Itt vagy: » Hírek

Hírek

A jólét alapja: a mezőgazdasági szövetkezet létrehozása
2015. február 23., hétfő

A mezőgazdaságban felmerülő aktuális kérdésekről tárgyalt Gidófalván a Kovászna Megyei Szarvasmarhatenyésztők Egyesületének képviselete, a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) helyi vezetősége, a Kovászna Megyei Agrárkamara, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság és az AgroSic Közösségek Közti Társulás szakemberei a háromszéki gazdákkal február 20-án, pénteken.

Sikeres partnerség
2015. február 23., hétfő

Újabb korszerű eszközzel gazdagodott a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Újszülött Osztálya. A koraszülöttek hatékony ápolását szolgáló, 7500 euró értékű inkubátort - mely már "munkába is állt" - kedden, február 17-én adták át.

2015. február 4., szerda

A KOVÁSZNA MEGYE TURIZMUSÁÉRT EGYESÜLET versenyvizsgát szervez, a Kovászna Megyei Tanács székhelyén, Sepsiszentgyörgy, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület tehnikai apparátusának adminisztrációs irodájának referensi állásának betöltésére.

Két századnyi ember a Huszárakadémián
2015. január 23., péntek

Bő, két századra elegendő huszár gyűlt össze Háromszéken, Bálványoson. A Huszárakadémia amolyan belső rendezvény, amelyen minden jeles huszáregyesület képviselteti magát.

The Healing Sources
2015. január 23., péntek

Górcső alatt Háromszék természeti kincse: angol, természetes gyógyforrásokról szóló könyv hirdeti a vidéket.

15 nyelven népszerűsítik a kürtőst
2015. január 23., péntek

Folytatják a kürtőskalács fogalomkörének európai szintű levédését, illetve annak hungaricummá történő nyilvánítását: a közkedvelt sütemény erdélyi formáját Székelyföld sajátjának tekinti.

Megnyílik a III. Grafikai Szemle
2015. január 19., hétfő

A Magyar Kultúra Napján, január 22-én nyílik meg a Grafikai Szemle, III. Székelyföldi Grafikai Biennále tárlata Sepsiszentgyörgyön. A megnyitóünnepséghez több, különböző helyszínen zajló kiállítás és egy díjátadó gála kapcsolódik.

2015 - A fejlesztések éve
2015. január 15., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa hosszú távú fejlesztési programokra összpontosít az elkövetkező években – jelentette be Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke.

A magyar szakképzés éve lesz 2015
2015. január 9., péntek

A külhoni magyar szakképzés évévé nyilvánítja a 2015-ös esztendőt a magyar kormány – közölte Potápi Árpád János, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Sepsiszentgyörgyön.

Lezajlott az előzsűrizés. Megvannak a továbbjutó munkák
2014. december 22., hétfő

Lezárult a Grafikai Szemle, III. Székelyföldi Grafikai Biennále pályázási fázisa, és megtörtént a beérkezett pályamunkák előzsűrizése. A szervezők ennek kapcsán tartottak ma sajtótájékoztatót az Erdélyi Művészeti Központban, Sepsiszentgyörgyön.

Kevesebb pénzre lesz szükség
2014. december 22., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa december 15-i, utolsó ülésén döntött: a jövő évben esedékes európai projektek megvalósításához nem lesz szükség a tervezett banki kölcsönre. Az eredetileg negyven millió lejes hitelkeret helyett csak 14 milliót használnak majd fel 2015-ben.

2014. december 22., hétfő

Tartalmas és sikeres esztendőként értékelték a Gábor Áron Emlékévet az emlékbizottság tagjai a december 5-én, pénteken tartott záró ülésen.

2014. december 22., hétfő

Aláírták a kezelési tervek kidolgozására vonatkozó szolgáltatási szerződést a Bodoki- és Baróti-hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz Tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek megfelelő kezelése című projekt keretében

Almát osztanak
2014. november 27., csütörtök

Kovászna megyében a tanév hátralévő 86 napján 20 505 gyerek kap almát – az Alma Program közbeszerzési eljárását a bikfalvi Pan Abacs Kft. nyerte meg.

Szociális adósságokat tudtak le
2014. november 24., hétfő

Évről évre hangsúlyosabb a szociális ellátás kérdése Kovászna megyében, hiszen minden évben a költségvetésében első helyre kerül a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság támogatása.

Szakmai napot tartottak a hungarikumokról
2014. november 24., hétfő

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet november 18-án, kedden szakmai napot szervezett a Hungarikumok témakörében, amelyen Kovászna megyét Kozma Béla és Orbán Miklós agrárszakemberek képviselték. A rendezvény kapcsán felmerült a székelyföldi értéktár létrehozásának a gondolata is.

Harmadszor szervezik meg a Székelyföldi Grafikai Biennálét
2014. november 24., hétfő

2014. szeptember 5. – december 20. között harmadik alkalommal kerül megszervezésre a Grafikai Szemle, a III. Székelyföldi Grafikai Biennále. Ennek kapcsán tartottak ma sajtótájékoztatót a szervezők, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ.

Tíz éves a háromszéki-francia testvérkapcsolat
2014. november 24., hétfő

A megyeházán fogadta a francia Maine-et Loire testvérmegye küldöttségét Kovászna Megye Tanácsának vezetősége. Az együttműködés tíz évre nyúlik vissza, amikor a megyék Veszprém megyével egyetemben, hármas megállapodást kötöttek.

Erdővidék a célpont
2014. október 31., péntek

Jelentős EU-s pályázatot céloz Brassó és Kovászna megye: közös projekt keretében olyan útszakasz konszolidálást tervezik, amely Erődvidék számára kiemelten fontos.

Kifizették a vadkárokat
2014. október 31., péntek

Október végéig kifizették azt a 189 781 lej összértékű 71 háromszéki kártérítési kérelmet, amelyet jóváhagyott az RMDSZ-es Korodi Attila által vezetett Környezetvédelmi Minisztérium.

Öntözőberendezést kaptak az uzoni gazdák
2014. október 31., péntek

A száraz évszakokban bőségesebb lesz a termés és a tejmennyiség is konstans marad Uzonban annak az öntözőberendezésnek köszönhetően, amelyet a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Agrosic Közösségek Közti Társulás vásárolt a kovászna megyei Szarvasmarhatartó Egyesületnek.

Biztat a mezőgazdasági miniszter
2014. október 31., péntek

Háromszékre látogatott Daniel Constantin, a mezőgazdasági tárca vezetője. A miniszter közölte, hogy nő a krumplira juttatott szubvenció, illetve az állattenyésztők is több támogatást kapnak, ugyanakkor fel kell készülni a tejkvóta eltűnésével érkező külföldi konkurenciára is.

Aki mindent tudott az erdőről
2014. október 31., péntek

Ma, a Kárpát-medencében, a legnagyobb megtiszteltetés, amely egy erdészt érhet, az, ha az illetőt a Bedő Albert Emlékéremmel tüntetik ki. A sepsikőröspataki születésű erdészre, az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság Árkoson tartott erdészeti szakkonferenciáján emlékeztek.

Silozó kombájnt kapott a Nagybaconi Közbirtokosság
2014. október 1., szerda

Ma, szeptember 30-án hivatalosan is átadták a Nagybaconi Közbirtokosságnak, valamint a helybeli Szarvasmarhatartó Egyesületnek a Kovászna Megye Tanácsa és az Agrosic Közösségek Közti Társulás által vásárolt silozó kombájnt.

Székelyföld Gyöngyszemei Hatvanban
2014. október 1., szerda

„Célunk, hogy Székelyföldet és ezen belül Háromszéket minél több anyaországi fiatal és felnőtt megismerje” – csalogatta a magyarországi Hatvan lakóit Erdélybe Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

2014. szeptember 10., szerda

Program alább:

A rendezvényre autóbusz indul Sepsiszent­györgyről 10 óra­kor a központi autóbusz­megállóból. Visszaindulás 17 órakor. A szállítás ingyenes, a helyek az érkezés sorrendjében foglalhatók el.

Bekamerázzák Kézdiszentléleket
2014. szeptember 1., hétfő

Az elkövetkező hetekben legalább két térfigyelő kamerát szerelnek fel a felső-háromszéki településre – az intézkedés szentlélek közbiztonságának növelését célozza.
Kovászna Megye Tanácsa augusztus 28-i soros ülésen Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta: „A motorbiciklis balesetet, illetve az azt követő tragikus események fényében égetően fontos, hogy a településen normalizálódjon a hangulat. Az a cél, hogy a közbiztonság szintjét megemeljük, a helybéliek nyugalma térjen vissza”.

Lesz csatornarendszer Barátoson és Vargyason
2014. szeptember 1., hétfő

Augusztus 25-én, hétfőn aláírták a Barátos és Vargyas községek csatornázási szerződését, amelyet a Környezetvédelmi Alapból finanszíroznak. A barátosi polgármesteri hivatalban zajló eseményen részt vett Korodi Attila, környezetvédelmi miniszter, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke valamint a fent említett községek polgármesterei is.

Folytatódik a sepsiszentgyörgyi kórház felújítása
2014. szeptember 1., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa és a sepsiszentgyörgyi Baumeister Kft. képviselői augusztus 28-án, csütörtökön aláírták a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház felújítási munkálatait kivitelező szerződést, amely a Regionális Operatív Program 3-as Tengelyén megnyert EU-s pályázatból valósul meg 2015. december 31-ig.

2014. augusztus 18., hétfő

Átadták a bölöni kezelőközpontot, ezzel lezárult a Borvíz Útja Projekt. A fürdő, a község határában épült fel, sugásfürdői, előpataki, málnűsfürdői és oltszemi testvéreihez hasonlóan meleg és hidegvízes fürdővel, szaunával, sportgépekkel várja a gyógyulni vágyókat.

Hírek