Itt vagy: » Hírek

Hírek

Közös székelyföldi gazdaszervezet létrehozását tervezik
2010. október 22., péntek

A székelyföldi megyei önkormányzatok a gazdaszervezetek összefogását szorgalmazzák

Székely téli turisztikai kínálat Bukarestben
2010. október 21., csütörtök

Harmadszor is berendezték a Székelyföld-standot a Romexpón

Székelyföld segít
2010. október 19., kedd

Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 3-3 millió forintnak megfelelő lejt adományoz a magyarországi vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

Nemcsak a műtőket, hanem a bizalmat is vissza kell építeni!
2010. október 14., csütörtök

Elkészült a megyei kórház belső auditja. A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak vissza kell szereznie a betegek bizalmát – fogalmazódott meg azon a gyűlésen, amelyen bemutatták a belső vizsgálat eredményeit.

Épül a Nemere útja
2010. október 12., kedd

Kedden megkezdték a Nemere útja kijelölését.

Az ágyú itthon marad
2010. október 9., szombat

A Gábor Áron eredeti ágyúját bemutató kiállítást nyitották meg szombaton Baróton, Erdővidék Múzeumában.

A térség fellendülése a tét
2010. október 9., szombat

Számos elismert közgazdász és vállalkozó részvételével zajlott október 8. és 10. közt Sepsiszentgyörgyön Közgazdász vándorgyűlés és konferencia. A 19. alkalommal megrendezett esemény fő témája a gazdasági fellendülés lehetősége térségünkben.

A megyei önkormányzat készen áll a táborok átvevésére
2010. október 6., szerda

Kovászna Megye Tanácsa egyöntetűen fogadta el a megyében található öt tábor átvételét célzó szándéknyilatkozatot.

2010. október 6., szerda

Október 14-én Százlábacskák néven új ifjúsági csoportot indítunk a Százlábú Gyermek Néptáncegyüttes kistestvéreként.

Nagy sárkányrajzolás a múzeumban
2010. október 5., kedd

A Székely Nemzeti Múzeum idén első alkalommal csatlakozik az Angliából induló Nagy Rajzolás mozgalomhoz.

Folytatják az ivóvíz és csatornahálózat kiépítését Háromszéken
2010. október 4., hétfő

Kovászna megye 10.481.000 lejt kapott a 7/2006-es kormányrendelet alapján, a leosztás a pénteki Hivatalos Közlönyben jelent meg.

2010. szeptember 30., csütörtök

Bekerült a Kézdivásárhely-Bálványos-Sepsibükszád útszakasz a Tízezer km megyei út programba – az idén elkezdődő munkálatok listájáról tegnap döntött a kormány.

Folytatják a 12-es országút aszfaltozását
2010. szeptember 29., szerda

A Sepsiszentgyörgy és Sepsibükszád közötti útszakaszon, a településeken belül folytatják az aszfaltozást a DN12-es országúton.

Gombanap
2010. szeptember 28., kedd

A László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében 2010. október 2-án, szombaton ismét megrendezésre kerül az évek során már hagyományossá vált Gomba-nap. A téma: Fán termő gombák.

Székelyföldi politikusok az MTV-ben
2010. szeptember 28., kedd

Az Átjáró 2010. szeptember 29-ei adásának vendége Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, a Pro Regio Siculorum Egyesület alapítója és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke volt.

Háromszéki mintára használnák a magyarországi mofettákat
2010. szeptember 27., hétfő

A Mofetta ifjú szakértője címmel rendeztek a hétvégén konferenciát Mátraderecskén. Az eseményt Heves és Kovászna megye önkormányzatának együttműködése keretében szervezték.

A Perkő képviseli Háromszéket
2010. szeptember 27., hétfő

Jász-Nagykun-Szolnok megyében több éves múltra tekint vissza a FolkdanceNet Forever címet viselő népzene és táncfesztivál. Kovászna megyét ezen a rendezvényen a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes képviseli, amelynek tagjai Kovászna Megye Tanácsának támogatásával érkeztek a helyszínre.

Kézdivásárhelyi kiállítással nyílt új múzeum Egerben
2010. szeptember 27., hétfő

Jó ruhában járni kelni címmel Heves megye háromszéki testvérmegyéjéből, Kovászna megyéből, Kézdivásárhelyről érkezett az első időszakos kiállítás a nemrégiben felújított egri Buttler Házba.

Mobilitás maratonja
2010. szeptember 24., péntek

Az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat keretében zajlott le szeptember 22-én, 14.00 és 20.00 óra között a mobilitás maratonja. Az esemény célja az volt, hogy a megyeközpont lakósait mozgásra buzdítsuk. :

Kitüntették a tűzoltókat
2010. szeptember 24., péntek

Az országosan megszervezett önkéntes tűzoltók versenyén megszerezte a harmadik helyet a sepsikőröspataki csapat. A háromszékiek egyszer már voltak országos bajnokok is, a régióban ők számítanak a legjobban felkészült alakulatnak. A szeptember 23-i ülés keretében a kőröspataki önkéntesek 550 lejes pénzjutalmat és egy-egy díszérmét vehettek át Tamás Sándortól, Kovászna Megye Tanácsának elnökétől.

Ünnepelt a Háromszék Táncegyüttes
2010. szeptember 24., péntek

Emléklapot és emlékérmet adott át Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a Háromszék Táncegyüttes jelenlegi és volt tagjainak csütörtök este a gálán.

A Szakrális Művészetek Hete programja
2010. szeptember 20., hétfő

„Ti vagytok a föld sója” – ezzel a Máté evangéliumából vett idézettel indították útjára a szervezők az idei Szakrális Művészetek Hete Fesztivált.

Táncegyüttesek VII. Találkozója
2010. szeptember 20., hétfő

21-23 között Sepsiszentgyörgyre megünnepelni a Háromszék Táncegyüttes húszéves születésnapját. Olvasson tovább a részletes programért:

Aláírták Kovászna megye eddigi legnagyobb értékű uniós pályázatát
2010. szeptember 17., péntek

Borbély László környezetvédelmi és erdőgazdálkodási miniszter Sepsiszentgyörgyön aláírta a Kovászna Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer finanszírozási szerződését. Romániában ez a hetedik ilyen jellegű, leszerződött európai uniós pályázat.

Elkezdődött a Mobilitás Hete
2010. szeptember 16., csütörtök

Háromszéken idén is megszervezik az autómentes közlekedést népszerűsítő rendezvényt a Mobilitás Hetét. Bár a kezdetekkor sokan kételkedve tekintettek a kezdeményezésre – azonban az elmúlt évek pozitív visszhangja arról tanúskodik, hogy Székelyföldön is teret hódít a környezettudatos gondolkodásmód.

Kulturális Örökség Napjai
2010. szeptember 15., szerda

Szeptember 17 – 19. között Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ megszervezi a Kulturális Örökség Napjait. A rendezvénysorozat teljes programját ide kattintva tekinthetik meg.

Emlékezni és  megbocsátani
2010. szeptember 13., hétfő

1950. szeptember 22-én Gidófalván két fiatalembert, Zsigmond Andrást és Jancsó Vilmost kivégeztek, hat családot kulákság vádjával Dobrudzsába száműztek, miután a faluban lázadás tört ki az erőszakos kollektivizálás ellen.

Zajlanak az árvízvédelmi munkálatok
2010. szeptember 13., hétfő

Kovászna megye 13,7 millió lejt kapott a kormány sürgősségi alapjából árvízkárok helyreállítására. Első körben 10 millió, második körben 3,7 milliót utaltak ki a Râmnicu Vâlcea-i székhelyű Olt Vízügyi Igazgatósághoz, ezeket az összegeket Kovászna megyei munkálatokra kell költeni.

2010. szeptember 9., csütörtök

Közel 30 ezer háromszéki személy kap élelmiszersegélyt az Európai Unió Élelmezési Készenléti Alapjából.

2010. szeptember 9., csütörtök

Kovászna Megye Tanácsa szeptemberi ülésén dönt az iskolásoknak biztosított alma-programról – számolt be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Hírek