi a aprobat proiectul de hotărâri privind Programul judeţean pentru reabilitarea de cabinete medicale, baze sportive şi cămine culturale din mediul rural.

Întâlnirea reprezentanţilor Regiunii Centru la Sfântu Gheorghe
Luni, 3 martie 2014

„În ultimii trei ani, prin ADR Centru, am beneficiat de fonduri de investiții mult mai mari, decât cele primite de la București”– a declarat Tamás Sándor, fostul preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Centru.

Se pregăteşte plombarea drumurilor
Luni, 3 martie 2014

O dată cu primele semne ale primăverii, se va putea începe repararea drumurilor pentru că Consiliului Judeţean Covasna a încheiat un contract pentru lucrări de întreţinere a drumurilor, ce se desfăşoară pe mai mulţi ani.

S-a inaugurat centrul de tratament
Luni, 3 martie 2014

O dată cu inaugurarea centrului de tratament din Vâlcele, localnicii aşteaptă şi reînvierea prestigiului fostei staţiuni. Valoarea investiţiei realizate în cadrul programului „Drumul Apelor Minerale” este de 792 mii de euro.

Anul viitor – campionat de fotbal pentru tineret la nivel judeţean
Luni, 17 februarie 2014

Pentru diferite activităţi sportive, în anul 2014, Consiliul Judeţean Covasna a alocat în total suma 1.039.000 lei.

La Aita Mare se va construi un pod nou
Vineri, 17 ianuarie 2014

Podul care se va construi în locul celui vechi de la Aita Mare, vehiculat deseori în media, va costa 3 milioane lei.

Noutăți