Itt vagy: » Hírek

Hírek

7,55 millió lejt kapott Kovászna megye
2010. december 30., csütörtök

A tartalékalapból szavazott meg a kormány Háromszéknek újabb összegeket, Kovászna megye összesen 7.550.000 lejt kapott, ebből 200.000 lejt az árvizek és természeti csapások okozta károk elhárítására fordíthatnak. Kovászna Megye Tanácsa a tartalékalapból 3.500.000 lejt kapott, a megyeszékhelynek 2.300.000 lejt szavazott meg kedd este a kormány.

Újabb kormánypénzek Háromszéknek
2010. december 28., kedd

3.500.000 lejt hagyott jóvá a kormány Háromszéknek, a hozzáadott értékadóból (TVA) visszaosztott összegekből. Országszinten 107.492.000 lejt osztottak vissza a megyéknek infrastruktúrafejlesztésre és vidéki települések sportbázisainak felépítésére.

Bölöni csomagosztás
2010. december 23., csütörtök

A Kovászna Megye Tanács keretében működő Europe Direct munkatársai és a Háromszéki Diákönkormányzat önkéntesei december 22-én 30 bölöni rászorulónak osztottak karácsonyi ajándékcsomagot.

Dolgozik a Csomád – Bálványos közösségfejlesztési egyesület
2010. december 22., szerda

Hargita és Kovászna Megye Tanácsa is 25 - 25 000 lejt különített el a két megyét átölelő közösségfejlesztési egyesület létrehozására. A csütörtökön elfogadott tanácshatározat értelmében Klárik László megyemenedzser és Albert Zoltán, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársa képviselik megyénket az egyesületben.

Szabad március 15-e
2010. december 22., szerda

Kovászna Megye Tanácsa ez évi utolsó ülésén kitüntette Bakk-Dávid Tímeát, a Transindex szerkesztőjét. A fiatal újságíró volt az, aki elnyerte az Európai Bizottság 2010. Európai Év Újságírója romániai díját, az Árvák, szülőkkel - Mi történik a kórházban elhagyott gyerekekkel? című írásával.

Fürdőt és sípályát avatott, szerződéseket írt alá Elena Udrea
2010. december 18., szombat

Hétvégén Kovászna megyébe érkezett Elena Udrea turisztikai és regionális fejlesztési miniszter. Látogatásának célja az újjáépített hatolykai fürdő felavatása, több Sepsiszentgyörgyöt érintő finanszírozási szerződés aláírása és a sugásfürdői sípálya megnyitása volt.

Európai Karcsony
2010. december 17., péntek

Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Diákönkormányzat önkéntesei december 17-én 17.00 órától, a Tamási Áron színházzal szemben felállított sátorban, meleg teával és pogácsával lepték meg a sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár látogatóit.

Több pénz lesz a kórházra
2010. december 16., csütörtök

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház jövő évi felújításának értéke elérheti a 20 millió eurót is, jelentette be Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Választható tantárgy lehetne a székelység története
2010. december 15., szerda

Tamás Sándor és Borboly Csaba önkormányzati vezetők kezdeményezik, hogy az iskolákban választható tantárgy legyen a székelység története.

Nemsokára nyolcan lesznek
2010. december 13., hétfő

102. születésnapját ünnepelte a mikóújfalusi Dobricza Gyula. Az alacsony termetű Gyula bácsi ma is aktív: az állatokat ő látja el, ősszel ő szüreteli az unokáknak a málnát.

Látáskárosult zongoraművész Háromszéken
2010. december 10., péntek

A sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztény Alapítvány által működtetett Írisz Házban nyílt kiállítás a fogyatékkal élő fiatalok által készített alkotásokból.

Barót nélkül nehéz lesz
2010. december 9., csütörtök

A baróti kórház sorsáról tárgyaltak december 9-én, csütörtökön az erdővidéki polgármesterek, a megyei tanács és az egészségügyi intézmények képviselői, ahol kiderült: a környékbeli polgármesterek készek saját költségvetésükből hozzájárulni az intézmény fenntartásához.

Nem lesznek leépítések Hídvégen
2010. december 9., csütörtök

A Hídvégi Idősek Otthona Kovászna Megye Tanácsának gondozásából átkerült Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság fennhatóságába.

Több mint 1 milliárd eurót pályáznak
2010. december 7., kedd

December 7-én, szerdán Brassóban gyűléseztek a Központi Fejlesztési Régió képviselői. Az év utolsó gyűlésére Brassó Megye Tanácsának épületében került sor.

Van magyar jövő Hunyad megyében
2010. december 5., vasárnap

77 rendezvény, több mint 5000 résztvevő, 40 együttműködő intézmény és szervezet jelenti számokban az egyéves Székelyföld-Szórvány Partnerséget, amelyet a háromszéki és Hunyad megyei magyarok kötöttek 2009 decemberében.

Többet egyeztet az orvosokkal a kórház új menedzsere
2010. december 3., péntek

Tamás Sándor önkormányzati vezető hivatalosan is beiktatta tisztségébe András – Nagy Róbertet a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház új menedzserét. Az új igazgató december 3-án, pénteken irodájában tartott sajtótájékoztatót.

Tabără: több tej és hús kell
2010. november 27., szombat

Közel négy órás találkozón vett részt szombaton Valeriu Tabără mezőgazdasági miniszter Sepsiszentgyörgyön. A háromszéki gazdákkal folytatott beszélgetések első sorban a szubvenciókat érintették.

Kapumentő program indul Háromszéken
2010. november 27., szombat

Háromszék egyik legkisebb faluja, az Olt jobb partján fekvő Sepsizoltán szombaton délelőtt különleges kapuavatás helyszíne volt.

András-Nagy Róbert a megyei kórház új menedzsere
2010. november 26., péntek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzseri vizsgájának eredményét november 26-án, pénteken közölték sajtótájékoztató keretében.

13 sportpályát építenek
2010. november 26., péntek

A bodoki sportpálya és a hozzátartozó épületegyüttes elkészülése után újabb munkálatot fejeztek be, ezúttal Bardocon.

Megjavítják a nagyajtai hidat
2010. november 25., csütörtök

A 131. számú megyei út Kovászna és Brassó megyét köti össze, a Nagyajta környékén található hidat azonban biztonsági okokból hosszú ideje lezárták.

Szabadnap lesz március 15.
2010. november 15., hétfő

Kovászna Megye Tanácsának elnöke és az önkormányzati alkalmazottakat tömörítő szakszervezet aláírták a kollektív munkaszerződést: ennek értelmében két szabadnappal bővült az államilag szavatolt munkaszüneti időszakok listája.

Nagy népszerűségnek örvend a Székelyföld-stand az IndAgra vásáron
2010. november 10., szerda

Már a megnyitó napján, november 10-én, szerdán rengetegen ellátogattak a bukaresti IndAgra nemzetközi vásáron felállított Székelyföld-standra.

Az ajándék legyen árapataki szőttes
2010. november 10., szerda

„A hagyományokat akkor adják leginkább tovább, ha azoknak értelmük, a mindennapi létre gyakorolt pozitív hatásuk is van.

Székelyföldi elöljárók az elsők között igénylik a magyar állampolgárságot
2010. november 8., hétfő

A három székelyföldi megye elöljárói elsőként jegyeztették elő magukat hétfőn reggel a Magyar Köztársaság csíkszeredai főkonzulátusán, hogy januártól kérjék a magyar állampolgárságot.

Déván jártak a sepsiszentgyörgyi diákok
2010. november 4., csütörtök

Közel ötven sepsiszentgyörgyi fiatal látogatta meg október folyamán dévai diáktársait, akikkel a nyár folyamán együtt táboroztak a Benedek-mezőn.

Hosszútávú tervezés a siker titka
2010. november 3., szerda

Kovászna megye az elmúlt két évben közel 54 millió euró vissza nem térítendő támogatást nyert meg az Európai Unió Regionális Operatív Programja keretében.

Semjén: nincs magyar kultúra Zágon nélkül
2010. október 30., szombat

Csutak Vilmos a Református Mikó Kollégium, illetve a Székely Nemzeti Múzeum hajdani igazgatójának szobrát leplezték le Zágonban.

Alapítójának nevét vette fel a szívkórház
2010. október 30., szombat

Ünnepi keretek között vette fel dr. Benedek Géza nevét a kovásznai kardiológiai kórház.

Elindult a Bibilionet
2010. október 29., péntek

Idén októbertől a Kovászna megyei közkönyvtárak új és modern szolgáltatással bővítik kínálatukat.

Hírek