Sunteți aici: » Știri

Știri

15 martie zi nelucrătoare
Luni, 15 noiembrie 2010

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi sindicatul a semnat contractul de muncă colectivă, conform documentului angajaţii instituţiei vor primi două zile libere în plus.

Liderii din Ţinutul Secuiesc vor solicita printre primii cetăţenia maghiară
Luni, 8 noiembrie 2010

Luni dimineaţă, liderii celor trei judeţe din Secuime s-au înscris printre primii la consulatul maghiar din Miercurea Ciuc pe lista solicitanţilor cetăţeniei maghiare ce se va acorda începând cu 1 ianuarie 2011.

Investițiile din fonduri REGIO
Miercuri, 3 noiembrie 2010

Miercuri, 3 noiembrie 2010, peste 20 de jurnalişti din Regiunea Centru au participat la vizita organizată de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru urmărirea modului de implementare a proiectelor din judeţul Covasna, finanţate prin Programul Operaţional Regional.

Biblionet
Vineri, 29 octombrie 2010

Bibliotecile din judeţul Covasna oferă comunităţii servicii noi de acces gratuit la Internet în cadrul programului naţional Biblionet.

S-a predat sala sportivă de la Comandău
Sâmbătă, 23 octombrie 2010

Deşi în zilele de sâmbătă nu se ţin clase, în onoarea noului edificiu s-a ţinut oră de educaţie fizică în noua sală sportivă a comunei Comandău.

Inaugurarea pistei de motocros la Ojdula
Sâmbătă, 23 octombrie 2010

Pista de motocros de la Ojdula, inaugurată duminică printr-un concurs la nivel naţional, va deveni unul dintre locurile de desfăşurare a concursurilor organizate la acest nivel.

Finanţare pentru instituţiile de învăţământ din judeţul Covasna
Vineri, 22 octombrie 2010

În cursul săptămânii trecut, Guvernul a hotărât aprobarea finanţării unor cheltuieli pentru 959 de unităţi şi instituţii de învăţământ din România, în sumă de 80 de milioane de lei (18 milioane de euro).

Se planifică înfiinţarea unei organizaţii comune a agricultorilor din Ţinutul Secuiesc
Vineri, 22 octombrie 2010

Administraţiile judeţene din Secuime sprijină alianţa organizaţiilor agricultorilor.

Oferte turistice secuieşti de iarnă în Bucureşti
Joi, 21 octombrie 2010

Standul Ţinutul Secuiesc pentru a treia oară la Romexpo.

Act de solidaritate
Marți, 19 octombrie 2010

Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe fac o donaţie în valoare de 3-3 milioane de forinţi în sprijinul persoanelor afectate de catastrofa din Ungaria provocată de deversarea noroiului roşu.

S-a constituit Consiliul de Administraţie al spitalului judeţean
Joi, 14 octombrie 2010

Miercuri a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliu de Administraţie (CA) al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyán Kristóf”.

Maratonul mobilității
Vineri, 24 septembrie 2010

În cadrul Săptămânii Mobilității Europene în data de 22 septembrie, între orele 14.00 și 20.00 s-a desfășurat evenimentul maratonul mobilității.

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna
Vineri, 17 septembrie 2010

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László BORBÉLY şi Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Sándor TAMÁS, au semnat vineri, 17 septembrie 2010, la Sala de Sedinţe a Consiliului Judeţean, contractul de finanţare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna”, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Covasna.

S-au început lucrările de reabilitare a albiilor pârâurilor şi râurilor
Luni, 13 septembrie 2010

Judeţul Covasna a primit 13,7 milioane RON din fondul de urgenţă al Guvernului pentru lucrările de reabilitare a pagubelor produse de inundaţii. În prima tranşă au fost alocate 10 milioane, în a doua tranşă 3,7 milioane pentru Administraţia Bazinală a Apelor Olt, banii care pot fi folosite pentru lucrările în judeţul Covasna.

Proiecte POR în judeţul Covasna
Joi, 9 septembrie 2010

Valoarea proiectelor contractate până în august 2010 şi a celor aflate în fază de precontractare în cadrul POR 2007-2013 în judeţul Covasna depăşeşte 50 de milioane de euro.

Biblionet: biblioteci publice covăsnene mai atractive şi mai eficiente
Luni, 6 septembrie 2010

Începând din această toamnă, bibliotecile publice din judeţul Covasna îşi vor moderniza serviciile oferite utilizatorilor, prin introducerea calculatoarelor cu acces gratuit la Internet în cadrul programului naţional Biblionet – Lumea în biblioteca mea.

Contractul proiectului de management al deşeurilor va fi semnat săptămâna viitoare
Marți, 31 august 2010

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo a anunţat marţi la Arcuş că la începutul săptămânii viitoare va fi semnat contractul de finanţare a proiectului "Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Covasna", valoarea investiţiei ajunge la 24,5 milioane de euro, fiind cel mai mare proiect câştigător al judeţului Covasna.

Aquarius IV. - Sărbătoarea Apei Minerale din Ţinutul Secuiesc
Sâmbătă, 28 august 2010

Anul acesta, pe 28 august Festivalul Apei Minerale, Aquarius a fost organizat prima dată în judeţul Harghita, în Băile Comunale Dugás din localitatea Dăneşti. Ideea evenimentului a aparţinut Asociaţiei Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna.

AQUARIUS IV – Festivalul apei minerale
Sâmbătă, 28 august 2010

Spre deosebire de anii precedenți, anul acesta, la cea de-a patra ediție a Festivalului de apă minerală – Aquarius pot fi degustate ape minerale și din județul Harghita. La evenimentul organizat la Băile Dugaș...

Aquarius – ediţia a IV-a – sărbătoarea apei minerale
Miercuri, 25 august 2010

În data de 28 august 2010, în Băile Dugas din localitatea Dăneşti, judeţul Harghita, Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, organizează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Harghita cea de-a IV-a ediţie a sărbătorii apei minerale - AQUARIUS. În privinţa evenimentului de mai sus, în data de 25 august Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Birtalan József, managerul judeţului Harghita şi Demeter János, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna au ţinut o conferinţă de presă.

După 65 de ani s-a întors acasă statuia soldatului de la Reci
Sâmbătă, 21 august 2010

Statuia soldatului de la Reci ocupă din nou locul său original, după ce în 1944 a fost trunchiată de soldaţii eliberatori, iar în 1977, cu ocazia vizitei dictatorul român, Ceauşescu, a fost îngropată. Monumentul de la Reci întruchipează triumful acelei forţe şi voinţe care, citând cuvintele lui Sylvester Lajos, şi din starea de decapitare este capabilă să se ridice - a afirmat Tamás Sándor, sâmbătă, în data de 21 august în Mestecănişul de la Reci, unde dezvelirea statuii restaurate a reprezentat momentul de debut al celei de a cincea ediţie a Zilelor Reci.

Ziua Sf. Ștefan comemorată cu focuri de veghe
Vineri, 20 august 2010

Cu ocazia zilei Sf. Ștefan, sărbătoare importantă a comunității maghiare, pe 20 august se vor aprinde în 30 de comune focuri de veghe.

20 de ani de dans popular
Marți, 17 august 2010

Ansamblul de Dansuri Trei Scaune îşi sărbătoreşte în septembrie 20 de ani de la înfiinţare. În perioada 21-23 septembrie se va organiza cu această ocazie un şir de evenimente în cadrul căreia vor fi invitaţi şi foşti membri ai ansamblului. Trupa Háromszék în aceste 20 de ani a susţinut peste 2000 de spectacole în toate oraşele mari ale Transilvaniei, dar a avut şi numeroase turnee şi în afara graniţelor

13 poduri vor fi reabilitate pe tronsonul Sfântu Gheorghe – Bixad
Vineri, 30 iulie 2010

Anul acesta pe DN12 vor fi reabilitate 13 poduri pe tronsonul Sfântu Gheorghe - Bixad. Lucrările au fost începute la jumătatea lunii iulie , deci pe acest tronson ne putem aştepta la restricţii de circulaţie. Consiliul Judeţean Covasna solicită înţelegere din partea populaţiei şi a conducătorilor auto.

De la pălăria-şarpelui până la mânătarca
Marți, 20 iulie 2010

Tabăra culegătorilor profesionişti de ciuperci este considerată un eveniment aparte chiar în întreaga Europa.

S-a înfinţat Asociaţia „Angustia” – Scaunul Kézdi în programul LEADER
Vineri, 16 iulie 2010

În mijlocul lunii iulie, la Estelnic, s-a înfiinţat Asociaţia „Angustia” , care întruneşte entităţile interesate de programul LEADER: administraţiile, organizaţiile civile, întreprinzătorii şi Consiliul Judeţean Covasna.

Sprijin financiar pentru localităţile inundate
Miercuri, 14 iulie 2010

Consiliul Judeţean Covasna în cadrul şedinţei ordinare din luna iulie propune acordarea unui sprijin urgent pentru diminuarea efectelor pagubelor produse de inundații pe teritoriul județului Covasna – ne-a informat preşedintele Tamás Sándor.

Primul composesorat înregistrat ca şi grup producător este din judeţul Covasna
Joi, 8 iulie 2010

Noua lege a vânătorii, problema retrocedării, predarea drumurilor forestiere – printre altele acestea au fost cele mai importante teme discutate joi la Sfântu Gheorghe, la întâlnirea reprezentanţilor composesoratelor din judeţele Harghita şi Covasna.

Spitale din Covasna, predate autorităţilor locale
Marți, 29 iunie 2010

În prezenţa ministrului Sănătăţii, CSEKE Attila s-au semnat luni după-amiază la Sfântu Gheorghe protocoalele de predare-primire a spitalelor din judeţul Covasna. Astfel, managementul Spitalului Judeţean Fogolyan Kristof a trecut la Consiliul Judeţean Covasna, respectiv, cel al spitalelor oraşelor Târgu Secuiesc şi Covasna au trecut la autorităţile locale.

Niciodată nu putem fi atât de săraci încât să nu-i putem ajuta pe ceilalţi
Marți, 22 iunie 2010

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez, vor organiza tabără pentru copiii sinistraţiilor inundaţiilor din Ungaria.

Noutăți