Itt vagy: » Hírek

Hírek

2009. július 15., szerda

Több, hasonló profillal rendelkező kis- és középvállalkozó biztosabb piaci pozíciót tud szert tenni egyesített erőkkel, azaz klaszterbe tömörülve. Sepsiszentgyörgyön az ASIMCOV már jó ideje dolgozik több klaszter kialakításán. Július 15-én, az Inkubátor Házban tartott klaszter előadáson hazai szakemberek beszéltek az ilyen jellegű társulás előnyeiről.

2009. július 14., kedd

Klárik László tájékoztatott a megyei utak javításának menetéről is, elmondta, jelenleg Sepsiszentgyörgy-Illyefalva, Sepsiszentgyörgy-Árkos, Sepsiszentgyörgy-Sugásfürdő, Gelence-Szentkatolna-Hatolyka-Csernáton, Lemhény-Kézdiszentlélek, Nagyajta-Barót-Vargyas-megyehatár, Barót-Bibarcfalva-Nagybacon-Mikóújfalu útvonalon végeznek útjavításokat.

2009. július 11., szombat

Folyatják a dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház felújítási munkálatait – tájékoztatta pénteken a megyei tanácsosokat Klárik László. A megyemenedzser elmondta, szerdán a sürgősségi ellátásnak is helyet adó C épületben kezdtek dolgozni, legsürgetőbb a műtők kialakítása, majd a 3. emeleten levő nőgyógyászati osztály felújítását kezdik.

2009. július 10., péntek

Kovászna megyéből Gelence, Kőröspatak, Bardócz és Bölön vesz részt az elektromos hálózatok bővítéséről szóló programban. Kovászna Megye Tanácsa pénteki rendkívüli ülésén jóváhagyta a Villamosítás 2007-2009 program keretén belül finanszírozásra javasolt pályázatok prioritási listáját.

Megkezdték a 12-es országút felújítását
2009. július 8., szerda

Kedden megkezdték a 12-es országút rehabilitációs munkálatait Kökös-Sepsiszentgyörgy-Sepsibükszád között – számolt be Klárik László. A megyemenedzser elmondta, a minisztérium arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a kivitelező cégnek, az UMB kft-nek két év alatt kell befejeznie a munkálatokat a Kökös-Maroshévíz útszakaszon.

Hírek