Itt vagy: » Hírek

Hírek

2011. május 5., csütörtök

Székelyföld, elsősorban magyar építészeti örökségének kulcskérdéseiről tartottak kerekasztal beszélgetést a megyeházán, május ötödikén, csütörtökön. A tanácskozáson részt vett Hegedüs Csilla, a kulturális és műemlékvédelmi miniszter tanácsosa is.

2011. május 4., szerda

A Tuzson János Általános Iskola elemistái énekeltek, a falubeliek koccintottak, kalácsot ettek az út átadásán.

2011. április 26., kedd

Közel egy éve került fel a YouTube videó megosztó portálra az a felvétel, amelyben a kökösi Gábor Áron emlékművet meggyalázzák.

2011. április 15., péntek

Az elmúlt év során az áradások komoly károkat okoztak megye szerte, hiszen gyakran a nehezen helyreállítható infrastruktúrát mosta el a víz.

2011. április 11., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa rendkívüli tanácsülésen döntött arról, hogy a megy hét fontos útja arra az időre, amíg felújítják, ideiglenesen a fejlesztési tárcához kerülhessen.

2011. április 8., péntek

Tavasztól kezdve a hivatalosa román mellett magyar választ is kapnak azok, akik anyanyelvükön fordulnak írásban a megyei tanácshoz – a hatékony többnyelvűségről Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a Magyar Nyelvhasználat Háromszéken címet viselő konferencián beszélt.

2011. április 7., csütörtök

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház új orvosi igazgatója dr. Antal Álmos, az ápolási igazgató szerepét Joós Ștefan látja el, míg a pénzügyekért Fülöp Árpád felel. Az új csapat április 7-én, a Vállalkozói Inkubátorházban tartott sajtótájékoztató keretében mutatkozott be.

2011. április 4., hétfő

A székelyföldi megyék – az eddigi turisztikai kiállításokon való közös megjelenéshez hasonlóan – Szolnokon is közös Székelyföld-standdal népszerűsítették a térséget a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Turisztikai Napok keretén belül megszervezett XIII. Utazási Kiállításon április 1-jén és 2-án.

2011. március 30., szerda

A Sikeres Székelyföld konferenciasorozat ez évi első rendezvényét Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsának székhelyén szervezték meg március 30-án.

2011. március 29., kedd

Az elmúlt húsz év legjelentősebb minisztériumi támogatása érkezik idén a műemléképületek korszerűsítésére Kovászna megyébe idén, a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium jóvoltából – számolt be vasárnap, Sepsiszentgyörgyön Kelemen Hunor tárcavezető.

2011. március 24., csütörtök

A Kovásznát és Kézdivásárhelyt összekötő megyei úton ma reggel kezdték meg a munkát. A kockaköves szakaszból az első darabot Tamás Sándor, Kovászna Megye tanácsának elnöke személyesen szedte fel.

2011. március 22., kedd

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium idén is hathatósan támogatja megyénket. Borbély László most is betartotta adott szavát: megyénk, a tavalyi árvízkárok utáni pénzalapok leosztásakor 13,6 millió lej értékben kapott támogatást.

2011. március 21., hétfő

Csernáton híres szülötteinek listájáról hosszú ideig mellőzték Végh Antalt. Az 1848-as ágyúöntő Gábor Áron mellett dolgozott és méltán tartották afféle székely feltalálónak.

2011. március 17., csütörtök

Hat lakásba költözhetnek mikóújfalusi fiatal családok: az ANL program keretében elkészült új tömbházat jövő héten vehetik használatba.

Folytatják a fejlesztési munkálatokat
2011. március 17., csütörtök

12.030.000 lejt kaptak a háromszékiek a 2006/7-es kormányrendelet alapján folyó munkálatok befejezésére.

2011. március 16., szerda

Tervezés, tárgyalás és kivitelezés helyett kicsit szokatlanabb munkanapja volt március 16-án a megyei tanács vezetőségének: az intézményt napközisek látogatták meg.

2011. március 15., kedd

A március 15-i események a székely zászló felvonásával kezdődtek a megyeszékhelyen.

2011. március 15., kedd

Több mint 8 000 ember gyűlt össze Kézdivásárhely főterén március 15-ét megünnepelni, a sepsiszentgyörgyi rendezvényen pedig megközelítőleg 6 000 ember vett részt.

2011. március 14., hétfő

Az erdélyi 1848 szorosan összefonódik a bodvaji vashámor történetével: az ipartörténeti emlék egyben kegyhely is, ahol minden évben emlékeznek a szabadságharcra.

2011. március 9., szerda

A falu papírmunkáinak lebonyolítója, beszerező, iskolásokat és nyugdíjasokat fuvarozó sofőr, aki kiváltja az idősek gyógyszereit a patikából, segít ahol tud: ez a falugondnok.

2011. március 9., szerda

Kovászna Megye Tanácsa négy évvel ezelőtt hirdetett meg először pályázatot szociális tevékenységgel foglalkozó szervezetek támogatására, első évben két, tavaly öt szervezet hat féle tevékenységre kapott finanszírozást. Idén 150.000 lejről 200.000 lejre növeltük az alapot – jelentette be Tamás Sándor.

2011. március 7., hétfő

Három részre osztva, nagyjából három év alatt újítanák fel a Bod Péter Megyei Könyvtárat. A műemlék épület jelenlegi formájában nem felel meg a modern könyvtár követelményeinek.

2011. február 24., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa döntött: visszavásárolnák a málnásfürdői hotelt és annak környékét, valamint Bálványoson is visszaszereznék a borvizes medencéket.

2011. február 23., szerda

A megye legforgalmasabb útjai közé tartozó 121-es számú megyei út felújításának kivitelezési szerződését írták alá február 22-én, kedden délelőtt Imecsfalván. Tamás Sándor önkormányzati vezető elmondta: a munkálatokat javarészt helyi cégek végzik.

2011. február 10., csütörtök

Kovászna megye idei költségvetése idén több mint 52 millió euró, ennek több mint felét fejlesztésekre fordítja az önkormányzat.

2011. január 27., csütörtök

Könnyebb lesz az ügyintézés a magyarok számára: Kovászna Megye Tanácsánál bevezetik a magyar nyelvű űrlapok használatát. A régi „formulárok” utódjait a Szülőföld Alapnál megnyert pályázatból finanszírozza a megyei önkormányzat.

2011. január 27., csütörtök

A Székelyföldi stratégiai együttműködés című pályázatot ismertették január 27-ei sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatójukon Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Háromszéken ülésezik a Magyar Országgyűlés Ifjúsági Albizottsága
2011. január 25., kedd

Hétvégén Sepsiszentgyörgyön tartja kihelyezett ülését a Magyar Országgyűlés Ifjúsági Albizottsága – jelentette be Grüman Róbert a HÁRIT elnöke.

Pályázatdömping Háromszékről
2011. január 14., péntek

Az elmúlt évek statisztikáihoz képest is jelentős számú pályázatot készítettek elő Kovászna megyében: az Országos Infrastrukturális Fejlesztési Program az 577-es illetve a 7-es kormányprogramok helyét veszi át.

Idén több pénzt kapnak a községek
2011. január 12., szerda

Kovászna Megye Tanácsa idei első ülésén elfogadta a hozzáadott értékadóból visszaosztott összegek 20 százalékának elosztását, a január 12-én, szerdán tartott tanácsülés előtt a megye összes polgármesterével is egyeztettettek az összegekről.

Hírek