Itt vagy: » Hírek

Hírek

Folytatódik a kórház korszerűsítése
2012. március 21., szerda

Közel 5,4 millió lejjel bővül Kovászna megye, és közvetve a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház költségvetése, a Ritli László Egészségügyi Miniszter által jóváhagyott támogatás révén.

Gyűjteményeket, vándorkiállításokat akarnak
2012. március 17., szombat

Képzőművészek, múzeumigazgatók, művészettörténészek és önkormányzati vezetők tárgyaltak Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Múzeum létrehozásáról.

Korszerűsödhet a gazdalajstrom
2012. március 13., kedd

Komoly előrelépést hozhat a mezőgazdasági területek és a haszonállatok nyilvántartásában, az a számítástechnikai nyilvántartási rendszer, amelyet kedden, március 13-án mutattak be Kovászna Megye Tanácsának székhelyén.

Bod Péter emlékév a könyvtárban is
2012. február 23., csütörtök

Sepsiszentgyörgyön, a 300 éve született Bod Péter nevét viselő megyei könyvtárban díjazták a Könyvkaland verseny nyerteseit.

Kezdetét vette a Bod Péter Emlékév
2012. február 22., szerda

Diszkrét, de komoly érdeklődés kísérte ünnepséggel vette kezdetét szerdán, 2012. február 22-én, Csernáton községben a Bod Péter Emlékév rendezvénysorozat.

Térfigyelő kamerákat szerelnek a megyehatárra
2012. február 10., péntek

Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke aláírta a Brahms Internațional elnevezésű, brassói székhelyű szakvállalattal azt a szerződést, amely értelmében a cég vállalja, hogy térfigyelő kamerákat helyez el a megye négy településén.

Összefognak a Sepsi BC-ért
2012. február 9., csütörtök

Sepsiszentgyörgy A osztályos női kosárlabda csapata, a Sepsi BC helyzetének rendezési lehetőségeiről szerveztek sajtóértekezletet csütörtökön Kovászna Megye Tanácsának székhelyén.

Sepsiszentgyörgy győzött
2012. február 5., vasárnap

A sepsiszentgyörgyi csapat győzelmével ért véget a Kárpát Kupa: az 1996-ban alapított női kézilabda megmérettetést először tartották Háromszéken. Február 4-5 között a Szabó Kati Sportcsarnokban felvidéki, kárpátaljai, magyarországi és erdélyi csapatok küzdöttek a kupáért.

Incze László nevét veszi fel a múzeum
2012. február 2., csütörtök

„Napra pontosan március harmadikán, 40 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a múzeum, amely Incze László munkájának köszönheti létét” – nyitotta meg Kovászna Megye Tanácsának Kézdivásárhelyre kihelyezett ülését Tamás Sándor elnök.

Több pénz a székely gazdáknak
2012. január 27., péntek

„Növelni akarjuk a sikeresen elbírált mezőgazdasági és állattenyésztési pályázatok számát" – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

2011. december 29., csütörtök

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, valamint a helyi elöljárók jelenlétében mutatta be csütörtökön Fodor István, Bodok község polgármestere azt a három haszongépjárművet, melyeket az önkormányzat az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR), 322-es tengelye keretén belül elnyert támogatásból vásároltak.

2011. december 22., csütörtök

Az ünnepek előtt fejezték be Kovászna megyében az Európai Unió Készenléti Alapjából szárazó élelmiszercsomagok kiosztását. A rászorulók ezúttal nem csak lisztet, hanem más tartós élelmiszereket is: tejport, kukoricalisztet, laskaféléket, rizset és kekszet kaptak.

2011. december 21., szerda

Rezidens orvosokkal, többek közt onkológus és gyerekgyógyásszal is gazdagodik a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház személyzete – erről döntött Kovászna Megye Tanács az év utolsó, rendes ülésén.

2011. december 19., hétfő

Négy medencében, számos tartályban, bonyolult csőrendszerben tisztul a gidófalviak vize: a községhez tartozó településeken szűrt, európai uniós szabványoknak megfelelő ivóvíz folyik.

2011. december 16., péntek

A költségvetés kiegészítésből Kovászna megye 4 178 000 lejes támogatást kapott a 7. kormányrendelet keretében elkezdett munkák folytatására.

2011. november 30., szerda

„Bízom a hazai igazságszolgáltatás pártatlanságában, annak ellenére, hogy vannak olyan esetek, amelyekben kétségeim vannak az objektivitást illetően” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a testület november 30-i soros ülésén.

2011. november 28., hétfő

Több, mint száz érdeklődő, köztük Kovászna Megye Tanácsának képviselői, Tamás Sándor elnök és Demeter János alelnök jelenlétében vette át Demeter Zoltán a baróti Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesület titkára, Kovács Erzsébettől, a csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány képviselőjétől, azt az oklevelet, amely mostantól hivatalosan is bizonyítja, hogy a köpeci szil, több mint 13 ezer szavazatot összegyűjtve, az Év Fája Romániában 2011 verseny győztese.

2011. november 26., szombat

Hétvégén személyesen ellenőrizte az útépítési munkálatokat Háromszéken Anca Boagiu szállítási miniszter. A tárcavezető elégedett volt a fejleményekkel, november 26-án, szombaton, Ozsdolán azt is elmondta, hogy a meglévő országutak karbantartására is lesz pénz.

2011. november 25., péntek

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Kovászna megyei szervezete Életmű Díjjal jutalmazta 26 háromszéki pedagógus munkásságát.

2011. november 20., vasárnap

Aldoboly írásos említésének 550. évfordulóját ünnepelték a sepsiszéki faluban, vasárnap, november 20-án.

2011. november 6., vasárnap

Az Otthonunk Háromszék program, azaz a Megyejárás Árkosra érkezett: a helyi emberekkel tartott nyílt beszélgetésen kiderült, hogy a település lakói elégedettek a község fejlődésével, emellett azonban nem feledkeztek meg a Glória forrásról sem.

2011. november 4., péntek

„Kovászna megyében összesen 6,5 millió eurót hívtunk le a Borvíz Útja programra: ebből a baróti strand elkészítésére 650.000 eurót fordítottunk. Ennek ellenére a helyi polgármester hozzáállása azért aggasztó, mert elutasította a beruházást, azzal az indokkal, hogy azt egy RMDSZ-es tanácselnök kezdeményezte.

2011. november 3., csütörtök

Az AER (Assembly of European Regions - Európai Régiók Közgyűlése) e-egészségüggyel foglalkozó munkacsoportja Kovásznán ülésezett november 3-án.

2011. október 24., hétfő

Az október 14-23 között szervezett Szeben Megyei Magyar Napok során Medgyesen, Nagyszebenben, Erzsébetvároson, Somogyomban, Vízaknán és még sok kis magyarlakta településen zajlottak különböző kulturális rendezvények a Szeben Megyei Magyar Napok égisze alatt.

2011. október 23., vasárnap

A Kós Károly által tervezett Székely Nemzeti Múzeum Háromszék egyik legjellegzetesebb és egyben leghíresebb épülete. Az épület a Finn Nemzeti Múzeumhoz hasonló elképzelés alapján született, hiszen már önmagában is a táj építészetére jellemző vonásokat összesíti.

2011. október 22., szombat


Az Elemzések a Székelyföldről című műhelykonferencia keretében, Árkoson, október 22–én, szombaton, jelentette be Tamás Sándor megyei önkormányzati vezető, hogy a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet székelyföldi irodát nyit Sepsiszentgyörgyön.

2011. október 21., péntek

„Abban, hogy a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum színvonalas kulturális intézmény lett, meghatározó szerepe van az intézmény alapítójának, majd későbbi igazgatójának, Incze Lászlónak.

2011. október 20., csütörtök

A rendőröknek van pisztolya és a törvényes keretek közt fogják is használni – közölte Dr. Ioan Aron, a Kovászna Megyei Rendőrség főfelügyelője, október 20-án, csütörtökön. A Sepsiszentgyörgyön, Kovászna Megye Tanácsának épületében zajló tanácskozáson a megye polgármesterei a rendőrség átszervezésével bekövetkezett változásokról számoltak be.

2011. október 18., kedd

Október 17-19. között a németországi Brandenburg régió küldöttsége munkalátogatást szervezett a Központi Fejlesztési Régióba. Egyik úticéluk Háromszék volt, ahol október 18-án, kedden, a megyei önkormányzat vezetőivel és helyi vállalkozókkal találkoztak.

2011. október 17., hétfő

Az idén második alkalommal sorra kerülő Év Fája Romániában verseny háromszéki „benevezettje”, a megközelítőleg háromszáz éves köpeci szil aljában gyülekeztek tegnap a megyei önkormányzat képviselői, a kezdeményező baróti Elveszett Világ Egyesület több képviselője, illetve a település apraja-nagyja, hogy tovább bátorítsák a szilre szavazókat. Az esemény az Otthonunk Háromszék elnevezésű programsorozat következő állomásának rendezvényéhez kapcsolódott.

Hírek