Itt vagy: » Hírek

Hírek

Összehangolt útjavítások – egyeztetés az országutakról
2009. szeptember 1., kedd

A Háromszéken áthaladó országutak javításáról egyeztettek a hét elején Tamás Sándor tanácselnök kezdeményezésére. „A találkozó elsődleges célja az egyeztetés volt, azt szerettük volna elérni, hogy a kivitelező cég vegye figyelembe a helyi közösségek igényeit és erre hajlandóságot is mutatott a tulajdonos. Többek között a munkálatok ütemezéséről, a lassítók felszereléséről, a bejáratok leaszfaltozásáról egyeztettünk a 12-es országút javítása kapcsán” – számolt be Tamás Sándor.

2009. augusztus 27., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa augusztus 27-i, csütörtöki soros ülésén elfogadta azt a határozatot is, melynek értelmében Hargita, Maros és Kovászna megyék közös projekt keretében dolgozzák ki a három megyét átfogó szociális stratégiát. A problémák feltérképezése érdekében a három Megyei Szociális- és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság a program keretében több felmérést is készít majd, valamint a jelenleg működő szociális ellátási rendszert is összehasonlítják. lej önrésszel járul hozzá.

Székelyföldi – márkanevet kap a pálinka és a kürtőskalács is
2009. augusztus 25., kedd

Nem csak a tradicionális, hanem bármilyen minőségi, Székelyföldön előállított termékre, szolgáltatásra alkalmaznák a Székelyföldi márkanevet – mondta el Tamás Sándor és Borboly Csaba. Kovászna és Hargita Megye Tanácsának elnökei, kedden, augusztus 25-én a Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón kifejtették: a Székelyföldi védjegy alkalmazása összesen 18 területen lesz lehetséges.

Őrtüzek Szent István ünnepén
2009. augusztus 20., csütörtök

Háromszéken több mint 30 községben gyújtottak lármafát augusztus 20-án, államalapító királyunk, Szent István tiszteletére. A Perkő hegyén este tíz órakor fellobbanó lángok adták a jelt az őrtüzek meggyújtásához, így a szent hegyen ünneplő tömeg a végigkísérhette a távolban fellángoló őrtüzeket.

2009. augusztus 18., kedd

Még van lehetőség bekapcsolódni az 577-es kormányrendelet által szabályozott községi utak javításáról szóló programba, arra kérem a települések vezetőit, hogy jöjjenek konkrét tervekkel – mondta Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke a keddi polgármestertalálkozón.

Óriáspalacsinta borvízzel
2009. augusztus 15., szombat

Idén is a kézdiszentkereszti Venus forrás nyerte a legjobb palackozatlan borvíz díjat. Szombaton 40 Kovászna és Hargita megyei településről származó ásványvíz versengett a Tündérek Bora címért, a harmadik alkalommal megszervezett Aquarius-on, a Borvíz Ünnepén, ahol díjazták a térség legjobb palackozatlan és palackozott borvizét. Ebben az évben a Kézdiszentkereszt iskolaudvara adott otthont a rendezvénynek.

Visszaélések az uniós pályázatok kiértékelésénél
2009. augusztus 3., hétfő

Kovászna megyéből 19 községi önkormányzat nyújtott be pályázatot az Országos Vidékfejlesztési Program utolsó kiírásának keretében – tájékoztatott Klárik László megyemenedzser, aki hétfői sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy politikai érdekek mentén, utólag megváltoztatták a részvételi feltételeket.

2009. július 15., szerda

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf kórház a legesélyesebb pályázó arra a 18,5 millió euróra, amelyet egészségügyi intézmények hívhatnak le a regionális fejlesztési alaptól – derült ki a Központi Fejlesztési Régió július 15-i közgyűlésén.

2009. július 15., szerda

Több, hasonló profillal rendelkező kis- és középvállalkozó biztosabb piaci pozíciót tud szert tenni egyesített erőkkel, azaz klaszterbe tömörülve. Sepsiszentgyörgyön az ASIMCOV már jó ideje dolgozik több klaszter kialakításán. Július 15-én, az Inkubátor Házban tartott klaszter előadáson hazai szakemberek beszéltek az ilyen jellegű társulás előnyeiről.

2009. július 14., kedd

Klárik László tájékoztatott a megyei utak javításának menetéről is, elmondta, jelenleg Sepsiszentgyörgy-Illyefalva, Sepsiszentgyörgy-Árkos, Sepsiszentgyörgy-Sugásfürdő, Gelence-Szentkatolna-Hatolyka-Csernáton, Lemhény-Kézdiszentlélek, Nagyajta-Barót-Vargyas-megyehatár, Barót-Bibarcfalva-Nagybacon-Mikóújfalu útvonalon végeznek útjavításokat.

2009. július 11., szombat

Folyatják a dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház felújítási munkálatait – tájékoztatta pénteken a megyei tanácsosokat Klárik László. A megyemenedzser elmondta, szerdán a sürgősségi ellátásnak is helyet adó C épületben kezdtek dolgozni, legsürgetőbb a műtők kialakítása, majd a 3. emeleten levő nőgyógyászati osztály felújítását kezdik.

2009. július 10., péntek

Kovászna megyéből Gelence, Kőröspatak, Bardócz és Bölön vesz részt az elektromos hálózatok bővítéséről szóló programban. Kovászna Megye Tanácsa pénteki rendkívüli ülésén jóváhagyta a Villamosítás 2007-2009 program keretén belül finanszírozásra javasolt pályázatok prioritási listáját.

Megkezdték a 12-es országút felújítását
2009. július 8., szerda

Kedden megkezdték a 12-es országút rehabilitációs munkálatait Kökös-Sepsiszentgyörgy-Sepsibükszád között – számolt be Klárik László. A megyemenedzser elmondta, a minisztérium arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a kivitelező cégnek, az UMB kft-nek két év alatt kell befejeznie a munkálatokat a Kökös-Maroshévíz útszakaszon.

Hírek