Itt vagy: » Hírek

Hírek

Átadták az esztelneki szennyvíztisztiót
2016. március 25., péntek

Szimbolikus gombnyomással indult el az esztelneki szennyvíztisztító: a községben az 5,5 millió lejes beruházás a csatornahálózatot is tartalmazza.

Módosult a határidő: négy nappal tovább lehet pályázni
2016. március 25., péntek

A IV. Székelyföldi Grafikai Biennále pályamunkáinak leadási határidejét négy nappal hosszabbították meg a szervezők, így a pályamunkák digitális reprodukciójának eredeti, 2016. március 25-i beküldési határideje helyett 2016. március 29-én éjfélig (24:00) lehet az alkotásokat feltölteni.

Távoli közelségben Székelyföld
2016. március 25., péntek

Egyedi színfoltja volt Székelyföld a március 3-6. között Budapesten megszervezett Utazás Kiállítás 2016 elnevezésű turisztikai kiállításnak, amelyen 28 ország 350 kiállítója vett részt.

2016. február 24., szerda

MEGHÍVÁS AZ ARS SACRA FESZTIVÁL RENDEZVÉNYHEZ CSATLAKOZÁSRA IDÉN A JUBILEUMI 10. ALKALOMMAL KERÜL SOR A PROGRAMSOROZATRA, MELYNEK IDŐPONTJA MINDEN ÉV SZEPTEMBERÉNEK HARMADIK HETE ARS SACRA FESZTIVÁL – 2016. SZEPTEMBER 17-25. NYITOTT TEMPLOMOK NAPJA – 2016. SZEPTEMBER 17. A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIHOZ KAPCSOLÓDVA

2016. február 5., péntek

A KOVÁSZNA Megye TURIZMUSÁÉRT Egyesület versenyvizsgát szervez, Kovászna Megye Tanácsának székhelyén.

2016. január 26., kedd

2015. november folyamán átvették mind a hat, A sürgősségi beavatkozások javítása nehezen megközelíthető területeken projekt keretén belül beszerzett, komplex, különleges rendeletetésű járművet.

2016. január 14., csütörtök

2015. november folyamán átvették mind a hat, „A sürgősségi beavatkozások javítása nehezen megközelíthető területeken” projekt keretén belül beszerzett, komplex különleges járművet.

Korszerű megyei kórház Háromszéken
2016. január 11., hétfő

December 21-én, hétfőn a megyei önkormányzat vezetői a sajtó munkatársaival együtt tekintették meg a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban zajló munkálatok eredményeit.

Már 90%-ban kész a kórház
2016. január 11., hétfő

2016. június 30-ig kell lezárni azokat az Európai Uniós projekteket, amelyeknek az eredeti határideje idén december 31. lett volna.

Összefogás eredménye a felújított dálnoki iskola
2016. január 11., hétfő

December 18-án, pénteken adták át a kívül-belül felújított dálnoki Darkó Jenő Általános Iskola épületét. A 404 ezer lej összértékű beruházáshoz Kovászna Megye Tanácsa 75 ezer lejjel járult hozza, az összeg másik részét a helyi önkormányzat állta. Ugyanakkor sokat dolgoztak a falubeliek is: épületfát hoztak, segítettek a munkálatok során.

Fogorvosi rendelőt és gyógyszertárat létesítenek Kommandón
2016. január 11., hétfő

Kommandón tartotta Kovászna Megye Tanácsa kihelyezett ülését, ahol a Sepsi SIC Sport Klub számára további 367 500 lejt szavazott meg. A testület a december 3-i ülésen a Székely Nemzeti Múzeum számára 32 ezer lejt voksolt: ebből az összegből Sepsiszentgyörgy központjában a képtár épületének tornyában található óraszerkezetet újítják fel.

40 évig nem okozhat problémát a hulladék Háromszéken
2015. október 7., szerda

Hulladékok szortírozására, szállítására, feldolgozására alkalmas speciális járművek, szelektív válogató csarnok, komposztáló tér és a hulladék tároló terület – a lécfalvi hulladékfeldolgozó Kovászna Megye Tanácsának legnagyobb értékű beruházása.

Nyelvi jogi konferencia Sepsiszentgyörgyön
2015. október 2., péntek

Regionális nyelvek és nyelvi jogok Európában témakörben tartottak hasznos előadásokat nemzetközi szakemberek szeptember 24-én, pénteken Kovászna Megye Tanácsának gyűléstermében, a megyei önkormányzat, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete és a Europe Direct Információs Központ által szervezett konferencián.

Megyezászlót kapott a felújított zabolai református templom
2015. október 2., péntek

Évek óta folyamatos felújítás alatt áll a Háromszék egyik legnagyobb műemléképületének számító zabolai református templom. Szeptember 27-én, vasárnap ünnepi istentisztelet keretében összegezték az elmúlt időszak törekvéseit, és tűzték ki Kovászna megye zászlóját az egyházi és a magyar nemzeti lobogó mellé.

2015. október 2., péntek

Az érettségi vizsgákon elért legmagasabb eredményért, illetve a képességfelmérő vizsgán nyújtott teljesítményükért díjazott összesen hét diákot Kovászna Megye Tanácsa.

2015. szeptember 29., kedd

A KOVÁSZNA MEGYE TURIZMUSÁÉRT EGYESÜLET versenyvizsgát szervez, Kovászna Megye Tanácsának székhelyén, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület tehnikai apparátusának turisztikai programok irodájának tanácsosi állásának betöltésére.

Aquarius 2015
2015. szeptember 7., hétfő

AQUARIUS – A BORVÍZ ÜNNEPE

2015. SZEPTEMBER 12, KOVÁSZNA, Kőrösi Csoma Sándor tér

Zajlik az útépítés
2015. szeptember 7., hétfő

Kovászna megye további 6,5 millió lejt fordíthat a megyei és községi utak javítására a költségvetés módosítását követően.

2015. július 17., péntek

Megnyílt a Varázsképek, Székelyföld címet viselő tárlat augusztus 7-én, szerdán a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár kiállítótermében. A testvérmegyei kapcsolatok mentén szervezett esemény lebonyolításában Kovászna Megye Tanácsa, Békés Megye Önkormányzata, a Camera Club Siculorum, valamint a KépVidék Alkotócsoport működött együtt.

2015. július 17., péntek

Kovászna Megye Tanácsának irányításával megvalósuló hulladékgazdálkodási projekt keretében augusztus 28-án, szerdán átadják az átalakított, korszerűsített lerakatot.

2015. július 17., péntek

Rég dédelgetett vágya teljesült a csomakőrösieknek: a falu kovásznai szélén folyó patak fölött új híd vezet át, így a szekerek, traktorok a betakarítás környéki esős időben is problémamentesen érnek a mezőről haza.

2015. július 17., péntek

Kovászna Megye Tanácsának idei egyik legsikeresebb projektjének számít az Iskolatáska program, amelyet szeptember 10-én, kedden zártak le: ekkor adták át az iskolatáskákat az oktatási intézmények igazgatóinak.

2015. július 17., péntek

Háromszéken, Barátoson, Orbaiteleken, Pákéban valamint Kommandón végeztek szűrővizsgálatokat Magyarországról érkező orvosok. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház orvosai és asszisztensei ingyenesen mérték fel a vidéki települések lakóinak egészségi állapotát.

2015. július 17., péntek

Visit Háromszék – azaz Látogasd meg Háromszéket címmel indított oldalt Kovászna Megye Tanácsának egyik önkéntese, Máthé Zoltán. Az oldal bemutatására Háromszék Vármegye alakulásának 137. évfordulóján került sor.

Beszámoltak a megyei és városi fejlesztésekről
2015. július 16., csütörtök

Július 1-én, szerdán sajtótájékoztató keretén belül ismertették a Regionális Operatív Programból finanszírozott Kovászna megyei és sepsiszentgyörgyi beruházásokat.

Az alma, és ami kíséri
2015. július 16., csütörtök

Örvendünk, hogy a mikóújfalusi gyerekek is komoly eredményt értek el a megyei tanács által rendezett rajzversenyen, hiszen ezáltal is nyilvánvalóvá válik, hogy az oktatás színvonala és a diákok képességei is azonosak a városi tanulókéval.

Malomból szálláshelyet
2015. július 16., csütörtök

Ika várának közelében, három faház, egy közösségi funkciókat ellátó csűr, egy sütő és a felújított vízimalomból álló skanzen várja az idelátogatókat, amelyekben több mint 50 vendég számára tudnak szállást nyújtani.

Katasztrófavédelmi egységet hoznak létre Baróton
2015. július 16., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa negyed millió lejjel támogatja a Kommandó és Papolc közötti útszakasz felújítását, valamint 200 000 lejjel járul hozza, hogy Baróton a katasztrófavédelmi egység munkapontot nyisson és a járművek részére garázst építsenek – döntött a megyei önkormányzat testülete július 10-én, pénteken, rendkívüli tanácsülésen.

A Kovászna megyei természetvédelmi területek hatékonyabb menedzsmentjéért
2015. július 16., csütörtök

Természetvédelmi területek menedzsmentje témájú képzésen vett részt a Természetvédelmi, Vidékfejlesztési és Hegyimentő Megyei Központot csapata és Kovászna Megye Tanácsának 3 szakembere.

Hírek