Sunteți aici: » Știri

Știri

Împreună pentru Covasna Verde - Am curățat albia Râului Negru în zona Tg. Secuiesc  
Duminică, 30 mai 2021

Sâmbătă, 29 mai, aproximativ o mie de voluntari au adunat deşeurile în zona Tg. Secuiesc, curățând astfel albia Râului Negru dar și afluenții. Majoritatea voluntarilor au fost tineri, dar au participat și familii întregi, adulți cărora le pasă de mediul înconjurător, răspunzând la invitația tinerilor din Lemnia, acțiunea fiind parte integrantă a mișcării Covasna Verde, lansată de Consiliul Județean Covasna. În cadrul acțiunii de sâmbătă au fost umpluţi cu deșeuri 6.000 de saci, deșeurile colectate fiind transportate la centrul din Leț. Pe lângă PET-uri, doze de aluminiu, sticle şi deșeuri rămase din construcții, voluntarii au găsit și un frigider sau o canapea aruncate pe malul râului.

Proiecte de dezvoltare adoptate de Consiliul Județean Covasna
Joi, 27 mai 2021

Proiecte județene de dezvoltare şi îmbunătățire a sistemului de sănătate au fost principalele teme vizate de Consiliul Județean Covasna, întrunit joi într-o ședință online. În cadrul ședinței s-a prezentat și a fost adoptat și Raportul anual cu privire la modul de îndeplinire a atribuțiilor proprii și a hotărârilor Consiliului Județean Covasna, în anul 2020.

Județul Covasna – un județ curat!
Luni, 17 mai 2021

La inițiativa Asociației de Tineret din Lemnia, pe 29 mai se organizează o amplă acțiune de curățenie în zona municipiului Tg. Secuiesc, în care 700 de voluntari vor colecta deșeurile din 10 comune și 1 oraș, pe malurile  Râului Negru pe o distanță de 33 km, respectiv pe malurile celor 12 afluenți pe o distanță de 153 de km. Proiectul face parte din programul Un ţinut curat, Un ţinut bogat!, lansat de Consiliul Județean Covasna. Prima etapă a curățeniei a fost prezentată luni, în cadrul unei conferințe de presă la Ruseni, pe malul pârâului Cașin, aproape de locul unde se varsă în Râul Negru.    

Matinalii Digi FM se mută în județul Covasna
Miercuri, 12 mai 2021

La invitația Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, una dintre cele mai populare emisiuni radio de dimineață din țară, Matinalul Digi FM, ajunge în județul Covasna. Între 17-21 mai, pentru difuzarea programului de dimineață, Centrul de Informare Turistică din Sfântu Gheorghe se va transforma în studioul Digi FM.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean va fi modernizată
Marți, 11 mai 2021

Încep lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe și a amenajării cale de acces ambulanțe din cadrul Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din municipiul Sfântu Gheorghe. Luni, 10 mai a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de construcții și instalații cu firma Viaduct SRL, din județul Harghita.

La Micfalău reîncepe Programul ”Școală după școală”!
Joi, 6 mai 2021

Începând din 5 mai, 22 de elevi din comuna Micfalău vor beneficia din nou de Programul ”Școală după școală”, datorită unui parteneriat între Consiliul Județean Covasna, Primăria și Școala Generală ”Fejér Ákos” din localitate.

 

Miercuri, 21 aprilie 2021

Consultarea online, organizată de Consiliul Județean Covasna, a avut succes în rândul tinerilor, în primele 5 zile de la lansare fiind completată de peste 500 de persoane. Rezultatele chestionarului, adresat tinerilor români și maghiari, vor sta la baza planului de acțiune pentru tineretul covăsnean.

2021 este anul relansării socio-economice a judeţului Covasna
Vineri, 16 aprilie 2021

Consiliul Județean Covasna, întrunit online joi, 15 aprilie, a adoptat bugetul județului pentru anul 2021. Consilierii județeni au votat un buget orientat spre dezvoltare, 55% din venituri vor fi alocate pentru investiții publice, 45% vor merge pentru funcționare.

Judeţul Covasna va avea o echipă de hochei seniori
Vineri, 9 aprilie 2021

Consiliul Judeţean Covasna şi Primăriile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc vor înfiinţa un club de hochei, urmând ca lângă Arena Sepsi să fie construit şi un patinoar modern

Apel de participare - Strategii de marketing și comunicare în domeniul meşteşugurilor tradiţionale
Joi, 25 martie 2021

Consiliul Județean Covasna și Centrul de Cultură al Judeţului Covasna organizează un Curs destinat sprijinirii meşterilor tradiţionali. Cursul face parte din Programul Meşteşuguri Tradiţionale din Secuime – revitalizare prin digitizare şi promovare, un program finanţat de statele Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Investiții și dezvoltare locală
Miercuri, 24 martie 2021

Consiliul Județean Covasna, întrunit miercuri, 24 martie, în ședință online, a adoptat o serie de hotărâri referitoare la domeniul sănătăţii, respectiv legate de investiții și dezvoltare locală.

CJ Covasna îşi reafirmă sprijinul pentru Minority SafePack
Miercuri, 24 martie 2021

Miercuri, 24 martie, Consiliul Județean Covasna s-a întrunit online şi, la inițiativa președintelui Tamás Sándor, a adoptat o Declarație privind sprijinul pentru protecția minorităților naționale din Europa. Consiliul Județean Covasna este prima autoritate publică din România care a adoptat o Declarație, prin care îşi reafirmă sprijinul pentru Iniţiativa Cetăţenească Minority SafePack.

 UBB inițiază un parteneriat strategic cu autorităţile locale ale județului Covasna
Joi, 4 martie 2021

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Consiliul Județean Covasna și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe urmează să încheie un acord de parteneriat strategic. Pentru a stabili contextul acordului, la 3 martie a avut loc o întâlnire cu participarea prorectorilor UBB, dr. Soós Anna, prorector responsabil pentru educație-curriculum și dr. Markó Bálint, prorector responsabil pentru calitate, competitivitate, învățământ netradițional, respectiv preşedintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe Antal Árpád. La ședință a mai participat și dr. Cziprián-Kovács Loránd, director al extensiei UBB din Sfântu-Gheorghe, și dr. Csák László, coordonatorul specializării Administrație publică.

 Importanța informării cu date la zi a antreprenorilor din turismul covăsnean
Joi, 25 februarie 2021

Astăzi, mai mult ca oricând, antreprenorii din turism au nevoie nu doar de promovarea destinațiilor turistice, ci și de informare despre problemele și schimbările la zi din domeniu. În această direcție, a promovării și a informării este îndreptată și întreaga activitate a Asociației pentru Dezvoltarea Turismului din județul Covasna.

 Descentralizare și clarificare a domeniilor publice
Joi, 25 februarie 2021

Consiliul Județean Covasna, întrunit joi în ședință online, a adoptat în unanimitate o serie de hotărâri cu privire la clarificarea domeniilor publice, ideea de bază fiind descentralizarea.

O nouă finanțare din fonduri europene pentru Spitalul Județean de Urgență
Joi, 4 februarie 2021

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” a câștigat o nouă finanțare importantă pentru investiții și modernizare, prin Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa Prioritară 9. Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei Covid-19, în vederea creșterii capacității de gestionare a crizei sanitare.

Un obiectiv prioritar: localităţile rurale să devină un mediu atractiv
Joi, 28 ianuarie 2021

Programul Județean de Dezvoltare Locală este conceput să răspundă la nevoile specifice  comunităţilor  covăsnene. Cele nouă programe județene, adoptate de Consiliul Județean –  întrunit joi, 28 ianuarie – la Biblioteca Județeană, fac parte integrantă dintr-un plan de dezvoltare pe termen lung.

Start-up Now, un program de succes în județul Covasna
Sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Proiectul Start Up Now – Dezvoltare prin antreprenoriat pentru Regiunea Centru, finanțat din fonduri europene, s-a încheiat cu succes. La conferința de închidere, din data de 15 ianuarie, în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Covasna, au fost prezentata rezultatele programului. 

Angajații DGASPC Covasna își vor primi salariile restante
Joi, 26 noiembrie 2020

Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Județul Covasna își vor primi salariile restante, cel târziu până în 3 decembrie – au anunțat miercuri președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor și directorul general al DGASPC Covasna, Vass Mária.

Avem un nou consiliu constituit
Joi, 22 octombrie 2020

Joi s-a desfășurat ceremonia de constituire a Consiliului Județean Covasna, în cadrul căreia au depus jurământul președintele și consilierii județeni ale căror mandate au fost validate.

Cuvântul cheie al viitorului este colaborarea regională
Marți, 22 septembrie 2020

Construcţia Aeroportului Internaţional de la Braşov înregistrează un avans de peste o lună faţă de graficul de execuţie

În prezenţa preşedinţilor Consiliilor Judeţene Braşov şi Covasna, şi a primarilor municipiilor Braşov şi Sfântu Gheorghe, luni a avut loc o vizită de lucru urmată de o conferinţă de presă pe şantierul Aeroportului Internaţional Ghimbav.

Școală Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe va fi reabilitată
Vineri, 11 septembrie 2020

La începutul lunii octombrie, Consiliul Județean Covasna va semna un nou contract de finanțare în cadrul unui proiect european, conform planificărilor din calendarul de activități. Ultimele documente actualizate ale proiectului Extindere, modernizare Școală Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe și Demolare Garaj și Magazie” au fost depuse la Agenția pentru Dezvoltare Regională CENTRU din Alba Iulia, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Amenajarea a încă două refugii montane pe traseele turistice din județul Covasna
Marți, 8 septembrie 2020

În luna august, în județul Covasna au fost finalizate încă două refugii montane, prin Serviciul Public Județean Salvamont Covasna, care funcționează în subordinea Consiliului Județean Covasna. În total, sunt disponibile patru astfel de refugii pentru cei care fac drumeții în județul Covasna. Căsuțele din lemn pot oferi adăpost pentru 4-8 persoane în caz de vreme rea, răni suferite sau alte pericole.

Și anul acesta vom avea grijă ca Primul ghiozdan să fie plin
Marți, 8 septembrie 2020

În anul școlar 2020-2021, Consiliul Județean Covasna va asigura ghiozdane cu rechizitele şcolare necesare, pentru 2.227 elevi din clasa pregătitoare. Pachetul conține câte un ghiozdan, model diferit pentru fete și băieți, prevăzut cu etichetă pentru nume, creioane grafit și creioane colorate, un penar, o cutie pentru sandwich și un caiețel pentru mesaje.

Fonduri alocate pentru lucrări de reparare a distrugerilor cauzate de inundaţii
Joi, 3 septembrie 2020

Județul Covasna a primit 6.745.000 de lei din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru unele unități administrativ-teritoriale, afectate de calamitățile naturale. Consiliul Județean Covasna și Instituția Prefectului – Județul Covasna au solicitat împreună alocarea fondurilor pentru lucrările urgente, necesare după ploile torențiale din luna iulie.

A început procesul prin care localitățile covăsnene pot obține Atestatul de stațiuni turistice de interes local
Joi, 27 august 2020

La începutul acestei săptămâni, Consiliului Județean Covasna a găzduit o discuție privind procesul prin care se poate obține atestarea localităților ca stațiuni turistice de interes local. Această atestare merită obținută pentru că deținerea ei facilitează accesul la noile proiecte de finanțare lansate de UE. În județul nostru, orașul Covasna și Băile Bálványos sunt stațiuni turistice de interes național, însă nici o localitate nu are statut de stațiune turistică de interes local.

Se realizează una dintre cele mai importante investiții din județ
Joi, 6 august 2020

Până în anul 2030, în 95% din localitățile județului Covasna va fi construită rețeaua de apă, iar în 75% va fi construit sistemul de canalizare. Master planul actualizat al acestui proiect a fost acceptat de Consiliul Județean Covasna în ședința de consiliu de joi, 6 august.

Influencerii din București au promovat județul Covasna
Miercuri, 5 august 2020

Zece bloggeri populari au vizitat județul Covasna la sfârșitul lunii iulie, la invitația Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, ca parte a campaniei Visit Covasna Safe Place.

Să facem excursii în țara noastră: Mesajul prințului Charles a fost prezentat la Valea Zălanului
Marți, 4 august 2020

Prințul Charles de Wales încurajează turismul intern, explorarea valorilor culturale și naturale ale României. Scurtmetrajul a fost prezentat în data de 4 august la proprietățile sale din Valea Zălanului, ca parte a unei campanii de susținere a turismului din România.

Noutăți