Sunteți aici: » Știri

Știri

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna
Vineri, 17 septembrie 2010

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László BORBÉLY şi Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Sándor TAMÁS, au semnat vineri, 17 septembrie 2010, la Sala de Sedinţe a Consiliului Judeţean, contractul de finanţare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna”, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Covasna.

S-au început lucrările de reabilitare a albiilor pârâurilor şi râurilor
Luni, 13 septembrie 2010

Judeţul Covasna a primit 13,7 milioane RON din fondul de urgenţă al Guvernului pentru lucrările de reabilitare a pagubelor produse de inundaţii. În prima tranşă au fost alocate 10 milioane, în a doua tranşă 3,7 milioane pentru Administraţia Bazinală a Apelor Olt, banii care pot fi folosite pentru lucrările în judeţul Covasna.

Proiecte POR în judeţul Covasna
Joi, 9 septembrie 2010

Valoarea proiectelor contractate până în august 2010 şi a celor aflate în fază de precontractare în cadrul POR 2007-2013 în judeţul Covasna depăşeşte 50 de milioane de euro.

Biblionet: biblioteci publice covăsnene mai atractive şi mai eficiente
Luni, 6 septembrie 2010

Începând din această toamnă, bibliotecile publice din judeţul Covasna îşi vor moderniza serviciile oferite utilizatorilor, prin introducerea calculatoarelor cu acces gratuit la Internet în cadrul programului naţional Biblionet – Lumea în biblioteca mea.

Contractul proiectului de management al deşeurilor va fi semnat săptămâna viitoare
Marți, 31 august 2010

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo a anunţat marţi la Arcuş că la începutul săptămânii viitoare va fi semnat contractul de finanţare a proiectului "Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Covasna", valoarea investiţiei ajunge la 24,5 milioane de euro, fiind cel mai mare proiect câştigător al judeţului Covasna.

Aquarius IV. - Sărbătoarea Apei Minerale din Ţinutul Secuiesc
Sâmbătă, 28 august 2010

Anul acesta, pe 28 august Festivalul Apei Minerale, Aquarius a fost organizat prima dată în judeţul Harghita, în Băile Comunale Dugás din localitatea Dăneşti. Ideea evenimentului a aparţinut Asociaţiei Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna.

AQUARIUS IV – Festivalul apei minerale
Sâmbătă, 28 august 2010

Spre deosebire de anii precedenți, anul acesta, la cea de-a patra ediție a Festivalului de apă minerală – Aquarius pot fi degustate ape minerale și din județul Harghita. La evenimentul organizat la Băile Dugaș...

Aquarius – ediţia a IV-a – sărbătoarea apei minerale
Miercuri, 25 august 2010

În data de 28 august 2010, în Băile Dugas din localitatea Dăneşti, judeţul Harghita, Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, organizează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Harghita cea de-a IV-a ediţie a sărbătorii apei minerale - AQUARIUS. În privinţa evenimentului de mai sus, în data de 25 august Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Birtalan József, managerul judeţului Harghita şi Demeter János, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna au ţinut o conferinţă de presă.

După 65 de ani s-a întors acasă statuia soldatului de la Reci
Sâmbătă, 21 august 2010

Statuia soldatului de la Reci ocupă din nou locul său original, după ce în 1944 a fost trunchiată de soldaţii eliberatori, iar în 1977, cu ocazia vizitei dictatorul român, Ceauşescu, a fost îngropată. Monumentul de la Reci întruchipează triumful acelei forţe şi voinţe care, citând cuvintele lui Sylvester Lajos, şi din starea de decapitare este capabilă să se ridice - a afirmat Tamás Sándor, sâmbătă, în data de 21 august în Mestecănişul de la Reci, unde dezvelirea statuii restaurate a reprezentat momentul de debut al celei de a cincea ediţie a Zilelor Reci.

Ziua Sf. Ștefan comemorată cu focuri de veghe
Vineri, 20 august 2010

Cu ocazia zilei Sf. Ștefan, sărbătoare importantă a comunității maghiare, pe 20 august se vor aprinde în 30 de comune focuri de veghe.

20 de ani de dans popular
Marți, 17 august 2010

Ansamblul de Dansuri Trei Scaune îşi sărbătoreşte în septembrie 20 de ani de la înfiinţare. În perioada 21-23 septembrie se va organiza cu această ocazie un şir de evenimente în cadrul căreia vor fi invitaţi şi foşti membri ai ansamblului. Trupa Háromszék în aceste 20 de ani a susţinut peste 2000 de spectacole în toate oraşele mari ale Transilvaniei, dar a avut şi numeroase turnee şi în afara graniţelor

13 poduri vor fi reabilitate pe tronsonul Sfântu Gheorghe – Bixad
Vineri, 30 iulie 2010

Anul acesta pe DN12 vor fi reabilitate 13 poduri pe tronsonul Sfântu Gheorghe - Bixad. Lucrările au fost începute la jumătatea lunii iulie , deci pe acest tronson ne putem aştepta la restricţii de circulaţie. Consiliul Judeţean Covasna solicită înţelegere din partea populaţiei şi a conducătorilor auto.

De la pălăria-şarpelui până la mânătarca
Marți, 20 iulie 2010

Tabăra culegătorilor profesionişti de ciuperci este considerată un eveniment aparte chiar în întreaga Europa.

S-a înfinţat Asociaţia „Angustia” – Scaunul Kézdi în programul LEADER
Vineri, 16 iulie 2010

În mijlocul lunii iulie, la Estelnic, s-a înfiinţat Asociaţia „Angustia” , care întruneşte entităţile interesate de programul LEADER: administraţiile, organizaţiile civile, întreprinzătorii şi Consiliul Judeţean Covasna.

Sprijin financiar pentru localităţile inundate
Miercuri, 14 iulie 2010

Consiliul Judeţean Covasna în cadrul şedinţei ordinare din luna iulie propune acordarea unui sprijin urgent pentru diminuarea efectelor pagubelor produse de inundații pe teritoriul județului Covasna – ne-a informat preşedintele Tamás Sándor.

Primul composesorat înregistrat ca şi grup producător este din judeţul Covasna
Joi, 8 iulie 2010

Noua lege a vânătorii, problema retrocedării, predarea drumurilor forestiere – printre altele acestea au fost cele mai importante teme discutate joi la Sfântu Gheorghe, la întâlnirea reprezentanţilor composesoratelor din judeţele Harghita şi Covasna.

Spitale din Covasna, predate autorităţilor locale
Marți, 29 iunie 2010

În prezenţa ministrului Sănătăţii, CSEKE Attila s-au semnat luni după-amiază la Sfântu Gheorghe protocoalele de predare-primire a spitalelor din judeţul Covasna. Astfel, managementul Spitalului Judeţean Fogolyan Kristof a trecut la Consiliul Judeţean Covasna, respectiv, cel al spitalelor oraşelor Târgu Secuiesc şi Covasna au trecut la autorităţile locale.

Niciodată nu putem fi atât de săraci încât să nu-i putem ajuta pe ceilalţi
Marți, 22 iunie 2010

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez, vor organiza tabără pentru copiii sinistraţiilor inundaţiilor din Ungaria.

Reabilitarea şcolii din comuna Zagon
Luni, 21 iunie 2010

În luna iunie a fost semnat la Consiliul Judeţean Covasna contractul pe baza căruia Şcoala Generală „Mikes Kelemen” urmează a fi reabilitată complet.Valoarea proiectului este de cca. 850 de mii de euro.

Marți, 8 iunie 2010

Şedinţa din luna mai a Consiliului Judeţean Covasna a avut loc la Leţ. La începutul şedinţei, în semn de respect faţă de memoria fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, Orbán Árpád, a fost păstrat un moment de reculegere. Primul preşedinte al Consiliului Judeţean de după 1990 a decedat vineri, în data de 21 mai.

Zilele Turismului Covăsnean
Luni, 31 mai 2010

Programul Zilelor Turismului Covăsnean este disponibilă. Mai departe pentru a accesa programul.

Asfaltare în tot judeţul
Vineri, 28 mai 2010

În profida restrângerilor severe, lucrările de reparare a drumurilor judeţene şi de renovare completă a unor porţiuni mai scurte de drum, au fost demarate întrun ritm accelerat.

Ziua Europei 2010
Marți, 11 mai 2010


Centrul de Informare Europe Direct, din cadrul Consiliului Județean Covasna, a organizat și anul acesta, cu ocazia Zilei Europei, tradiționala competiție între liceele județului nostru.

Succesul Ţinutului Secuiesc depinde de succesul învăţământului
Vineri, 7 mai 2010

„Succesul Ţinutului Secuiesc depinde de măsura în care pot colabora judeţele Covasna şi Harghita“ – a declarat viceprim-ministrul Markó Béla, la Sfântu-Gheorghe, la cea de-a patra ediţie a forumului profesional „Ţinutul Secuiesc, o regiune de succes“.

Sâmbătă, 1 mai 2010

Centrul de Cultură al Judeţului Covasna continuă tradiţia sărbătorii populare de pe Creasta Pivniţa Uriaşului de lângă localitatea Moacşa. Este vorba de o reunire a tuturor valorilor de ieri şi de azi, în toată diversitatea lor, care merită păstrate şi promovate.

Reabilitarea spitalului
Joi, 29 aprilie 2010
Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, vicepreședinții Consiliului Județean Covasna, Henning László și Demeter János, administratorul public al județului Covasna, Klárik László.
Codicele Apor s-a întors la Muzeul Naţional Secuiesc
Joi, 22 aprilie 2010Codicele Apor cel mai valoros document cu o vechime de 500 de ani din colecţia Muzeului Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, restaurat recent la Budapesta, a fost readus în judeţul Covasna. Codicele a fost prezentat joi publicului în Sala Bartók al muzeului.

Promisiuni îndeplinite
Miercuri, 21 aprilie 2010

Ministrul sănătății, dl. Cseke Attila și-a îndeplinit promisiunile făcute cu ocazia vizitei sale oficiale din martie - a declarat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, informându-ne că unitățile sanitare din județ vor primi 1.935.000 lei.

Kőrösi Csoma Sándor şi promovarea valorilor universale
Joi, 15 aprilie 2010

În perioada 15-17 aprilie 2010 va avea loc aniversarea Zilelor Kőrösi Csoma Sándor. Datorită faptului că UNESCO a dedicat anul 2010 anul apropierii culturilor, evenimentul din acest an se va desfăşura sub înaltul patronaj al UNESCO.

Noutăți