Sunteți aici: » Știri

Știri

Ziua Sf. Ștefan comemorată cu focuri de veghe
Vineri, 20 august 2010

Cu ocazia zilei Sf. Ștefan, sărbătoare importantă a comunității maghiare, pe 20 august se vor aprinde în 30 de comune focuri de veghe.

20 de ani de dans popular
Marți, 17 august 2010

Ansamblul de Dansuri Trei Scaune îşi sărbătoreşte în septembrie 20 de ani de la înfiinţare. În perioada 21-23 septembrie se va organiza cu această ocazie un şir de evenimente în cadrul căreia vor fi invitaţi şi foşti membri ai ansamblului. Trupa Háromszék în aceste 20 de ani a susţinut peste 2000 de spectacole în toate oraşele mari ale Transilvaniei, dar a avut şi numeroase turnee şi în afara graniţelor

13 poduri vor fi reabilitate pe tronsonul Sfântu Gheorghe – Bixad
Vineri, 30 iulie 2010

Anul acesta pe DN12 vor fi reabilitate 13 poduri pe tronsonul Sfântu Gheorghe - Bixad. Lucrările au fost începute la jumătatea lunii iulie , deci pe acest tronson ne putem aştepta la restricţii de circulaţie. Consiliul Judeţean Covasna solicită înţelegere din partea populaţiei şi a conducătorilor auto.

De la pălăria-şarpelui până la mânătarca
Marți, 20 iulie 2010

Tabăra culegătorilor profesionişti de ciuperci este considerată un eveniment aparte chiar în întreaga Europa.

S-a înfinţat Asociaţia „Angustia” – Scaunul Kézdi în programul LEADER
Vineri, 16 iulie 2010

În mijlocul lunii iulie, la Estelnic, s-a înfiinţat Asociaţia „Angustia” , care întruneşte entităţile interesate de programul LEADER: administraţiile, organizaţiile civile, întreprinzătorii şi Consiliul Judeţean Covasna.

Sprijin financiar pentru localităţile inundate
Miercuri, 14 iulie 2010

Consiliul Judeţean Covasna în cadrul şedinţei ordinare din luna iulie propune acordarea unui sprijin urgent pentru diminuarea efectelor pagubelor produse de inundații pe teritoriul județului Covasna – ne-a informat preşedintele Tamás Sándor.

Primul composesorat înregistrat ca şi grup producător este din judeţul Covasna
Joi, 8 iulie 2010

Noua lege a vânătorii, problema retrocedării, predarea drumurilor forestiere – printre altele acestea au fost cele mai importante teme discutate joi la Sfântu Gheorghe, la întâlnirea reprezentanţilor composesoratelor din judeţele Harghita şi Covasna.

Spitale din Covasna, predate autorităţilor locale
Marți, 29 iunie 2010

În prezenţa ministrului Sănătăţii, CSEKE Attila s-au semnat luni după-amiază la Sfântu Gheorghe protocoalele de predare-primire a spitalelor din judeţul Covasna. Astfel, managementul Spitalului Judeţean Fogolyan Kristof a trecut la Consiliul Judeţean Covasna, respectiv, cel al spitalelor oraşelor Târgu Secuiesc şi Covasna au trecut la autorităţile locale.

Niciodată nu putem fi atât de săraci încât să nu-i putem ajuta pe ceilalţi
Marți, 22 iunie 2010

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez, vor organiza tabără pentru copiii sinistraţiilor inundaţiilor din Ungaria.

Reabilitarea şcolii din comuna Zagon
Luni, 21 iunie 2010

În luna iunie a fost semnat la Consiliul Judeţean Covasna contractul pe baza căruia Şcoala Generală „Mikes Kelemen” urmează a fi reabilitată complet.Valoarea proiectului este de cca. 850 de mii de euro.

Marți, 8 iunie 2010

Şedinţa din luna mai a Consiliului Judeţean Covasna a avut loc la Leţ. La începutul şedinţei, în semn de respect faţă de memoria fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, Orbán Árpád, a fost păstrat un moment de reculegere. Primul preşedinte al Consiliului Judeţean de după 1990 a decedat vineri, în data de 21 mai.

Zilele Turismului Covăsnean
Luni, 31 mai 2010

Programul Zilelor Turismului Covăsnean este disponibilă. Mai departe pentru a accesa programul.

Asfaltare în tot judeţul
Vineri, 28 mai 2010

În profida restrângerilor severe, lucrările de reparare a drumurilor judeţene şi de renovare completă a unor porţiuni mai scurte de drum, au fost demarate întrun ritm accelerat.

Ziua Europei 2010
Marți, 11 mai 2010


Centrul de Informare Europe Direct, din cadrul Consiliului Județean Covasna, a organizat și anul acesta, cu ocazia Zilei Europei, tradiționala competiție între liceele județului nostru.

Succesul Ţinutului Secuiesc depinde de succesul învăţământului
Vineri, 7 mai 2010

„Succesul Ţinutului Secuiesc depinde de măsura în care pot colabora judeţele Covasna şi Harghita“ – a declarat viceprim-ministrul Markó Béla, la Sfântu-Gheorghe, la cea de-a patra ediţie a forumului profesional „Ţinutul Secuiesc, o regiune de succes“.

Sâmbătă, 1 mai 2010

Centrul de Cultură al Judeţului Covasna continuă tradiţia sărbătorii populare de pe Creasta Pivniţa Uriaşului de lângă localitatea Moacşa. Este vorba de o reunire a tuturor valorilor de ieri şi de azi, în toată diversitatea lor, care merită păstrate şi promovate.

Reabilitarea spitalului
Joi, 29 aprilie 2010
Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, vicepreședinții Consiliului Județean Covasna, Henning László și Demeter János, administratorul public al județului Covasna, Klárik László.
Codicele Apor s-a întors la Muzeul Naţional Secuiesc
Joi, 22 aprilie 2010Codicele Apor cel mai valoros document cu o vechime de 500 de ani din colecţia Muzeului Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, restaurat recent la Budapesta, a fost readus în judeţul Covasna. Codicele a fost prezentat joi publicului în Sala Bartók al muzeului.

Promisiuni îndeplinite
Miercuri, 21 aprilie 2010

Ministrul sănătății, dl. Cseke Attila și-a îndeplinit promisiunile făcute cu ocazia vizitei sale oficiale din martie - a declarat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, informându-ne că unitățile sanitare din județ vor primi 1.935.000 lei.

Kőrösi Csoma Sándor şi promovarea valorilor universale
Joi, 15 aprilie 2010

În perioada 15-17 aprilie 2010 va avea loc aniversarea Zilelor Kőrösi Csoma Sándor. Datorită faptului că UNESCO a dedicat anul 2010 anul apropierii culturilor, evenimentul din acest an se va desfăşura sub înaltul patronaj al UNESCO.

Prima ediţie a bienalei de grafică
Joi, 8 aprilie 2010

Consiliul Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Covasna, Centrul de Creaţie Lăzarea Harghita, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna organizează un eveniment unic în regiunea noastră: un concurs de grafică pentru artişti profesionişti şi studenţi la universităţile de artă.

Ședință de consiliu la Cernat
Miercuri, 31 martie 2010

Consiliul Județean Covasna s-a întrunit pentru prima dată în acest mandat în teritoriu, consilierii au dezbătut proiectele de pe ordinea de zi la Casa de Cultură Bod Péter din Cernatul de Sus.

Pentru biblioteci publice mai atractive şi mai competitive
Marți, 30 martie 2010

Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” din Sf. Gheorghe şi astfel şi alte 18 de biblioteci publice covăsnene intră într-un program naţional de dotare a bibliotecilor publice cu mijloace de tehnică de calcul. Rezultatele selecţiei pentru runda a doua a programului „Biblionet – lumea în biblioteca mea” au fost comunicate de către Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, d-l Kelemen Hunor pe 25 martie 2010.

Poartă secuiească la Romexpo
Joi, 25 martie 2010

Standul brandului „Ţinutul Secuiesc” este prezent pentru a doua oară la târgul internaţional de turism din Bucureşti...

Noi oportunități de ocupare în mediul rural prin telework
Miercuri, 24 martie 2010

Pe teritoriul judeţului Covasna se derulează proiectul Noi oportunități de ocupare în mediul rural prin telework, proiect în cadrul căruia au fost inaugurate telecentrele din Malnaş si Breţcu.

Trupa de teatru Osonó în judeţul Hunedoara
Marți, 23 martie 2010

În zilele de 18-21 martie au fost organizate şapte spectacole în cadrul programului de parteneriat al Județului Covasna cu parteneri din judeţul Hunedoara în vederea realizării unor programe în domeniul cultural.

Este nevoie de schimbarea modului de finanţare în sistemul sanitar!
Vineri, 5 martie 2010

"Unul dintre primii paşi pe care trebuie să îi facem în acest sens chiar înainte de realizarea procesului de descentralizare a spitalelor este egalizarea tarifului pe caz ponderat"– a reiterat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila în cadrul unei vizite efectuate în judeţul Covasna.

Acasă tunul revoluționarului Gábor Áron
Vineri, 5 martie 2010

Vineri la ora 16 a ajuns acasă la Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe tunul turnat de revoluționarul pașoptist Gábor Áron.

Joi, 4 martie 2010

Autorităţile publice judeţene Harghita, Covasna şi Mureş colaborează de aproape 2 ani pentru mediatizarea brandului „Ţinutul Secuiesc” pornind de la aspectele culturale comune ale acestei regiuni. În acest spirit, ca o continuare a succesului obţinut la Bucureşti în cadrul Târgului de Turism Romexpo, vom continua prin participarea și la Târgul Internaţional de Turism Hungexpo, organizat la Budapesta începând din 4 martie 2010.

Noutăți