Sunteți aici: » Știri

Știri

„Vrem un tineret cu o credință puternică, morală curată și cu o identitate tinerilor fermă!”
Sâmbătă, 6 iulie 2013

Sâmbătă, 6 iulie, înainte de masă, Piaţa Libertăţii din centrul municipiului Miercurea Ciuc s-a îmbrăcat în costume tradiţionale secuieşti, unde, în deschiderea evenimentului „Ziua celor o mie de fete secuience” peste o mie de fete şi băieţi au jucat dansul comun al ansamblurilor participante.

S-a inaugurat Centrul balnear de la Olteni
Vineri, 5 iulie 2013

„La inaugurarea băii am invitat-o şi pe acea doamnă de la televiziune care a susţinut ferm că aici, la Olteni nu se va face nimic. Acum poate că recunoască şi ea că a greşit” – a spus astăzi primarul comunei Bodoc, Fodor István, legat de noul centru balnear care a fost realizat în cadrul programului Programul „Drumul Apelor Minerale”.

VII. Aquarius
Vineri, 28 iunie 2013

Festivalul Apei Minerale – AQUARIUS a ajuns deja la a șaptea ediție. Anul acesta am ales un loc deosebit pentru desfășurarea evenimentul, și anume: Baia Morii din Cernat, reabilitat anul trecut prin clacă.

Din punct de vedere juridic, steagul judeţului Covasna a fost desfiinţat
Vineri, 21 iunie 2013

Ieri, Curtea de Apel Braşov, admiţând recursul fostului prefect al judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a anulat definitiv hotărârea Consiliului Judeţean Covasna privind steagul judeţului Covasna şi a schimbat prima sentinţă favorabilă pentru administraţia publică locală, pronunţată de Tribunalul Covasna.

Gáj Nándor este noul director al Şcolii Populare de Arte şi Meserii
Joi, 20 iunie 2013

Consilierii judeţeni întruniţi în cadrul unei şedinţe ordinare de plen al Consiliului Judeţean Covasna au adoptat proiectele de hotărâri pridind: majorarea cotizaţiei judeţului Covasna în calitate de membru al Asociaţiei „Vadon”, rectificarea bugetului instituţiilor publice de interes judeţean pe anul 2013, criteriile de evaluare a performanţelor individuale pentru personalul din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”, precum şi numirea în funcţia de director al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Sfântu Gheorghe.

Atelierul Grundtvig
Luni, 10 iunie 2013

Autonomii in practica: video.

Recrutarea husarilor în zona Baraoltului
Duminică, 9 iunie 2013

Îmbrăcaţi în costume de culoare albastră, cu decoraţiuni aurii, defilarea husarilor, organizată în cadrul celei de a patra ediţii a Recrutării husarilor din judeţul Covasna, atrag privirile tinerilor şi bătrânilor deopotrivă. De această dată recrutarea a avut loc în zona Baraoltului.

Valorile turistice ale judeţului Covasna văzute într-un mod diferit,  prin ochii englezilor
Joi, 6 iunie 2013

În judeţul Covasna puţini sunt cei care sesizează potenţialul turistic al satului tradiţional secuiesc: potrivit redactorilor englezi ai blogului The Healing Sources, pâinea cu untură şi ceapa verde pot deveni principala atracţie a regiunii.

La Cernat s-a inaugurat noua bibliotecă
Duminică, 2 iunie 2013

„…viitorul îl pot imagina doar bazat pe trecut” – aceste cuvinte ale lui Sylvester Lajos sunt înscrise pe placa memorială montată pe peretele bibliotecii din Cernat. Duminică, 2 iunie, Biblioteca comunală a preluat numele lui Sylvester Lajos, publicist, scriitor, manager cultural.

Ziua familiilor în curtea castelului Mikes
Sâmbătă, 1 iunie 2013

Sâmbătă, 1 iunie, Ziua familiilor covăsnene a fost sărbătorită cu concerte, jocuri, cu expoziţii de fotografie şi grafică în aer liber, prânzul familiilor şi cu pâinea uriaşă a familiilor.

Anunţ de concurs în cadrul Programului „Mărul”
Vineri, 31 mai 2013

Premiile concursului: echipamente pentru laboratoarele de biologie şi chimie ale şcolii (microscoape, echipamente pentru experimente, planşe), a căror valoare totală depăşeşte 10.000 de euro.

Locuinţe de serviciu pentru medici
Joi, 30 mai 2013

Proiectul de hotărâre privind construirea locuinţelor de serviciu pentru medici a fost adoptat de plenul Consiliului Judeţean Covasna în cadrul şedinţei extraordinare din 30 mai.

Lăcătușu aduce acuzaţii nefondate
Miercuri, 29 mai 2013

În luna ianuarie, Forumul Civic al românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, organizaţie marcată de numele lui Ioan Lăcătuşu, a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării faptul că, într-o declaraţie anterioară, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a discriminat şi a încălcat principiul egalităţii între cetăţeni, împărţind românii din judeţul Covasna în două categorii: români băştinaşi şi cei care au fost aduşi aici de fosta Securitate.

Un ţinut curat, Un ţinut bogat!
Miercuri, 22 mai 2013

Miercuri, în Sala Sporturilor din strada Vânătorilor, a avut loc acţiunea de informare şi conştientizare publică,adresat elevilor, fiind organizat de Consiliul Judeţean Covasna, în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Covasna”. La concursul de machete au fost depuse în total 49 de machete realizate din deşeuri reciclabile. În cadrul acestui eveniment a avut loc şi premierea celor mai inspirate machete.

Conferinţă pe tema creşterii bovinelor de carne
Vineri, 17 mai 2013

Hotelul Clermont din Valea Zânelor a găzduit vineri, 17 mai, un eveniment prestigios, unic în felul său, conferinţa intitulată „Creşterea bovinelor de carne şi producţia de carne de vită – Alternative şi oportunităţi în România” la care s-au înscris aproape o sută de oaspeţi.

Ghiozdane pentru elevii claselor pregătitoare
Joi, 16 mai 2013

Se va construi o cale de acces alternativă din curtea spitalului judeţean pentru ambulanţe, elevii claselor pregătitoare vor primi ghiozdane cu rechizite şcolare şi alte instrumente didactice, se va digitaliza Registrul producătorilor agricoli din judeţul Covasna – acestea fiind unele probleme asupra cărora a decis astăzi Consiliul Judeţean Covasna.

Premiul „Orbán Balázs”, o distincţie pentru păstrarea valorilor Ţinutului Secuiesc
Marți, 14 mai 2013

Consiliile judeţene Covasna, Harghita şi Mureş au înfiinţat împreună în 2011 Premiul „Orbán Balázs” al Ţinutului Secuiesc, premiul fiind acordat acelor persoane care, au avut rezultate deosebite în rezolvarea problemelor comune ale comunităţilor din Ţinutul Secuiesc.

Cele mai bune fotografii dintre cele 800 jurizate
Vineri, 10 mai 2013

În cadrul Bienalei de Artă Fotografică concurenţii au fost premiaţi în trei categorii de concurs: valorile Ținutului Secuiesc, fotografie alb-negru și fotografie color. Evenimentul are un rol dublu, deoarece marchează totodată şi deschiderea celei de-a IV-a ediţii a Zilelor Ţinutului Secuiesc.

Sărbătoarea stăruinței comune
Marți, 7 mai 2013

În perioada 10-17 mai 2013 va avea loc a patra ediție a Zilelor Ținutului Secuiesc, un șir de eveniment organizat de către consiliile județene din Harghita și Covasna, respectiv centrele culturale ale acestora. Cu această ocazie s-a organizat în data de 7 mai 2013 o conferință de presă în cadrul căreia s-a făcut o scurtă prezentare a programelor care sunt cuprinse în această manifestare, care se dorește a fi un prilej de prezentare culturală, istorică și turistică a acestei zone.

Consfătuire la nivel internaţional despre autonomie
Luni, 6 mai 2013

Au început lucrările Conferinţei Autonomii europene în practică. În perioada 6-10 mai, la workshop-ul având ca temă autonomia, organizat de Consiliul Judeţean Covasna, vor participa reprezentanţii a cinci ţări.

Parfum de istorie
Sâmbătă, 27 aprilie 2013

Hărţile spun poveşti fără cuvinte: fiind executate cu meticulozitate şi mare atenţie, dezvăluie, prin lupa unei viziuni subiective asupra lumii, modul în care priveau lumea, în perioada respectivă, realizatorii acestora. Lansarea volumului intitulat „Háromszék története térképeken” (Istoria scaunului Trei scaune în hărţi) al lui Miklós Réka a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Muzeul Naţional Secuiesc.

Operatori de turism pe strada localităţilor înfrăţite
Vineri, 26 aprilie 2013

Specialităţi secuieşti din caşcaval? Cârnaţi, caltaboş, slănină de casă? Sau mai bine un sejur în ţară ori în Ungaria?

Programul Solidarităţii Secuieşti funcţionează
Miercuri, 17 aprilie 2013

Consiliul Judeţean Covasna a pus în practică Programul Solidarităţii Secuieşti, prin care beneficiază de un sprijin financiar susţinut parohiile din localităţile în care ponderea populaţiei de etnie maghiară este sub 30 la sută – a anunţat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Mai mulţi bani pentru programele de asistenţă socială
Marți, 9 aprilie 2013

În 2013, numărul organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Covasna care desfăşoară activităţi în domeniul serviciilor sociale se ridică la şase structuri. Semnarea contractelor a avut loc miercuri, 9 aprilie, la sediul Consiliului Judeţean Covasna.

Investiţii finanţate în special din fonduri UE
Joi, 28 martie 2013

Din bugetul Consiliului Judeţean Covasna peste 27 la sută sunt alocate asistenţei sociale, iar 24,5 la sută sunt destinate protecţiei mediului. Anul acesta buget total al administraţiei publice a judeţului Covasna este echivalentul în lei a 37 milioane de euro – a anunţat Tamás Sándor, cu ocazia şedinţei ordinare de plen a Consiliului Judeţean Covasna din data de 28 martie.

Austriecii investesc în judeţul Covasna
Joi, 28 martie 2013

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer va investi 150 milioane de euro întro fabrică modernă de prelucrarea lemnului din judeţul Covasna.

Sprijin financial pentru AgroSIC
Miercuri, 27 martie 2013

Cu ocazia reuniunii membrilor Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine din zona Târgu Secuiesc, ce a avut loc marţi înainte de masă la Breţcu, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a anunţat că a propus dublarea bugetului Asociaţiei AgroSIC în scopul realizării unei activităţi cât mai eficiente.

Prevenirea inundaţiilor
Luni, 25 martie 2013

În judeţul Covasna vor fi în siguranţă şi acele case sau gospodării care se află în apropierea pârâului Caşinului.

Judeţul Covasna 2020
Luni, 25 martie 2013

Forumul de dezbateri de astăzi este o iniţiativă bună, am planificat discuţii cuprinzătoare şi este plăcut să fii în mijlocul tinerilor” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, salutând tinerii participanţi ai dezbaterii „Judeţul Covasna 2020”.

Antena 3 îşi dezinformează publicul
Sâmbătă, 23 martie 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze postul de televiziune Antena 3 pentru faptul că în data de 29 ianuarie, în emisiunea intitulată Sinteza Zilei, moderatorii au susţinut în mod fals că site-ul Consiliului Judeţean Covasna nu conţine o versiune cu informaţii în limba română.

Noutăți