Itt vagy: » Hírek

Hírek

2011. március 7., hétfő

Három részre osztva, nagyjából három év alatt újítanák fel a Bod Péter Megyei Könyvtárat. A műemlék épület jelenlegi formájában nem felel meg a modern könyvtár követelményeinek.

2011. február 24., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa döntött: visszavásárolnák a málnásfürdői hotelt és annak környékét, valamint Bálványoson is visszaszereznék a borvizes medencéket.

2011. február 23., szerda

A megye legforgalmasabb útjai közé tartozó 121-es számú megyei út felújításának kivitelezési szerződését írták alá február 22-én, kedden délelőtt Imecsfalván. Tamás Sándor önkormányzati vezető elmondta: a munkálatokat javarészt helyi cégek végzik.

2011. február 10., csütörtök

Kovászna megye idei költségvetése idén több mint 52 millió euró, ennek több mint felét fejlesztésekre fordítja az önkormányzat.

2011. január 27., csütörtök

Könnyebb lesz az ügyintézés a magyarok számára: Kovászna Megye Tanácsánál bevezetik a magyar nyelvű űrlapok használatát. A régi „formulárok” utódjait a Szülőföld Alapnál megnyert pályázatból finanszírozza a megyei önkormányzat.

2011. január 27., csütörtök

A Székelyföldi stratégiai együttműködés című pályázatot ismertették január 27-ei sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatójukon Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Háromszéken ülésezik a Magyar Országgyűlés Ifjúsági Albizottsága
2011. január 25., kedd

Hétvégén Sepsiszentgyörgyön tartja kihelyezett ülését a Magyar Országgyűlés Ifjúsági Albizottsága – jelentette be Grüman Róbert a HÁRIT elnöke.

Pályázatdömping Háromszékről
2011. január 14., péntek

Az elmúlt évek statisztikáihoz képest is jelentős számú pályázatot készítettek elő Kovászna megyében: az Országos Infrastrukturális Fejlesztési Program az 577-es illetve a 7-es kormányprogramok helyét veszi át.

Idén több pénzt kapnak a községek
2011. január 12., szerda

Kovászna Megye Tanácsa idei első ülésén elfogadta a hozzáadott értékadóból visszaosztott összegek 20 százalékának elosztását, a január 12-én, szerdán tartott tanácsülés előtt a megye összes polgármesterével is egyeztettettek az összegekről.

Közös székely megemlékezés a madéfalvi veszedelemről
2011. január 8., szombat

Először ünnepelték együtt Székelyföld elöljárói az 1764-es madéfalvi veszedelem évfordulóját: a 2011. január 7-i megemlékezésen Hargita, Maros és Kovászna megye tanácsának elnöke közösen vett részt.

7,55 millió lejt kapott Kovászna megye
2010. december 30., csütörtök

A tartalékalapból szavazott meg a kormány Háromszéknek újabb összegeket, Kovászna megye összesen 7.550.000 lejt kapott, ebből 200.000 lejt az árvizek és természeti csapások okozta károk elhárítására fordíthatnak. Kovászna Megye Tanácsa a tartalékalapból 3.500.000 lejt kapott, a megyeszékhelynek 2.300.000 lejt szavazott meg kedd este a kormány.

Újabb kormánypénzek Háromszéknek
2010. december 28., kedd

3.500.000 lejt hagyott jóvá a kormány Háromszéknek, a hozzáadott értékadóból (TVA) visszaosztott összegekből. Országszinten 107.492.000 lejt osztottak vissza a megyéknek infrastruktúrafejlesztésre és vidéki települések sportbázisainak felépítésére.

Bölöni csomagosztás
2010. december 23., csütörtök

A Kovászna Megye Tanács keretében működő Europe Direct munkatársai és a Háromszéki Diákönkormányzat önkéntesei december 22-én 30 bölöni rászorulónak osztottak karácsonyi ajándékcsomagot.

Dolgozik a Csomád – Bálványos közösségfejlesztési egyesület
2010. december 22., szerda

Hargita és Kovászna Megye Tanácsa is 25 - 25 000 lejt különített el a két megyét átölelő közösségfejlesztési egyesület létrehozására. A csütörtökön elfogadott tanácshatározat értelmében Klárik László megyemenedzser és Albert Zoltán, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársa képviselik megyénket az egyesületben.

Szabad március 15-e
2010. december 22., szerda

Kovászna Megye Tanácsa ez évi utolsó ülésén kitüntette Bakk-Dávid Tímeát, a Transindex szerkesztőjét. A fiatal újságíró volt az, aki elnyerte az Európai Bizottság 2010. Európai Év Újságírója romániai díját, az Árvák, szülőkkel - Mi történik a kórházban elhagyott gyerekekkel? című írásával.

Fürdőt és sípályát avatott, szerződéseket írt alá Elena Udrea
2010. december 18., szombat

Hétvégén Kovászna megyébe érkezett Elena Udrea turisztikai és regionális fejlesztési miniszter. Látogatásának célja az újjáépített hatolykai fürdő felavatása, több Sepsiszentgyörgyöt érintő finanszírozási szerződés aláírása és a sugásfürdői sípálya megnyitása volt.

Európai Karcsony
2010. december 17., péntek

Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Diákönkormányzat önkéntesei december 17-én 17.00 órától, a Tamási Áron színházzal szemben felállított sátorban, meleg teával és pogácsával lepték meg a sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár látogatóit.

Több pénz lesz a kórházra
2010. december 16., csütörtök

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház jövő évi felújításának értéke elérheti a 20 millió eurót is, jelentette be Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Választható tantárgy lehetne a székelység története
2010. december 15., szerda

Tamás Sándor és Borboly Csaba önkormányzati vezetők kezdeményezik, hogy az iskolákban választható tantárgy legyen a székelység története.

Nemsokára nyolcan lesznek
2010. december 13., hétfő

102. születésnapját ünnepelte a mikóújfalusi Dobricza Gyula. Az alacsony termetű Gyula bácsi ma is aktív: az állatokat ő látja el, ősszel ő szüreteli az unokáknak a málnát.

Látáskárosult zongoraművész Háromszéken
2010. december 10., péntek

A sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztény Alapítvány által működtetett Írisz Házban nyílt kiállítás a fogyatékkal élő fiatalok által készített alkotásokból.

Barót nélkül nehéz lesz
2010. december 9., csütörtök

A baróti kórház sorsáról tárgyaltak december 9-én, csütörtökön az erdővidéki polgármesterek, a megyei tanács és az egészségügyi intézmények képviselői, ahol kiderült: a környékbeli polgármesterek készek saját költségvetésükből hozzájárulni az intézmény fenntartásához.

Nem lesznek leépítések Hídvégen
2010. december 9., csütörtök

A Hídvégi Idősek Otthona Kovászna Megye Tanácsának gondozásából átkerült Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság fennhatóságába.

Több mint 1 milliárd eurót pályáznak
2010. december 7., kedd

December 7-én, szerdán Brassóban gyűléseztek a Központi Fejlesztési Régió képviselői. Az év utolsó gyűlésére Brassó Megye Tanácsának épületében került sor.

Van magyar jövő Hunyad megyében
2010. december 5., vasárnap

77 rendezvény, több mint 5000 résztvevő, 40 együttműködő intézmény és szervezet jelenti számokban az egyéves Székelyföld-Szórvány Partnerséget, amelyet a háromszéki és Hunyad megyei magyarok kötöttek 2009 decemberében.

Többet egyeztet az orvosokkal a kórház új menedzsere
2010. december 3., péntek

Tamás Sándor önkormányzati vezető hivatalosan is beiktatta tisztségébe András – Nagy Róbertet a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház új menedzserét. Az új igazgató december 3-án, pénteken irodájában tartott sajtótájékoztatót.

Tabără: több tej és hús kell
2010. november 27., szombat

Közel négy órás találkozón vett részt szombaton Valeriu Tabără mezőgazdasági miniszter Sepsiszentgyörgyön. A háromszéki gazdákkal folytatott beszélgetések első sorban a szubvenciókat érintették.

Kapumentő program indul Háromszéken
2010. november 27., szombat

Háromszék egyik legkisebb faluja, az Olt jobb partján fekvő Sepsizoltán szombaton délelőtt különleges kapuavatás helyszíne volt.

András-Nagy Róbert a megyei kórház új menedzsere
2010. november 26., péntek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzseri vizsgájának eredményét november 26-án, pénteken közölték sajtótájékoztató keretében.

13 sportpályát építenek
2010. november 26., péntek

A bodoki sportpálya és a hozzátartozó épületegyüttes elkészülése után újabb munkálatot fejeztek be, ezúttal Bardocon.

Hírek