Sunteți aici: » Știri

Știri

Ziua Europei 2010
Marți, 11 mai 2010


Centrul de Informare Europe Direct, din cadrul Consiliului Județean Covasna, a organizat și anul acesta, cu ocazia Zilei Europei, tradiționala competiție între liceele județului nostru.

Succesul Ţinutului Secuiesc depinde de succesul învăţământului
Vineri, 7 mai 2010

„Succesul Ţinutului Secuiesc depinde de măsura în care pot colabora judeţele Covasna şi Harghita“ – a declarat viceprim-ministrul Markó Béla, la Sfântu-Gheorghe, la cea de-a patra ediţie a forumului profesional „Ţinutul Secuiesc, o regiune de succes“.

Sâmbătă, 1 mai 2010

Centrul de Cultură al Judeţului Covasna continuă tradiţia sărbătorii populare de pe Creasta Pivniţa Uriaşului de lângă localitatea Moacşa. Este vorba de o reunire a tuturor valorilor de ieri şi de azi, în toată diversitatea lor, care merită păstrate şi promovate.

Reabilitarea spitalului
Joi, 29 aprilie 2010
Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, vicepreședinții Consiliului Județean Covasna, Henning László și Demeter János, administratorul public al județului Covasna, Klárik László.
Codicele Apor s-a întors la Muzeul Naţional Secuiesc
Joi, 22 aprilie 2010Codicele Apor cel mai valoros document cu o vechime de 500 de ani din colecţia Muzeului Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, restaurat recent la Budapesta, a fost readus în judeţul Covasna. Codicele a fost prezentat joi publicului în Sala Bartók al muzeului.

Promisiuni îndeplinite
Miercuri, 21 aprilie 2010

Ministrul sănătății, dl. Cseke Attila și-a îndeplinit promisiunile făcute cu ocazia vizitei sale oficiale din martie - a declarat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, informându-ne că unitățile sanitare din județ vor primi 1.935.000 lei.

Kőrösi Csoma Sándor şi promovarea valorilor universale
Joi, 15 aprilie 2010

În perioada 15-17 aprilie 2010 va avea loc aniversarea Zilelor Kőrösi Csoma Sándor. Datorită faptului că UNESCO a dedicat anul 2010 anul apropierii culturilor, evenimentul din acest an se va desfăşura sub înaltul patronaj al UNESCO.

Prima ediţie a bienalei de grafică
Joi, 8 aprilie 2010

Consiliul Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Covasna, Centrul de Creaţie Lăzarea Harghita, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna organizează un eveniment unic în regiunea noastră: un concurs de grafică pentru artişti profesionişti şi studenţi la universităţile de artă.

Ședință de consiliu la Cernat
Miercuri, 31 martie 2010

Consiliul Județean Covasna s-a întrunit pentru prima dată în acest mandat în teritoriu, consilierii au dezbătut proiectele de pe ordinea de zi la Casa de Cultură Bod Péter din Cernatul de Sus.

Pentru biblioteci publice mai atractive şi mai competitive
Marți, 30 martie 2010

Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” din Sf. Gheorghe şi astfel şi alte 18 de biblioteci publice covăsnene intră într-un program naţional de dotare a bibliotecilor publice cu mijloace de tehnică de calcul. Rezultatele selecţiei pentru runda a doua a programului „Biblionet – lumea în biblioteca mea” au fost comunicate de către Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, d-l Kelemen Hunor pe 25 martie 2010.

Poartă secuiească la Romexpo
Joi, 25 martie 2010

Standul brandului „Ţinutul Secuiesc” este prezent pentru a doua oară la târgul internaţional de turism din Bucureşti...

Noi oportunități de ocupare în mediul rural prin telework
Miercuri, 24 martie 2010

Pe teritoriul judeţului Covasna se derulează proiectul Noi oportunități de ocupare în mediul rural prin telework, proiect în cadrul căruia au fost inaugurate telecentrele din Malnaş si Breţcu.

Trupa de teatru Osonó în judeţul Hunedoara
Marți, 23 martie 2010

În zilele de 18-21 martie au fost organizate şapte spectacole în cadrul programului de parteneriat al Județului Covasna cu parteneri din judeţul Hunedoara în vederea realizării unor programe în domeniul cultural.

Este nevoie de schimbarea modului de finanţare în sistemul sanitar!
Vineri, 5 martie 2010

"Unul dintre primii paşi pe care trebuie să îi facem în acest sens chiar înainte de realizarea procesului de descentralizare a spitalelor este egalizarea tarifului pe caz ponderat"– a reiterat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila în cadrul unei vizite efectuate în judeţul Covasna.

Acasă tunul revoluționarului Gábor Áron
Vineri, 5 martie 2010

Vineri la ora 16 a ajuns acasă la Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe tunul turnat de revoluționarul pașoptist Gábor Áron.

Joi, 4 martie 2010

Autorităţile publice judeţene Harghita, Covasna şi Mureş colaborează de aproape 2 ani pentru mediatizarea brandului „Ţinutul Secuiesc” pornind de la aspectele culturale comune ale acestei regiuni. În acest spirit, ca o continuare a succesului obţinut la Bucureşti în cadrul Târgului de Turism Romexpo, vom continua prin participarea și la Târgul Internaţional de Turism Hungexpo, organizat la Budapesta începând din 4 martie 2010.

Bienala de Grafică ”Grafikai Szemle”
Miercuri, 3 martie 2010

Consiliul Jundeţean Harghita, Consiliul Judeţean Covasna, Centrul de Creaţie Lăzarea Harghita, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna organizează, între 17 mai-30 iulie 2010, Bienala de Grafică ”Grafikai Szemle”. Evenimentul este organizat sub patronajul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional şi al Domnului ministru Kelemen Hunor.

Covasna, pur autentic –  stand de promovare la Strasbourg
Vineri, 26 februarie 2010Județul Covasna va fi promovat cu un stand intitulat "Covasna, pur autentic" în Strasbourg. Expoziția va fi prezentată în cadrul sesiunii plenare a Congresului Puterilor Locale și Regionale în fața Hemicyclului Consiliului European. Vicepreședintele CJ Covasna dl. Demeter János a fost inițiatorul proiectului, încă de acum trei ani. Înainte de plecare expoziția a fost prezentată vineri în sala Albastră a Bibliotecii Județene presei și a consilierilor județeni.

Ministrul Turismului la Covasna
Vineri, 19 februarie 2010

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a vizitat vineri, 19 februarie judeţul Covasna. Ea a inaugurat Centrul de Informare Turistică din staţiunea Covasna, s-a plimbat cu sania la Comandău, a participat la învestirea noilor subprefecţi, a verificat starea lucrărilor la Şugaş-Băi şi a purtat discuţii cu autorităţile locale.

Mai mult din mai puțin – întâlnire cu primarii
Miercuri, 3 februarie 2010

Mai mult din mai puțin – acesta este criteriul pe baza căruia Consiliul Județean Covasna a repartizat sumele defalcate pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiilor, orașelor, comunelor – a declarat Tamás Sándor miercuri, 03. februarie, la întâlnirea cu primarii. Conform legii 80% din aceste sume sunt repartizate de Direcția Finanțelor Publice după un algoritm național, iar 20% este repartizat de Consiliul Județean Covasna.

Colaborare între Covasna şi Hunedoara
Joi, 28 ianuarie 2010

Centrul de Cultură al judeţului Covasna va fi partener cu instituţii şi organizaţii din judeţul Hunedoara într-un program care are drept scop sprijinirea parteneriatului între comunităţile celor două judeţe, respective între instituţiile culturale.

Undă verde pentru proiectul integrat de gestionare a deşeurilor
Vineri, 22 ianuarie 2010

Procesul acceptării studiului de impact asupra mediului privind proiectul integrat de gestionare a deșeurilor în județul Covasna s-a finalizat cu o dezbatere publică care a fost organizată săptămâna trecută la Boroșneul Mare.

Mai mulți bani pentru centrul de vizitare de la Reci
Joi, 21 ianuarie 2010

La ședința extraordinară a Consiliului Județean Covasna din 21 ianuarie 2010 consilierii județeni au votat în unanimitate modificarea proiectului centrului de vizitare. Termenul de predare a proiectului care va fi înaintat în cadrul Programului Operaţional Sectorial ”Mediu” 2007-2013 este de 25 ianuarie.

Noi terenuri de joacă pentru copii din judeţul Covasna
Luni, 21 decembrie 2009

Consiliul Județean Covasna a alocat din bugetul propriu 100 000 lei pentru programul de înființare a terenurilor de joacă. Scopul acestui program este de a pune la dispoziţia copiilor câte un teren de joacă în fiecare localitate, în primul rând în satele în care nu exista până atunci un loc special amenajat pentru copii.

Luni, 7 decembrie 2009
Pod nou la Bodoc
Joi, 26 noiembrie 2009

Comuna Bodoc are de joi un nou pod, care a fost inaugurat în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. Tot joi Drumul Covasna – Comandău a intrat în grija CJ

Miercuri, 11 noiembrie 2009

La începutul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Covasna din data de 11 noiembrie 2009 s-a pus problema revocării hotărârii respective, însă consilierii au hotărât în unanimitate că în spiritul procesului demarat în descentralizarea administrațiilor publice locale, vor solicita hotărârea instanței.

Joi, 5 noiembrie 2009

Județul Covasna este pe primul loc în ceea ce privește închiderea depozitelor de deșeuri în zona rurală – a subliniat joi președintele CJ Covasna, dl. Tamás Sándor, cu ocazia înfiinţării Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Covasna.

Standul Ținutului Secuiesc la Târgul de turism
Joi, 8 octombrie 2009

Standul Ținutul Secuiesc din cadrul târgului de turism Romexpo 2009 a avut succes încă din prima zi. Președintele Consiliului Județean Harghita dl. Borboly Csaba, candidatul UDMR la președinție, deputat de Harghita dl Kelemen Hunor, și președintele Consiliului Județean Covasna dl. Tamás Sándor au evidențiat importanța colaborării dintre cele două județe, respectiv oportunitatea oferită de amenajarea unui stand comun în cadrul târgului.

Noutăți